Jump to content
Българският форум за музиканти

SGCasper™

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара и на nissan 200sx

SGCasper™'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Снимки на част от окабеляването Благодаря за корекцията относно, съпротивление-кондензатор-резистор-нанофаради-микрофаради и тн. 250Килоома ми е волума, и 500килоома тон коректора, като е пулпуш, и двата са произвидсвто на DiMarzio. Имам 500килоома още един ямерикански потенциометър, който е на снимките дефакто, но не ми хареса, прекалено рязко намаля звука а това не ми допада, направо го отрязва. Можеби е повреден, въпреки че чисто нов съм го слагал в китарата , преди беше тон коректор и не е ползвам кой знае колко.
  2. Ами по късно ще кача снимки на част от окабеляването, но аз където е имало спойки за пускане на проводници към точката на замасяване (общата) съм премахнал малко боята, запоих каквото има и пак боядисах отгоре, когато се опитвах да зачистя местата на които ще е има връзки, доста трудно изтрих боята, затова се надявам да държи. Където са потенциометрите и жака съм го оставил не боядисано и пак сложих подложки от черно самозалепящо се фолио, за допълнителна изолация. Ето снимки на спойките и кабелите от отворите на адаптерите.
  3. Някой замислял ли се е защо тези части са хром-николово покритие и неговите разновидности. Лично мое мнение е че чистя хром никъел като покритие енай здравото което може да се постигне, оцветяването в златно, черно и има и други разцветки се изтриват след време. Боята акрилна, алкидна и др, са лени за нанасяне(относително лесни) но и лесно се надраскват и губят ефекта си на места които понасят удари, драсания и прочие, тоя плейт отзад още при самото навиванее на винтовете може да подпдаде боята и да защочнат неприятните емоции, колкото за жак плейта, ако става въпрос за такъв като на фендера който е, ми се струва че при слагане и вадене на жака, в период в който вече си спрял да внимаваш супер много да не си одраскаш боята. Ще довете до повреди. Ако искаш все пак да си ги боядисаш, задъжително сваляй покритието, ако е направено както трябва със всички процедури, преди да стигнеш до метала след хрома трябва да има тънък слой никъел и след това медно покритие. Прахово е добро, сравнително здраво и за случая е подходящо. Но пак махай покритието, предпологам, за такова малко нещо няма да ти искат повече от 5 кинта. Няко пита за никела, имайте предвид че николово покритие се нанася на детайл който е трябва да е подгготвен така както изкаж да изглежда след покритието, сиреч полирано перфектно без рдраскотини и прочие. все едно е вече хромирано.
  4. Ето тук в темата ми за китарата, мойта, показвам как реших да екранирам китарата си, 2но защита срещу вредни шумове, хахахах http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry540673
  5. Мина зимния сезон в който ми беше студено и не ми се захващаше да я дълбая тая мойта дъска. Но ми мина страха и ме хвана срама и реших да я хвана и направя, пък и вече бях посъбрал инфо за тремолото, видях оригинално монтирано такова и .... започнах. Издълбах я и пръснах малко с черен спрей отворите и после няколко ръце лак за да се получи добра глатка повърхност за екранирането. Бях си закупил кит за екраниране. Медно фолио. Мислих си да го боядисвам после черно, но след малко мислене ми дойде гениалната идея да го боядисам, но с графитна боя, която спорен мен тея две неща ще направят доста добра екранировка. 30мл борканче което според мен си стига за добре боядисване на една китара или за няколко китари с малко дупки ето и в стъпки как направих екранирането, първо хубаво облепяне с медното фолио и после минаване на 2 ръце с графитната боя. После почерних всичко Не съм снимал окабеляването поради факта че е временно но, имам лек проблем, чудя се как да вържа пуш пул путенциометъра, дали мога да го деля тоя хъмбъкър и как, смисъл какво точно мога да постигна с него. Не съм си сложил и съпротивление на тон коректора защото се чудя какво и бих желал някой да ми отговори, 22мф 47мф или нямкво друго, че ги дават различни за различните адаптери. Няколко снимки нормални и леко арт на китарата в сглобено и свирещо положение, сам ооставя да си доокабеля електрониката зада е напълно завършена. на заден план кубето което си купих преди няколко дена, за да има на какво да дрънкам, пък и си падам по Vintage хави. За сега нямам точна информация от кога е, нещо от 80те около 73 година каза продавача че е произведено но нямаше отговор на запитването което беше пратил до производителя.
  6. E тва сега е отговор на място, с точно казани неща а не догатки. Да имам съмненния в момента в това къде да сложа нъта. Зададох въпроса кой е минимума на или коя е горе долу на предната крайна точка на която да сложа тремолото, защото на 1ва струва седлото е в крайно предно полужение а аз малко съм и ограничен в разтоянието на пред. Явно когато е мерено правено нещо е изпуснато или самите floydrose тремолота са с малко по малко карантии. Защото ми прави впечатление че на тях окачването към болтовете е доста по назад към седлата на струните от колкото на това тремоло, и най верочтно тук е така заради лагерите. можеби в неделя ще се занимавам по китарата и ще пиша до какво съм стигнал като мисловна дейност.
  7. знаете ли че май не сме на правия път с тва умножение по две, все пак имаме намаляваща проглесия, но, след като замеря някой неща, например колко се пада от 0-12 прагче и от 12 до 24(аз нямам 243 но мога да го сметна къде би било) ще открия прогресията, защото не случайно, магаретата или бриджа както му викаме сега не е в права линия настроен отзад. ами има разлики межди общата дължина от 0 до бриджа на всяка една струна и от там имат и разлика между 12 прагче и бриджа.
  8. Мани срам ме хвана ся като казахте, тва съм го учил, ама така е като си разпръсне човек мозъка в хиляда посоки и на края черна дупка между очите. Тя самата струна се дели на обертонове. Та близко е до акъла ама кой да се сети де
  9. Заровен в издирване на екранни системи и щуротии за китара съвсем случайно попаднах на това което много хора се питат къдего има и какво е. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...e=STRK:MEWAX:IT
  10. Колега dandilov Този чертеж колкото и да ми се искаше не ме урежда, от това което видях на него, разтоянието от център до център на 2та болта които държат тремолото е 74мм а на мойте е около 79.5мм. Иначе днес отделих няколко часа на главоблъсканици и сваляне на някъв шаблон на самото тремоло. Разбира се след няколко часа умуване измислих един куп въпроси, на които ако има кой да ми отговори ще е много добре. Първия ми въпрос е каква трябва да ми е мензурата, или по точно минималното разтоятие от нута на главата до бруджа отзад на първа струна, минималния размер ми трябва. за да знам колко напред мога да сложа тремолото защото в момента е настроено така от този който е свирил с него на крайно предно положение, което означавач е мога само на зад да регулирам. Давам някой пояснения за този който може да ми отговори: от нута (0 позиция) до последното прагче(23), разреза където е набито разтоянието е 475мм, от нута(0позиция) до някогашното положение на стария бридж на първа струна е 645 мм, като на 6 струна е 652мм. размета от нута до 1во прагче(нареза в който е набито) е 36.2мм а на послдното 23то прагче е 10.5мм. Според тея данни ако някой ако може да ми даде размера на мензурата средно статесточески, защото не съм сигурен че китарата ми беше много вярна, но беше добре, в краяен случай мога да гоня същите размери но искам да чуя от някой знаеш и който е наясно , за какво иде реч. В момента това мие основен проблем и пречка пред започването на дълбаене на дупката за тремолото. Ето и малко снимки до къде и какво съм стигнал:
  11. Пичове никой не ви кара да работите с мен. От тея 15 паунда 10 са за това че ще дойдат да ги взематр от мен нещата с буса, който има време и иска да хопди да се разкарва, на човека който е пуснал питането, да каже на неговия човек да иде до DHL, UPS, mailbox или нещо ото сорта и да питра да види какви са цените, цените които получавате от големи продавачи в ебей и прочие са по ниски поради факта че те имат договори с тези фирми за доставка. Второ надали някой от тея фирми ще седи да ви събира нещтата няколко седмици (дребни пакетчета) и да ви ги пусне на куп или прочие. Щом имате приатели и прочие ами да звънят, и да викат бусове, чух за един който карал и на 0.80 пенса, ама тръгвал като му се напълни буса, кога е това никой незнае. Факта е че за една година съм прекарал няколко тона багаж, от двигатели за коли скоросни кутии и куп скъпи части за автомобили и нямам нито едно оплакване от някой си е добре за мен, защото си имам постоянни клиенти.
  12. Пичове аз извършвам тая услуга като ползвам човек който патува всяка седмица до пловдив от лондон и съм пращал лкакво ли не, ето на последния път изпратих на сестрами порцеланов сервиз за годишнината от сватбата. Извършвам тая услуга по други форуми, тук не съм пускал обява но мисля и нямам право или нещо такова, четох правилата и имаше нещо поради което се спрях да пусна обявата. Давам линк с узловията на мойта услуга в друг форум, някой ако има вапроси може да ме търси на лични. Хората ми са повече от изпитани получавал съм багаж преди като си бях в бг от тях без пробжлем и вече мисля 1 години работя активно с тях за клинти от бг за авточасти телефони, всичко ама абсолютно всичко. И няма проблем до сега никъкакъв. http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3180
  13. Благодаря колега Dandilov, нещо такова търсехм тва ще ми е от полза частично. А някой хора да не се взимат на много сериозно, верно българи сме но не на всички ни е лесно д апишем правилно. Вместо да правите забелжка кой допуснал някви правописни и граматически грешки гледайте къде си хвърляте фасовете от цигарите и опаковките от вафлите.
  14. Ако е до формата на главата, гонeше се нещо между Ibanez и Carvin.
  15. Кое в нея ти бие на Хранов. Иначе сори за правописа, ама си ми е проблем от ученик, не ми е в кръвта. # пъти се явявах на пустата матура в 12 клас до като препиша като хората. Мммм да толкова са, когато трябваше да определяме мензура попитах дали не става за 24. но се указа грифа по къс, мисля е направен за 22, но Пламен каза че може да я направим на 23 и ми хареса, Дава голяма индивидуалност. Опитах се да се орентирам, ама не намирам китара със ZR tremolo. Интересува ме, дали отвора в който влиза тремолото е същия като на други видове трмолота от типа FloydRose. Ако е така, мога да се ровя и да намеря на FloydRose тремоло чертвеж на отвора и да направя него, проблема не е как да е оформен визуално а какви да са отворите под него и отзад на гърба на китарата. Някой ако има снимки под ръка че аз се ровя и свалям но нищо без капаци не намира за сега. Това ме спира за сега да изкарам оберфрезата и да започна копаенето на дупката за тремолото. Тва ми е на първо място за сега. Екранирането ми е ясно вече то е след като мине процедурата с дълбаене и боядисване на дупките и пораженията след оберфрезата. Идва момента кои адаптери какъв звук вадят, и ако има някой с китара с такива или е свирил да си даде мнение да си реша кои ще монтирам. Малък проблем е и nutlock на грифа, на каква височина да е монтирано, хубаво е че продават пластини за тях и ще си купя. Идея да ида на майтор не ми давайте, искам първо сам да я завърша, второ не съм в бг и не мога да ида до някой от познатите майстори да ми свърши работа ли да ми даде идея и отговори на вапросите ми. В краен случай ще падат импровизации с оберфреза и тялото на китарата ми.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.