Jump to content
Българският форум за музиканти

Александър Стратев

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Александър Стратев

  • Рожден ден 04/01/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас Китара

Contact Methods

  • AIM
    Taenor3270

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Александър Стратев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ей, да се забавлявате Аз съм забит да уча по латински и да се уча да изписвам рецепти
  2. Пич, ако си мислиш че по някакъв начин се чувствам изложен или нещо дълбоко се лъжеш Напълно през к*ра ми е дали е "преходник" или "трансформатор" Не ми влиза в работата - не правя разлика между термините..
  3. Ами, за да си включиш баса към PC-то ти трябва един трансформатор - от голям жак към малък. Въпросната приставка струва левче. Такава можеш да си намериш в магазини за PC техника и кабели Включваш кабела в баса, слагаш му трансформатора в другия край на кабела и вече го включваш към жака за микрофон в PC-то. Готово От тук на сетне отваряш Google (примерно) и си намираш AP Tuner 3. Програмката е безплатка и настройва горе долу всичко, включително и бас Поздрави, Александър!
  4. Имам въпрос Тъй като порових, но не намерих информация Може ли някой от вас да ми каже на какъв бас свири пича от Alice in Chains на Unplugged концерта им Мерси предварително
  5. Предполагам, че разбрах С малката забележкаа, че са си нямали думичка за бира специално и са използвали "fermentum", но да не навлизаме в излишни подробности Еми ще се постарая да се домъкна и аз.. най малкото Красна Поляна ми е доста близко Евентуално ще си домъкна и Фендъра, да види свирене
  6. А тези неща от къде мога да си ги купя на хартия? По Славейков дали ще ги има? Че би ми било интересно да ги прелистя и да понауча нещо ново
  7. Ох, чувствам се страшно изкушен да намина и аз да се запозная с всички ви Проблема ми е, че може би само ще преча защото съм прекалено начинаещ Но пък хубавото е, че ще мога да се назяпам на пинизи Другия и вече основен проблем е, че на 19ти ще имам изпит по латински, а за съжаление нищо не знам.. а умрял език не се учи за два, три дни (макар че много ми се иска да стане така..) Ще помисля, пък надявам се да сколася Иначе - поздравления, страхотно начинание!
  8. Това е малко загубена кауза, защото всеки си има стил и предпочитание.. и не мисля, че ще има повече от двама колеги, дето ще ти дадат еднакъв отговор.. Най удачно е да се пробва на място.. обиколете няколко магазина, пича да види, кое му звучи хубаво и което му е удобно в рамките на парички, които може да даде - и готово Друг вариант е да си купи нещо по хубаво втора ръка Има наистина хубави предложения из форума, просто трябва да следи малко по често И накрая, лично мнение - тъй като съм фенче на Fender-ските продукти, а за тези парички няма начин да си намери такъв.. бих ви препоръчал да пробвате и Squier басовете Аз съм ги разглеждал, на мен лично ми харесаха.
  9. И аз да се похваля! Вече си имам Fender Jazz Bass V
  10. Не, не е нужно да започне да се учи на акустичен бас.. то даже е и по скоро невъзможно Те са нещо екстравагантно.. Моят личен съвет е да си хареса някой нисък клас (сиреч евтин) на Stagg например.. или по добре да следи малко форума и да си закупи нещо по старичко, но пък качествено Едно басово кубенце и е готов Успех в начинанието
  11. Хора, съжалявам че леко се отклонявам от темата но исках да попитам колко пари струват тези басове в xxxx? Че нямам скоро време път натам, а ми е интересно Precision и Jazz Bass кви парички са Ако някой скоро време се е интересувал или просто си е купил подобно нещо - моля кажете Мерси предварително!
  12. БлагоДаря за отзивите И аз май се спрях на идеята, да си взема нов бас просто.. Стария няма да го мъча, просто му е дошло времето да си умре на спокойствие За семи-акустичните басове обаче не знам.. в смисъл на мен наистина ми е голяма краста да имам такъв инструмент Макар че всички от вас се изказаха негативно.. 100% ще поразгледам какво се предлага в магазините из София.. Най малкото искам със собствени уши да чуя звука, дето го вадят..
  13. 1. Тя китарата и сега вади някакъв звук.. но е много измъчен и гаден.. мен май просто ми е гадно, че ми я подариха и аз ще я зарежа толкова грубо да изгнива в някой ъгъл вкъщи.. ама като се замисля старият й собственик как се е държал с нея.. май не трябва да ми пука особенно много.. 2. Може ли да ми дадеш малко информация за китарата.. какво точно представлява.. може би някоя снимка Колко парички и от къде си я взел? Доволен ли си като цяло.. такива неща БлагоДаря предварително!
  14. Здравейте на всички! Искам да ви попитам няколко въпроса.. Прези известно време започнах да свиря на китара, но в последствие реших, че не това е моето призвание.. и искам да свиря на бас Един познат ми подари една стара и доста изстрадала бас китара.. Кремона или Орфей (не мога да преценя..) Проблемът е, че за да я вкарам в правия път трябва да хвърля доста парички по нея.. струните й се разплитат.. адаптера е ръждясал.. втория адаптер просто го няма и зее една дупка.. амп-овете нещо не работят, а единия направо е откъртен.. Може би малко козметични освежавания като една боя също няма да се отрази зле.. Въпросът ми е - дали да се занимавам с това.. или просто да си купя нова бас китара? И без това скоро време имам РД, така че и спонсори ще се намерят Вторият ми въпрос е.. Някой от вас, който има наблюдения или притежава акустичен бас.. може ли да сподели какво е усещането? Страшно голям фен съм на unplugged сериите от MTV, и акустичния бас определено ми е страст. Поразгледах няколко темички във форума и макар да бяха доста старички горе долу схванах идеята, че няма много избор в БГ за подобни инструменти.. Въпросът ми е дали звука, който вадят на чиста акустика е достатъчно силен и плътен, защото на мен предимно за акустични изпълнения ще ми трябва.. Като ходим по разни купони с колегите няма само те да свирят по кухарките, а аз да лапам мухите я! И горе долу към какви цени да се ориентирам за едно такова нещо.. БлагоДаря предварително! Поздрави, Александър
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.