Jump to content
Българският форум за музиканти

bassiscotta

Members
  • Мнения

    176
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    гребен

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    село Дражево

bassiscotta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. догодина ей тия пичове ги взимаме да свирят в селото на площада за 200 евра на човек. ще е по забавно.
  2. @bmmusic, човече, не е нужно да си музикант за да си критик. аз например не съм музикант, но съм търговец на музиканти, продавам, купувам музикални продуки, групи, музиканти. слагам ги да свирят насам натам. мога да си критикъвам колкото искам, и когао и където искам без да се притеснявам, че ще нараня егото на еди кой си. така че TONY е в правото си да си изкаже мнението за калпавата работа на канал едно. Плюс това Той е косвено спонсор на това мероприятие и би могъл все пак, ако е недоволен да го каже по някакъв начин.
  3. горния ми постинг просто можете да го четете на глас и да се усетите да спрете да се оплаквате и да търсите някакви виновници за личната си финансова нищета. треа най-после да се усетите, самата тематика става досадна- чалга - анти чалга. дай те малко по свежо, повече позитивизъм и без оплаквания, нито обвинения. @VALITCHY кво е рок онли? един от организаторите по-точно. треа да сперете с тази индивидуална форма - в единствено число. всеки един успех е плод на колективна работа. сериозно, време тази тема да бъде резната и поизчистена.
  4. и една свежа статийка по темата : http://mysound.bg/?act=article&id=10696
  5. @ TONY човек, и аз гледах случайно само и единствено АХАТ от дигитален приемник и мисля, че всичко ви беше ок поред стандарта. Китарата се чуваше, баса, вокала също. Барабаните малко бяха сплескани като звук. Не се чуваше публиката обаче, когато Звезди не пееше и звучеше мега смешно. Най-нелепото, което се виждаше беше един чаршав, с който беше опакованa май КТ( Control Tower) и пишеше на него 'МУЗИКАУТОР' сега по темата мисля, че е абсолютно ненужно да се навлиза в конфронтации с каквито и да е чалги. Все едно в САЩ да забранят изпълненията на кънтри музика. Аз за разлика от Вас( най-вероятно) си направих труд да послушам малко радио Сигнал + и Веселина и мога да кажа, че направо съм шокиран. Тия хора са много напред в сравнение с RadioTangra, Z-Rock, BGRadio, Рок Радио 1 и Старт. Мога смело да заявя, в бг има музикален Бизнес. Чалгата си е бизнес и отгоре на това сериозен. Благодарение на него се развиха доста отрасли на икономиката и се вдигна стандарта на много хора. Например, музикалната им продукция им е на сериозно ниво /запис +видео+ маркетинг+ реализация. Списания, Вестници се купуват Например Фризьорите. Те се скъсват от работа. Една причска като на Андреа, да кажам струва към 60 кинта. Чалга прчески по 7-8 на ден идват доста добре за всеки един фризьор. и тн, Няма да разсъждавам повече. Като забранят свирене по площади чалга изпълниелите ходят на участия в заведения. Заведенията от този тип са повече от концертните зали, театри + кина в бг като цяло. Отделно капацитета им е по-голям. Който иска да гледа - ходи и гледа. И не се учудвам, че е винаги пълно. Просто не е е нужно да се отрича, забранява или каквто и да е друг негативизъм относно чалгата. След като хората си работят и са щастливи, доволни и отгоре на това не слословят към другите заангажирани в забавната индустрия. Държат се на ниво без интриги спрямо колеги. Спазват Бизнес и социална етика. Не са хейтъри. винаги са позиивни. Нека се радват на живота. Въпроса е рок и поп звездите к'во правят и как?
  6. евалаа, ман, аз точно същото си мислих преди няколко седмици. да се вземе да се инсталиратт няколко пиратски предавателя и да се пуска рок или някаква по нормална музика на честотите на радио веселина, сигнал плщ и други такива дразнители по един два часа на ден, от ралични точки( момога да ги пинпоинтват) за настроение. аз съм 'за' и подкрепям
  7. 100 кила е много як, след като има поклонници. браво. няма знач, че рецитира поеми за ланци и татута. след като тийнейджърките се кефят значи има адекватна реализация - фенки. кво правим обаче с медиийните банди и т.нар звезди? Много шум за нищо. Мисля, че е време да им се даде шут в задника и да се изритат адекватно. И да се започне начисто. Все едно е нямало нищо през изминалите 2 десетилетия. Трябва да се направи черен списък с имена, на ноито да не им се дава да се показват по клубове и сцени, радия, сайтове и тн. да се игнорват във фесйбуук. Иобшо абсолютен бойкот, който обаче да бъде аргументиран. аз съм си направил списък за мен.
  8. ман, подари си билетите на некой пенсионер. няма да намериш желаещи да гледат въпросноо мероприяие, при условие, че има къде по стойностни неща за гледане и слушане.
  9. най добре е бандите да се събират по две по три и да си наема читалища и да си свирят пред прияели там. ще им излезе по-тънко и по весело.
  10. @ одисей, ти от коя група си? аз не свиря за радост на всички. не ми бачкат повечето бутони на компутера, така че не е нужно да се заяждаш. няма медии, който да отсяват от непрестанно бълваща информация от интернет. има един милион банди, ти да не би да имаш време да ги слушаш всички? @файнъл кат, хубавоо наинернет, че можеш да си избираш и харесваш(ако някой ти препоръча нещо, евентуално), но о друга страна интернета е пълен с всякъкъв булшит. тва е се едно влизаш в библиотека с много книги и ти се чете нещо, но няма никакво описание или информация за книгите. та същото е с медиите: в беге няма: радио онлаин медиа принт медиа няма телевизия няма нормални локации за провеждане на концерти или гигве клубовете са с мега слаб мениджмънт и не правят нищо да промотират бандите( това не се отнася за СЛК) няма музикални журналисти, които да търсят, открват и съпортват банди. няма изградена лийв кулура. и така нататък.
  11. някои от "талантите" няма а бъдат чути, защото няма промотъри, които да ги вземат. определени музиканти се опитват да бъдат DIY, но и това не става. отделно, няма меди, която да търси и подпомага музициращите. а тези медии, които все пак пускат нещо нма критерий за селекране и оценяване на събития. другото е голямото пренебрежение, коео самите свирещи в банди и прочее имат един спрямо друг. самите те не се съпортват и не си ходят на гигове. и после се оплакват, че намали публика. въпроса е комплексен. о там следва и ниското ниво на правене на музика, сценично поведение и дисциплина. та така.
  12. според мен всеки един договор трябва да се прави според обстоятелствата. така че горе-пейстнатия договор може да служи единствено само за информация какво се случва в юкей. напоследък се използва една по-удобна пракика - регистрира се фирма на името на групата като се прави устав и се слага един управител на фирмата. осаналите са на 'заплата', която е да кажем, % от годишната печалба. става въпрос за работа като всички останали професии- шлосер, дърводелец и тн. аз бих съветвал бандите да вземат да слязат на земята първо и да почнат да си свирят както трябва и нахй-вече да иматт готов продукт, койо да представят на евентуалната публика и после да се правят на гъзари и да подписват договори. в този бизнес има голяма доза лоялност между промотъри и банди, но винаги има изключения и о двете страни, особено в беге. когато бандата свири за кинти става страшно. къдео се намесат парите се прецаква всичко. оправяйте се.
  13. в зависимост от обстояттелствата заплащането на дадена група или музикант, аз препоръчвам да се плаща предварително преди свирене, особено за кавр изпълнения. аз в момента си чакам съмати пари от различни места. най-добре е да се пуска моментално фактура и ако няма плащане, няма да има свирене, особено що се отнася за взаимоотношения с общини и спирит оф бургас - винаги предварително 100%
  14. значи да обобщим. икебаната е лайфстаиййл и философия. точно както клошарството и това да си метъл
  15. незнам, но доста банди, особено големите почнаха здраво да жулят на сериозни хонорари тва дали има продажби или даунлод не ги е.е. това е последствие от параноята с нелегалното сваляне. отделно засичам, че стават като беге изпълнители- яко ротация по тв и рд и после искат мнооо кеш.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.