Jump to content
Българският форум за музиканти

LooneyToon

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About LooneyToon

 • Rank
  Навъртащ се
 • Birthday 05/27/1995

Previous Fields

 • Инструмент
  вокал, китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Contact Methods

 • Skype
  looneytooned
 1. LooneyToon

  Stay with me - Sam Smith cover

  Много я харесвам тази песен, та реших да се пробвам. По-ниско я пея от оригинала, няма никакъв шанс да хвана онези тонове..
 2. Здравейте, винаги съм харесвал тази песен и това ми е недодялания кавър с акустичната китара. Съжалявам за качеството на записа, но е от микрофона на компютъра, и нямам друго. Само ви съветвам да намалите една идея силата на звука, понеже не е добре балансиран. SoundCloud
 3. LooneyToon

  Мнения за пеенето

  Напоследък все повече и повече пея, отколкото свиря и ми е интересно как се справям. Готов съм да поема всякакви критики, въпреки че ми се иска да съм добре. Ще съм ви благодарен ако чуете записите и си кажете мнението за тях. Самите записи не са с особено добро качество, но нямам абсолютно никаква техника, подходяща за целта, така че използвам вградения микрофон на лаптопа.
 4. Здравейте, в петък ще имаме акустичен концерт с групата и първоначалните планове бяха да се озвучаваме с микрофони. Днес бяхме в клуба да видим как стоят нещата и за жалост, положението е много зле. Поради липса на подходящи микрофони, се получава голяма микрофония и не може да се направи добро озвучение. Тъй като акустичната ми китара няма каквато и да било електроника, а по принцип има възможност да я прекараме през пулт, както днес пробвахме с втората китара, си търся да наема акустична китара с електроника за концерта. Гледах и варианти за някакви адаптери - това, по точно, но не знам доколко ще е надеждно. Ако има някой така добър човек да ми услужи за 1-2 дни с кухарка с вградена електроника, съм готов да заплатя някаква сума за удоволствието. В случай, че някой изявява желание, няма проблем да си оставя моята китара като гаранция, за да няма напрежение, хаха. Като цяло ще съм доволен от някое фендерче, нямам особени претенции, важното е да издържи 2 часа (горе-долу) свирене. И да не се разстройва след 1-2 песни. Вярвам, че ще извадя късмет с вас, дано да съм прав. :д За малко да забравя - може да пишете в темата, естествено, ЛС или на: тел. 0877992620
 5. Абе не ставам май за певец, но направих един кавър на тази песен. Принципно не обичам излишните редакции и изкуствени подобрения на гласа, да не говорим, че и никога не съм могъл да ги правя, така че записът е директно от микрофона на апарата, без абсолютно никакви корекции. Дано да не се излагам прекалено много.. хах:
 6. Честита китара! Това пакетче е за да абсорбира влагата, все пак е дървен материал. Но вече няма да ти трябва, използват се за преноса само. Махай го смело и успех!
 7. Моето непрофесионално мнение е, че първата ти китара трябва да е нещо, което много ти харесва, било то на външен вид, звук, усещане в ръката или може би марка. Няма значение общо взето кое ще е, въпросът е ти да изпитваш желание да свириш на нея. Иначе има шанс да ти писне много бързо. Естествено нищо не пречи да ти писне да свириш и на Gibson, но вероятността е по-малка. Така че, обиколи магазините във Враца, със сигурност има поне 1-2, и разгледай всички китари, без да се интересуваш от марки. Ако нещо те грабне, запомни модела и пусни едно бързо търсене в Гугъл, за да видиш дали въпросната китара създава много проблеми, понеже в този ценови клас има такава опасност. Ако пише че се държи добре, я взимай. Ако пък по местните магазини няма нищо, което да ти харесва, поръчай си китарата от интернет, която ти харесва най-много на външен вид и пише най-много хубави неща за нея. Общо взето, колегите от форума добре са те ориентирали, няма да сбъркаш ако ги послушаш. И пак казвам, важното е на теб да ти харесва, а не че MrGuitarManSlashPage е казал че интонацията е правилна. Защото ти и без това в началото няма да можеш да различиш особено много различните модели. Успех!
 8. LooneyToon

  Red Hot - Under the Bridge кавърче

  Вече му търся телефона на Фрушанте да му кажа как е правилният вариянт.
 9. LooneyToon

  Red Hot - Under the Bridge кавърче

  Да, има възможност да е грешен акордът, понеже песента я бях научил много отдавна от едни грешни табулатури, и впоследствие я доизкусурявах по слух. Мерси за поправката!
 10. Поздрав за всички фенове на Ред Хот, дано да не съм оплескал много песента.. http://www.youtube.com/watch?v=EFlFK0t3PSU
 11. LooneyToon

  Пренасяне на китара

  Точно с Air France се прибрах от Канада преди 3 години, откъдето си взех моят страт. Нямаше никакви проблеми, като влязох в самолета стюардесите ми казаха да я сложа в багажните над седалките, а ако не стане там да им я дам, и те щели да я сложат в пилотската кабина. Китарата се побра без проблеми над седалките и така си изкарах цялото пътуване. Като се вземе в предвид, че в Париж се прекачих на по-малък Airbus за към София, пак нямаше никакви проблеми и по същия начин протече всичко. Бяха много любезни, нищо не ми казаха. Сега не знам, но се съмнявам че ще ти направят проблем.
 12. LooneyToon

  Fender Stratocaster Story and Design

  Ревах като гледах как пиленцата се разхождат и правят разни работи върху Лес Пол-а..
 13. LooneyToon

  Whole Lotta Love соло-то

  Не претендирам че е добро, но ми се искаше да ви чуя мнението. Не съм го свирил 1:1 със оригинала (очевидно ) и излезе малко фалшиво на места..
 14. След близо година кумене, най-после си взех ново кубе. И бих казал че е доста голяма стъпка нагоре от предишното ми - Fender FM 15G, което се вижда на заден план:
 15. LooneyToon

  Най-добър китарен риф?

  Guns N' Roses - Nightrain Guns N' Roses - Sweet Child O Mine Deep Purple - Smoke on the water Metallica - Master of Puppets Black Sabbath - Paranoid Ozzy - Crazy Train
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.