Jump to content
Българският форум за музиканти

onyx

newbies
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by onyx

 1. patzo, какво имаш предвид с "Добре, че е отзад"? Иначе и аз мисля, че няма какво да му стане на монитора. Този охладител е хванат отзад от външната страна и не би трябвало да има нищо общо с техническите и звуковите характеристики на студийния монитор. Даже повечето активни монитори са без такъв кулер отвън. Ролята му е само да охлажда усилвателя. Обикновено радиатора е алуминиев и е лакиран поради единствената причина - да е цветово подходящ на студийния монитор. И без боята, пак ще върши същата работа според мен, не знам обаче след третирането със спирта дали не е възможно алуминия да започне да се окислява.
 2. onyx

  AKG K-240 Studio

  Аз също ползвам същите скушалки около година и съм много доволен. Има ги в две разновидности: K-240 Studio и K-240 MKII, като вторите са с бонус сменяеми велурени наушници и допълнителен кабел. Иначе по характеристики двата модела са 1:1.
 3. Имах такъв амп, но на шега пробвах ART Tube MP и си останах с него, а другия продадох. Art Tube MP + тази лампа е чудена комбинация, звука е уникално чист и неоцветен, за парите си просто няма по-добро. Силно препоръчвам
 4. Здравейте Взех си въпросната саунд карта и съм супер доволен от нея като цяло, единствено ме издразни факта, че не поддържа "Record What You Hear". Аз се занимавам с електронна музика и работя с доста семпли, които свалям от филми и т.н., а този недостатък на Audiophile 192 ме спъва изключително много. Четох за някакви виртуални кабели като вариант или програмката "Total Recorder". Кой е оптималния вариант според вас откъм качество на звука? Как става номера с тези виртуални кабели? Има ли собственици на Audiophile 192, които са намерили решение на същия проблем? Благодаря предварително!
 5. Какво ще кажете за новия талант Keranoff
 6. Днес ми зададоха един въпрос и чак аз се зачудих защо е точно така. Та, въпросът беше - има ляв и десен канали на звук, дори на всички слушалки са обозначени коя е за лявото ухо и коя за дясното. Явно е защо са двата канала - през всеки се чуват отделни звуци за създаване на пространсвено звучене. Защо обаче е определен стандарта, че левия канал трябва да се чува с лявото ухо, а десния с дясното, нали човешките уши са напълно еднакви и възприемат всеки звук по еднакъв начин. На всеки се е случвало понякога да сложи слушалките на обратно и пак си се чуват същите неща и звучи добре. Ако се гледа филм ясно, че ако минава кола примерно от дясно на ляво или обратно е удачно да се слуша по правилния начин, но като се слуша музика е различно. Защо е точно така?
 7. Мисля, че сме тук, за да си помагаме и да си даваме съвети, а не да си мерим пишките и да се перчим и изтъкваме кой колко повече от другите знае. Не съм осведомен за някои неща, ок, но нито съм на годините на много знаещите, нито съм им на знанията. Убеден съм, че никой не се е родил ходеща енциклопедия, с годините идва и опита на човек. Неможе човек на 20 години да знае, колкото човек на 55 години, та това си е почти 3 пъти повече живот и опит. Винаги съм уважавал мнението и знанията на по-възрастните и съм се учил от тях, но никога досега, като съм искал да науча нещо от хората с опит не са ме наричали "лява резба"..."две мъжки зайчета" и т.н. Модерни сме да, млади сме да, но какъв пример ни дават по-старите? Все пак Светът върви напред, след 40г. със сигурност и днешните модерни неща ще се струват праисторически на бъдещата младеж, но ако се учим на HATE, вместо на хубави неща, дотогава може да има само форуми за заяждане и HATE Извинявам се за офф-а и благодаря за отговорите
 8. Съжалявам, ако въпросът ми е глупав. Като цяло имам елементарната предсвата какво е стерео, но музиката която слушам и записвам е олдскул хип-хоп и там няма особено значение кой звук в кой канал се чува, важното е да звучи готино и да вървят римите Също така незнам какво Валяка визира под "лява резба", но определено мойта музика не е от левите , Валяк, може да чуеш като пример - и това Мойта музика я правя като взимам семпли от други парчета (оттук барабани...оттам пианце...бас), зареждам всичко в AKAI MPC-то и оттам си играя със семплите докато се получи бийт, може да видите клипче как става -
 9. Ще си купувам звукова карта от E-Bay за домашното студио и ми трябва помощ относно избора. Вариантите са само два: TC Electronic Desktop Konnekt 6 и EMU 1212m PCI Express Като гледам цените на двете карти са еднакви. Имам си микрофонен предусилвател, така че не държа картата да има такъв. Коя от тези двете има по-добър звук и като цяло е по-добра? TC Konnekt 6 май по-скоро е предназначена за живи участия, а за ЕМУ съм чел, че има много добри конвертори. Какво ще ме посъветвате?
 10. А някой има ли наблюдения от Echo Audiofire 4 ? И още нещо, което чета напоследък в нета - вярно ли е, че firewire е доста остарял стандарт и тепърва започва да излиза от употреба и нямало смисъл да се купува техника на firewire?
 11. Здравейте, Имам звукова карта M-Audio - Audiphile 192, която работи идеално. Днес обаче за пръв път ми се наложи да използвам MAIN-OUT конекторите за семплиране. Оказа се, че десния работи супер, но левия работи само като моно жака не е вкаран докрай и като е вкаран докрай, но с натискане. При нормално включено положение няма сигнал в левия аут (трябва или да се натиска навътре, или да се се извади на половина, за да има контакт). Конекторите на MAIN-OUT-овете на тази карта са женски сокет за моножак. Как мога да оправя този проблем? Благодаря предварително!
 12. Между другото попаднах на ТОЗИ и ТОЗИ кабели, ще свърши ли работа за връзка от картата към кутийката? Гледам, че и двата кабела, които намерих са с дължина 1,8м - според вас прекалено голяма ли е тази дължина и ще окаже ли влияние върху качеството на взука? PS - В сайта на M-Audio открих Breakout кабел за DELTA 1010 - ТУК , който обаче е доста скъп, но като дължина за него пише: "10' cable extends the distance between your Delta 1010 and your CPU. Tested to demonstrate no degradation whatsoever to the signal." Не разбирам с това 10', дали имат предвид 10 инча или 10 feet (което е около 3 метра)
 13. Parni_Valjak , пиши ми на е-mail: da_music@abv.bg
 14. Днес се получи проблем с друг кабел и съм решил да се прави номера с кабела DB25M - DB25F + кутийка с DB25M на гърба, а на лицевия панел качествени съединители за панелен монтаж, (за което е писал колегата g_vayov малко по-напред в темата). Намерих и пинаут на звуковата карта ТУК Въпросърт ми е откъде мога да купя такъв DB25M - DB25F + кутийка и качествени съединители за панелен монтаж, а също ако може Parni_Valjak да ми пише на Л.С. дали има възможност, той да ми изработи тези неща и някаква ориентировъчна цена за всичко. Последното го пиша тук, понеже явно нямам достатъчно постове във форума и не мога да пращам лични съобщения.
 15. Да, Parni_Valjak, точно така се оказа - имало е малък проблем с жичките, затова моя познат е скъсил кабела на левия конектор и го е направил малко по-къс от десния main out. Човека даже ми предложи ако искам да занеса пак кабела, за да изравни дължините на левия и десния, но щом Parni_Valjak казваш, че разликата в дължините на кабелите няма значение, значи ще оставя нещата така. Благодаря на всички за помощта!
 16. Занесах на мой познат кабелите, той е направил всичко това - сменил ми е двата конектора (ляв и десен майн аут), сега всичко е наред, само дето моя човек ми е скъсил кабела на левия конектор с 3 сантиметра повече от десния. Надявам се че това няма да окаже никакво влияние качеството на сигнала
 17. Днес купих 2 такива конектора: http://www.musicworld.bg/bg/c_2311/i_16803/Neutrik_NJ3FC6_BAG.html На кутията на картата пише за заводските конектори - 2 x 2 balanced analog I/O (Ето и тук - http://m-audio.com/products/en_us/Audiophile192.html ) За Neutric конекторите, които взех писше - "It latches with standard A-gauge mono or stereo plugs" Как трябва да се запоят в такъв случай, за да си останат балансирани MAIN Out-ите (Left и Right), след като сложа новите конектори?
 18. Nikifena, конектора пак взе да прави магарии и явно е за смяна. Предполагам, че се е износил от доста включвания и изключвания. Какъв нов качествен конектор ще ми препоръчате? Даже мисля да сменя и двата Mine Out (Left и Right) Подходящ ли е някой от тези за целта:1 - http://www.musicworld.bg/bg/c_2311/i_14887/Neutrik_NJ3FC6.html 2 - http://www.musicworld.bg/bg/c_2311/i_16803/Neutrik_NJ3FC6_BAG.html 3 - http://www.musicworld.bg/bg/m_240000/i_9534/Proel_P120.html 4 - http://www.musicworld.bg/bg/m_240000/i_9535/Proel_P130.html
 19. Абе внимателската, ама изкривих пластината и после се притесних да не би пък да стане някакаъв проблем, че съм я изместил леко. Малко след дъжд качулка в случая, но като има сигнал засега би трябвало всичко да е наред Мислих дори да ходя да ми сменят конектора, но ще го оставя така.
 20. Nikifena, погледнах вътре в конектора и видях 2 пластинки (едната по-дълга и тънка, а другата по-къса и дебела). Бръкнах с малка отверчица и поизкривих дългата тънка пластинка (която беше прилепена към стената на конектора) наклоних я леко към центъра където влиза жака, уж да се допира до жака като е включен. После пробвах с друг жак и сега има контакт и сигнала не прекъсва. Гледах с фенерче и в другите такива конектори, и там пластинките са в положение както беше тази, само че преди да я изкривя, другите се допират до стените на конекторите, а тази стърчи свободно почти в центъра където влиза жака. Пробвах да я изкривя обратно в първоначалното й положение, но не става. Притеснява ме да не стане някой фал
 21. Здравейте, говорих с един познат, който е имал студио, но преди 3 години го е зарязал и е свалил техиката в мазата. Та, той ми каза че има и монитори KRK RP-6, и днес отидох да ги взема. Слизаме в мазата и се оказа, че мониторите са яко плесенясали и влажни (особено отпред говорителите са целите покрити със сива плесен). Чудна работа как е станало това, като са били в кашоните си, а кашоните не са мокри отвън. Дайте идея как да се почистят въпросните монитори отпред самите говорители от плесента? Пробвахме ги и си работят, но яко миришат на мухъл. Заслъжава ли си да ги взема за 300лв. двата монитора?
 22. Идеанлно чисти и сухи са вече мониторите, днес дори работят цял ден без почивка и засега няма проблеми Ще пиша по-нататък да кажа как са. Ако се държат така още 2 месеца ще е супер
 23. Пича каза че може да ми даде мониторите да ги ползвам 2 месеца, да видим как ще се представят и ако нещо се прецака в тях за тези 2 месеца му ги връщам. Иначе както казва Mairomaster, в магазините само 1 такъв монитор струва 400лв (2-та са 800лв.), а на мен тези 2-та ми ги предлагат за 300лв. Почистихме ги идеално, гледах и с фенерче през отворите, и вътре не се вижда плесен или окисления. Имаше сив мухъл само по пищялките повърхностно, а мониторите бяха леко влажни като от конденз, но сега всичко е изчистено и сухо, изглеждат като нови само понамирисват на мухъл. Пробвахме ги и си звучат добре. Какво ще кажете - да ги взимам ли за тест, щом ми ги дава за 2 месеца или да събера още толкова пари и да взема нови от магазина? Благодаря предварително!
 24. От полимер са. Играхме си доста и ги зачистихме с чист сух мек памучен плат, после с клечка за уши напоена със съвсем малко етилов спирт, накрая ги продухах със спрей сгъстен въздух и сега изглеждат като нови, само дето много миришат на мухъл и са леко влажни от мазата, където са били. Ще ги оставя да се проветрят 2-3 дена и да изсъхнат на топло в стаята. Ако след това работят нормално да ги взема ли, какво бихте ме посъветвали? Ако си бачкат безпроблемно има ли някаква опасност да стане с времето?
 25. onyx

  Студийни Монитори

  Някой има ли впечатления от тези мониторчета - http://www.musicworld.bg/bg/m_160000/i_37443/Tascam_VL_M3.html
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.