Jump to content
Българският форум за музиканти

IsoMorPhiC

Members
  • Мнения

    148
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно IsoMorPhiC

  • Рожден ден 04/20/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    Yamaha RGX 321, RTG LP

Contact Methods

  • Website URL
    http://sites.google.com/site/yamahargx321
  • ICQ
    0
  • Skype
    radocool

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Deutschland

IsoMorPhiC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Обществена Репутация

  1. @synchu Много харно звучи тоя драйв! Телекастъра също звучи много готино! @jabs Супер изглежда Бугито, много чистичко и спретнато си го навързал, Браво! Очакваме с нетърпение семпли. Хайде не го ли реанимира тоя комп вече?
  2. @travelcaster2 Не съм баш разбирач, но това което искаш може да се направи и то по много лесен и удобен начин. Трябва ти мастър/слейв разклонител. Включваш, да кажем, компютърът в мастъра, а усилвател, захранвания и т.н. в във всеки слейв. По този начин, включваш компютъра и всичките слейв устойства се включват автоматично със него. И обратно, като изключиш компа, всичко що е слейв се изключва с него. Ето да добиеш представа, какво представлява: http://www.conrad.de/ce/de/product/610800/GAO-MasterSlave-Steckdosenleiste-6fach-Master-Slave-Steckdosenleiste-mit-Ueberspannungsschutz-Silber-Anthrazit
  3. Jabs, приятелю, чувствам се поласкан , но наистина досега съм имал опит само с моето усилвалтелче(и напрежението от макс. 280V). Не съм направил кой знае колко много. Единственото, което беше малко по-трудно е да вградя VVR модулче (ъъ, DIY платчица всъщност ; Variable Voltage Regulator - променлив регулатор на напрежението), с което си регулирам(с врътката, най-вдясно) напрежението на анода и съответно на екранната решетка на EL84-ката. От към знания - имам още много да събирам. Обичам обаче да планирам предварително и да подхождам с предпазливост отколкото със смелост. При такива напрежения няма място за грешки и по принцип знам от хора, по-опитни от мен, че шега не бива. Иначе, да се върнем на темата - реших да пробвам дали мога да извадя стратокастърски звук от разделен керамичен хъмбъкер и керамичен сингъл(комбинацията на позиция 4 на моята Ямаха). С помоща на Шайтанчето май не е толкова непостижимо. Вие преценете: https://soundcloud.com/radocool/strat-sounds Чакам с нетърпение отзиви от Др. Буги. По начало съм си фен на хай-гейн изпълненията , така че със сигурност ще се накефя .
  4. ^ Мерси Jabs! Радвам се, че ти харесва. Благодаря и за приветствието в клуба, но аз май от всички съм с най-малко опит в ефектостроенето. Дано скоро оправят компютърът ти, че да се насладим на малко буги-буги . Тук съм записал същото, но с повече плътност, добавена от кривящата ЕЛ84-ка в крайното стъпало на моето мини делта блусче: http://forum.muzikant.org/topic/36188-%D0%BF%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA/?view=findpost&p=787802 Поздрави, Радо
  5. Нещо и от мен. В памет на Гари. https://soundcloud.com/radocool/full-blast-lead-tone Китара(ЛП тип) => ОккО Диабло => Лампово комбо с 8-инчов говорител За записа: Микрофон: Telefunken TDM22 (динамичен, кардиоид; антика от ' 78 или 80-та, OEM by Sennheiser) Звукова карта: Стандартната вградена звукова карта на лаптоп. Външният ми firewire интерфейс нещо се е бъгнал. Софтуер: Ardour и JACK ; приложил съм Reverb и EQ LADSPA-плугини за цвят ОС: Debian GNU/Linux v 6.0
  6. Добре, този път с по-малко драйв. Нямам апаратурата на Грегор, а и нямам неговото тоноизвличане(много хляб имам да изям още) и съответно няма да звучи по същия начин. Моля ви, не ми се смейте на калпавото свирене. RTG Prestige LP(neck) => OkkO Diablo => Amp(Clean) https://soundcloud.com/radocool/okko-test Между другото, бях подтикнат повече от това видео да се захвана с този проект:
  7. @synchu Чета с огромен интерес твоята тема и искрено ти благодаря на теб и на jabs също, затова че ме ентусиазирахте да завърша проектчето, което бях започнал. Само да вметна, че това е първият ми DIY ефект и се радвам, че дори успях да го накарам да проработи(даже пък и от първия път ). Та да се включа и аз с ... KokO Шaйтано Тук само съм наредил елементите по платчицата. Все още няма кутийка, затова няма да се излагам допълнително, като ви покажа сегашния му вид. Е, в едно отношение обаче, е вярно с оригинала : Ето и две хай-гейн семпълчета, които записах набързо снощи със старата Ямаха. Тя и без това в сегашното ѝ състояние, с тези керамични магнити в адаптерите, за друга музика не става освен за... метЪл . Ще бъде "STRAT-ифицирана" обаче в много скоро време. Върти ми се в главата някаква такава хава : Веригата е: Yammie RGX => KokO Shaitano => Peavey "Mini Delta Blues" 8" combo https://soundcloud.com/radocool/volles-brett https://soundcloud.com/radocool/run-to-yo-mama Да кажа и за ампчето две-три думи. По принцип, си свиря единствено и само в домашни условия, затова ми трябва маломощно усилвателче. Купих си преди много време едно Пиви NanoValve, което е може би най-малкото(по размери поне) 5 ватово лампово комбо, което съм виждал. Ето тук има снимки на оригиналния му вид (да само една врътка има ): http://forum.muzikant.org/topic/10205-фукня-само-за-музикални-инструменти/?p=564025 Ето как изглежда, след моята "интервенция" : Сега вече, както се вижда, разполага с цели четири врътки . Само ще кажа, че проблемът, че преди не можех да го набримчвам и да изкарам сносен драйв без да си спукам тъпанчетата е окончателно решен. Сега си е направо Фендер Чемп... назобан със стероиди . Ако някой прояви интерес, може да отворя нова тема да обясня нагледно модификациите, които направих. П.С. Моля да извините не дотам доброто ми свирене .
  8. @synchu 1. Написал съм "драстичен" ефект. Не казвам, че няма да има ефект изобщо. Но, също така трябва да имаме предвид, че ако има дефект в самата конструкция на китарата и в частност сглобката, ще има същo и лош ефект върху състейна. Това е така, поради факта че звуковите вълни няма да могат ефективно да преминават от медиума на грифа към този на тялото, поради намалената площ на контактната повърхност при самата сглобка(физика, к'во да се прави). Такъв конструктивен недостатък един адаптер не би могъл да поправи. <off-topic> 2. Гибсън са започнали да произвеждат китари по патента на покойния Лес Пол(Patent Number 3,018,680). В патента става дума за "Solid-Body Electric Guitar" или казано на български, Електрическа китара със солидно/масивно тяло". Гибсън явно не произвежда вече Лес Пол модели по този патент. Ако искам китара с кухини, бих си купил някоя от ЕS-серията им. Мнението, което изказах в предишния ми пост, беше изцяло насочено към гледната точка на конструкцията на Лес Пол китарите, не към тяхното звучене. </off-topic>
  9. Не исках да се включвам в темата с такова мнение, че да ти убивам желанието да направиш това което искаш. Обаче, тъй като прочетох мненията на колегите, не мога да не ти представя и другата гледна точка. А тя се отнася до това, дали наистина си струва да се слагат на такава китара "по-добри"(всъщност това е доста субективно понятие) адаптери. Един от колегите изрази мнение, че е трябвало да си вземеш истински Гибсън, та дори и втора ръка да е. Аз обаче съм на мнението че има Гибсън и Гибсън. Какво имам в предвид, ли? Нека разгледаме следния снимков материал: Първата представлява рентгенова снимка на тяло на Гибсън Лес Пол с "олекотяване" тип "швейцарско сирене". Няма китара на Гибсън, в серийно производство 1982 - 2007, която да не е олекотена по този начин. Втората е рентгенова снимка на тяло на Гибсън Лес Пол с "олекотяване" от тип "окамеряване(chambering, бел. авт.)". Също няма китара, произведена серийно от Гибсън от 2007-ма насам, която да не е олекотена по този начин. Та така, надявам се ще се съгласите с мен, че това вече не е китара с масивно тяло. Изключение правят Custom Shop моделите и историческите преиздания("historic reissues") R4 - R0 (без 1955-та). Та да си дойдем на темата - също така има Епифони и Епифони. Тук обаче въпросът опира до качествения контрол(QC) на фабриката, от която са излезли. Някои фабрики са с по-голяма консистентност и по-малко отклонение в качеството на изработката от други фабрики. Така че, първо бих посъветвал да се види с кои букви започва серийният номер на китарата и да се сравни с тази табличка: Повечето фабрики от Корея и Япония са с консистентен качествен контрол. Другото нещо, което може да се направи е да се демонтира нек адаптеда заедно с рамката и да се хвърли един внимателен поглед върху гнездото и по-точно върху сглобката. Ако се открие подобна картинка, какъвто и адаптер да сложиш, няма да има драстичен ефект към по-добър звук: (На тази снимка става дума за китара произведена в Qingdao, Китай) Моите 5 стотинки.
  10. Чувал съм също много добри неща за Tesla Pickups. Качествено корейско производство са и се сещам, че бях прочел една статия в реномирано немско издание посветена специално за модела OPUS-1, където бяха им дали доста добра оценка. Комплектът струва около 120€. Имат спецификациите на vintage PAF хъмбъкер. Ето и тест на различни модели на Тесла, включително и на OPUS-1:
  11. Ерик Клептън е свирил на албума "John Mayall and the Bluesbreaksers" с Гибсън Лес Пол произведен през 1960г, което съответно означава че китрата е била с автентични Гибсън PAF хъмбъкери, с лепенка "Patent Applied For" залепена от долната им страна. Единствените точни репродукции на такъв адаптер, за които се сещам са на Сиймор Дънкан: SH-55 Seth Lover и Antiquity. С парите, които си заделил можеш реално да си купиш един SH-55. За Antiquity няма да ти стигнат. Оригиналните PAF хъмбъкери имат следните характеристики: - нисък аутпут(~ 7 - 8 KOhm) и съответно пропускане на повече високи честоти - не са напоени със смес от пчелен восък и парафин, което ги прави сравнително микрофонични и фийдбекът става неконтролируем при използване на хай-гейн техника. Предимството обаче е, че чистият звук става по-отворен и по-естествен. Ето как звучи Seth Lover моделът:
  12. Най-евтиният комплект нови ключове, който намерих е този: http://www.camerton99.com/product.php?ProductID=796 Не бих те съветвал обаче да вземеш най-евтиното, тъй като един ден някой от тези ключове отново ще даде дефект и ще се наложи отново да сменяш. Евтиното накрая излиза скъпо. Потенциометрите не са проблемни. Искат малко повечко "разтриване", тъй като ако не са ползвани от дълго време и е нормално да издават пукащи звуци. Малко контактен спрей също би решил по-бързо проблема. Ако обаче от продължителното ползване са променили своята стойност или пък вече не увеличават по логаритмичен закон, то те са за сменяне. Потенциометри могат да се намерят изгодно, ето тук например: http://elimex.bg/product/17423/potents-b220k-mono.html Ако искащ нещо по-добро, намери такива на CTS или ALPHA. Трябва да бъдат с диаметър 24 мм; този за силата на звука да е 250К логаритмичен ,а този за тон да бъде със същата стойност, но да е линеен. За адаптерите - от сега мога да ти кажа, че този при моста е най-вероятно с керамичен магнит, залепен отдолу за бобината. Най-евтиното решение, което ми идва на ум, е този адаптер да се преправи по следния начин: Дано тези идеи са ти от полза. Успех!
  13. @Thrashed Виж на върха на врътката на самия ключ, където навиваш трета струна - там трябва да намериш глава на винт. Навий го леко, но не прекалявай. Това трябва да реши твоят проблем.
  14. Мерси! Водят се Speed Knobs, a цвета е amber. Виждал съм да ги използват при Paul Reed Smith.
  15. От доста време не съм писал тук, но ето че днес мога да се похваля с една своя нова придобивка. Винаги ми е било мечта да имам Лес-Пол-тип китара, въпреки че отначало съм си почитател на страт/суперстрат китарите. След дълго умуване и четене из форумите, най-накрая реших да си поръчам китара от г-н Тренкенболц. Вярно, че човек по принцип не би трябвало да си купува музикален инструмент така на сляпо, но пък си казах, нали имам право да я върна в двуседмичен срок ако не ми хареса, така че нека се оставя да бъда изненадан. Ето как изглждаше снимката на модела в интернет: Следват снимките на Китарата, която получих. По-красива и по-добре звучаща китара не бих си и мечтал да притежавам: На мнение съм, че направените от мен леки модификации наистина си хармонират с цвета а и китарата като цяло. Ако искате да видите още снимки, можете да го направите тук: https://sites.google.com/site/yamahargx321/gallery3 Ето накратко спецификацията: RTG Prestige Heritage Standard Plus Тяло: Махагон(предполагам Toona Sureni) с АААА кленов топ Гриф: Махагон, палисандров фретборд, set-neck, инкрустации от abalone и седеф Адаптери: хъмбъкер АлНиКо 5, най-вероятно PAF-копие Ключове: Гроувър Ротоматик Мост: tune-o-matic Поздрави, Радо P.S. Днес светлината беше добра, затова реших да се възползвам и направих тези снимки. Надявам се да ви харесат.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.