Jump to content
Българският форум за музиканти

Danihell

Members
  • Мнения

    168
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Danihell

  1. Danihell

    Как се настройва

    Ами може и да съм се объркал Даскала ми беше казал преди, че са три октави разлика между бас и китара. Може, пък и за друго да е говорел, знае ли човек. Поздрави!
  2. Danihell

    Как се настройва

    Само дето баса не е една октава под китарата, а три.
  3. Мен ме кефи парчето, доста смуут е. Мился, че ще стане много яко ако му направите един лаундж груув микс. Поздрави! Чакам да кажете кога и къде ще свирите, да дойдем да веем коси
  4. Питай търсачката, тя знае най-добре. А и зависи до каква степен искаш да се занимаваш и колко пари ти се дават. Освен това само с инструмент няма да станат нещата има още необходим гиър, който трябва да си набавиш, като усилвател, говорител, кабели. Много глупости са Поздрави!
  5. Аз не мога много да разбера какъв точно звук търсиш от обяснението. Аз смених моя П адаптер с такъв на ЕМГ и съм много доволен. Има пънчи звук и никакъв шум. Може да погледнеш и на Сиймор Дънкан, не са скъпи и ги има и тук. Поздрави!
  6. Марто каза да те напсувам и пита кой себеуважаващ се метълист би се возил на псевдобегачка. не искам баааааан, само предавам реплики:П

  7. Danihell

    Нотите

    Много точно казани думи от страна на г-н Разбойников. Подкрепям напълно.
  8. От музикалните магазини.
  9. Моят даскал ми беше разказвал, навремето, как на някаква сватба "оркестърът" представлявал трима басисти и всички много им се били изкефили. Така че, може би начинанието няма да е от интерес само за бейс плейъри, затова предлагам да минем мейнстрийм и да заформим нещо, в иначе ъндърграунд настроените, български клубове.
  10. Според мен не е нужно да са ниско струните за да постигнеш плякането. Моите са доста височки,а пак си плякам. Повече високи, изрязани среди и по-голяма атака, това е. мен ме кефи, стига да не се прекалява и да плякаш на всички песни, които свириш. Една поправка, освен басисти, на плякането се кефят и барабанисти. Ама ние по принцип си се кефим един на друг де
  11. Аз обичам да изглеждам възможно най-олигофренски. По прашки или боксерки, с рокличка, грим. Когато ме мързи, се обличам нормално.
  12. Danihell

    малко помощ?

    За малко кинти може да се вземе и Olp. Те са на Ърни Бол, така че това е най-мюзикменската китара от мюзикменскоподобните. Леле, това не мога да си го прочета. Обаче, басът е много удобен и изкарва приличен звук. Има го в България, може да пробваш. http://www.olpguitars.com/
  13. Danihell

    брум от баса

    Доста вероятна причина за проблема е промяна на напрежението в мрежата. Като започне пак може да измериш с един мултимер в контакта, като го няма пак и да сравниш, за да разбереш дали е от това.
  14. Danihell

    5та струна

    Всъщност, тези струни, които похвали колегата са с по-голяма издръжливост и се налага да се сменят по-рядко, прав ли съм? Има и доста други добри марки, не всички от мастърите свирят с иликсир или ди ар, просто трябва да се сменят по-често. Аз не съм пробвал покритите струни, мисля да взема едни иликсир, да видим как ще ми се отрази
  15. Ужас, дори не можах да го догледам!
  16. Аз се кефя да има повече високи честоти и да попляква. Намалям средите и леко ниските, понеже обикновено всички се оплакват, че има много ниски. Иначе, зависи от музиката, която правиш, за някой парчета набримчвам ниски и изрязвам другото или ниски и среди за по-винтидж звук
  17. Хаха, ама това вече не е неподдържан инструмент. Аз съм сигурен, че по китарата на Стиви Рей няма нито едно петънце преди да почне да свири. Примерите, които си дал не са на мърляви инструменти, а на съвсем друг стайлинг. Бяхме писали една тема за винтиджа на времето, може да погледнеш нея. Не трябва да бъркаме двете неща. Поздрави!
  18. Абсолютно съм несъгласен с вхцс. Разбира се, че ще се кефя на визията. Това е много важно нещо, за съжаление доста подценявано, както става ясно и от мненията в тази тема. Музиката е и за гледане, ако не беше така нямаше да има видеоклипове за един милион долара (ready or not на fugees); има и други примери. Нямаше да има такава индустрия свързана с гледането на музика, нямаше да има Mtv. Не съм съгласен с теб, че в чалагата има яка визия, споерд мен доста безвкусно са направени повечето неща, особено по-старите. Мога да дам и примери с много тукашни групи, които свирят много готино, но като изглеждат по цитирания от няколко човека, изказан от мен пример за неугледен вид на музикант; не искам да обиждам никого, но просто нека да помолят някой да ги щракне някой път и да се погледнат отстрани. Относно темата, при мен като пробвам с плюнка и не мога да полирам добре китарата. Много зависи и от материята, която ползваме за полиране. Моля, някой ако е направил откритие с какво става най-добре, да сподели. Знам, че има специални кърпи, но са скъпи, а и предполагам, че може да се намери същата материя по-евтино, стига да знаем каква е. Колкото до лепенките, няма смисъл от 20 долара мисля. Има и фолио за стъкло и мебели, което също може да изрежеш и после остатъцуте се махат без проблем. Има и стикери със всякаква форма и размери. Поздрави!
  19. Aми смени гнездото на жака. Не са скъпи, лев, два. И проблема ти е решен
  20. Не се притеснявай за струните, ще се научиш. Когато аз си слагах за пръв път нова струна, така я завих, че я разтегнах и и разказах играта. За нищо не ставаше после. Та на другия ден пратих баща ми в магазина, от който беше купена. Той тогава имаше много брутален вид, беше с коса на гребен и супер псай брада. Смениха му я без проблем, само Е струната Моят съвет е да хванеш някой познат музикант или на твой познат, познат музикант и да ти я смени. За жака, всеки, който се е занимавал малко с прости схемички или е държал поялник, може да ти помогне. Успех!
  21. Въобще не са глупости. Много е важно инструмента да изглежда добре, чист и поддържан Все едно да излезе някакъв убитак с дълга и мазна коса, облечен в черно, вече посивяло, е каквито и неща да ми свири, само ще му се изсмея. Не може да излезеш пред хора с някакъв инструмент на мазни петна целия, или прашасъл. Тук вече се отклонявам в темата за лайв, затова спирам
  22. Нямам проблеми с препарата за стъкло, никакви. Относно почистването на струни, пробвал със спирт на тампон преди, но много ги втвърдява. Препарат за струни не е проблем според мен, десетина лева е, а на мене ми отива за година и половина
  23. Такава си и взех, Creative Live! 5.1. 25 кинта и съм много доволен от нея. Точно каквото търсех, гледам наистина има доста възможности и за запис. Изтеглих си Audio HQ към нея, доста може да се разбъзиква Версията ми е 1.10.22, искам да попитам някой дали има смисъл от по-нова и въобще дали ще е съвместима. Много се кефя, че има и доста миди възможности, За тези кинти, моя комп и моето озвучаване, мился че е пърфект! Поздрави и мерси за съветите!
  24. Аз винаги съм си чистел басовете с препарат за прозорци. Много е подходящ за гланциран лак. След това полирам със суха кърпа. Това за тялото, грифа и металните части. Нямам оплаквания, правя го преди свирене всеки път, когато не ме мързи. Чатите се почистват идеално от мазни метна и е доста по-комфортно за свирене. Държи определено време, така че може и само с кърпа да се полира, в случай, че не е много замърсен. Няма никаква опасност да навреди нещо. За фингърборд използвах пронто преди, това с пчелен восък което е. Чисти и озвежава гръфа, придава му допълнителна мекота. С фаст фрет, обаче, гриът се почиства по-добре и чувството при свирене после е по-добро. Само че не става както си пише на него, просто да нанесеш по струните и грифа. За крига, първо напоявам някаква хартиена кърпичка, за предпочитане е да не остава влакна и после минавам с нея под струните. Много съм доволен. За струните си използвам също това, имам и на Дънлоп, позлвал съм и Д'Андреа и Пикато и още някакво, което не се сещам. От всички съм доволен, разликата е единствено колко овлажняват струните. Някои хора предпочитат с повече глайд, на други им е неестесвено. Когато сменям струни, махам струнника, ключовете и ги чистя с някакъв препарат за хром. Пробвал съм и с най-обикновен домакински от 1.50лв. и с такъв от 20 лева, антикорозионен. Не виждам голяма разлика. Хрома се излъсква доста добре и после е нужно само да се премахва праха от него, а мазните петна от ключовете, отново с препарата за стъкло. От време на време махам адаптерите за да изсмуча праха и между тях. Това е моята система, не излиза скъпо. Бих желал да пробвам и оригинална пълна козметика за инструмент, педполагам е доста по-добре, досега само от финансова гледна точка не съм го правил. Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.