ste1977 Публикувано Март 23, 2011 Публикувано Март 23, 2011 Днес си Джеймнах с Рей Чарлс ако някой ще Джеймне с Рей.......сол диез-фа диез-ми - ре диез ( G#,F#,E,D#) Успех ))) Hit the Road Jack за 5 струнен бас го свиря от 9та позиция.Дава голяма възможност за бас соло(импровизация) пс.В темата имам голямо желание да пускаме известни кавъри и техните бас линии,пък виш сме помогнали на някой Цитирай
ste1977 Отговорено Март 24, 2011 Автор Отговорено Март 24, 2011 (Редактирано) И къде е твоя вариант ? В момента нямам тех.възможност да запиша Ray Charles - Hit the Road Jack Ето едно изпълнение на Ерик Клептън Wonderful Tonight . Много е приятно за свирене - бас линията е много разчупена Ето как я свиря аз ( сол,фа диез,ре-преход,до,после преход през тоновете ми,до,ре,ми(7ма позиция 3та струна)фа диез,ла,сол....и пак започвам от сол ( G,F#,D,C,E,C,D,E,F#,A,G) Припев - преход през ла,си, и задържаме на до,връщам през, си,до,после ре ,преход ми и сол и веднага на ми......повтаря се и се завършва на сол ( C,D,E,G,E) Ето на този линк го свиря с един колега http://vbox7.com/play:46166e40 Дано да помогна на някой,ако ме е разбрал ето и линк със Ерик Клептън,където бас линията си отговаря 100% Редактирано Март 24, 2011 от ste1977 Цитирай
Fats Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 (Редактирано) При наличието на толкова нотописни програми (най-вече Sibelius) ти ни сричаш нотичките. Правиш в pdf формат, качваш тук и всички бързо разбираме какво искаш да ни кажеш. Иначе желанието за споделяне е похвално. Редактирано Март 27, 2011 от Fats Цитирай
Fats Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 Това е бас линията на Джак Брус на парчето Crossroads, вариантът на Cream. Не е нещо сложно, качвам го само като пример. Цитирай
temerut Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 (Редактирано) Джон Патитучи " go toa mach " това е инересно за свирене поне на мен де |---------------------------|---------------------------|------------------------------| B|---------------------------|---------------------------|------------------------------| G|------------------14-------|------------------14-------|------------------14--12------| D|----------12--15-----------|----------11--14-----------|----------12--15----------15--| A|-12--12--------------------|-12--12--------------------|-12--12-----------------------| E|---------------------------|---------------------------|------------------------------| E|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| B|---------------------------------|------------------15-------|------------------15-------| G|-14--12----------12--------------|----------12--15-----------|--------------14-----------| D|---------15--14------15--14--13--|-12--12--------------------|-12--12---16---------------| A|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| E|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| E|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| B|------------------15--13------|-15--13----------13--------------|-----------------------------10--| G|----------12--15----------15--|---------15--14------15--14--12--|-14----------------------9-------| D|-12--12-----------------------|---------------------------------|---------9---12--9---11----------| A|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| E|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|------------------------------|-----------------------------5---| B|---------------------11--9---8---|-----8------------------------|-6---5-------------------5-------| G|-----8-------7---10--------------|-10-------------------5---7---|---------8---7---5---6-----------| D|-10------10----------------------|----------5---6---8-----------|---------------------------------| A|---------------------------------|------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| B|-8---6-----------6---8---6-------|-----------------|--------------------|----------------| G|-------------7---------------7---|-----12----10----|-7---7-----5----7---|-----7----------| D|---------7-----------------------|-7---12----10----|-7---7-----5----7---|-----7----------| A|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| E|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| E|---------------------------|---------------------------|------------------------------| B|---------------------------|---------------------------|------------------------------| G|------------------14-------|------------------14-------|------------------14--12------| D|----------12--15-----------|----------11--14-----------|----------12--15----------15--| A|-12--12--------------------|-12--12--------------------|-12--12-----------------------| E|---------------------------|---------------------------|------------------------------| E|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| B|---------------------------------|------------------15-------|------------------15-------| G|-14--12----------12--------------|----------12--15-----------|--------------14-----------| D|---------15--14------15--14--13--|-12--12--------------------|-12--12---16---------------| A|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| E|---------------------------------|---------------------------|---------------------------| E|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| B|------------------15--13------|-15--13----------13--------------|-----------------------------10--| G|----------12--15----------15--|---------15--14------15--14--12--|-14----------------------9-------| D|-12--12-----------------------|---------------------------------|---------9---12--9---11----------| A|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| E|------------------------------|---------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|------------------------------|-----------------------------5---| B|---------------------11--9---8---|-----8------------------------|-6---5-------------------5-------| G|-----8-------7---10--------------|-10-------------------5---7---|---------8---7---5---6-----------| D|-10------10----------------------|----------5---6---8-----------|---------------------------------| A|---------------------------------|------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|------------------------------|---------------------------------| E|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| B|-8---6-----------6---8---6-------|-----------------|--------------------|----------------| G|-------------7---------------7---|-----12----10----|-7---7-----5----7---|-----7----------| D|---------7-----------------------|-7---12----10----|-7---7-----5----7---|-----7----------| A|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| E|---------------------------------|-----------------|--------------------|----------------| Редактирано Март 27, 2011 от temerut Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 слагайте табовете в таг [code], за да излизат подредени (: Цитирай
Fats Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 (Редактирано) А не е ли по-лесно да се научите да четете ноти. Полезно е. С табулатурата, особено написана по този начин не могат да се изпишат прецизно стойностите на тоновете. Ето една правилно написана табулатура + ноти. Редактирано Март 27, 2011 от Fats Цитирай
ste1977 Отговорено Март 28, 2011 Автор Отговорено Март 28, 2011 А не е ли по-лесно да се научите да четете ноти. Полезно е. С табулатурата, особено написана по този начин не могат да се изпишат прецизно стойностите на тоновете. Ето една правилно написана табулатура + ноти. Аз да си призная , от скоро чета ноти.Досега се мъчех с таблитури,но нищо не се получава по ясна представа получавам от нотите. Ако има някой добронамерен колега да ми прати бас линии ( джаз,фънк,блус,суйнг) ще съм му много благодарен,а ако е от Варна и Бира черпя поща - ste1977@abv.bg или sunwardspro@abv.bg и двете са актуални.....Мерси Предварително Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 ^ намират ми се едни guitar pro файлове с готини бас фигури, подредени по десетилетия - май бяха от 60-те до 90-те. като се прибера вкъщи, ще ги кача Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 е те ги те: http://www.4shared.com/file/cSb3oEDB/Bass_Exercises.html дано бъдат на някого от полза Цитирай
ste1977 Отговорено Март 29, 2011 Автор Отговорено Март 29, 2011 е те ги те: http://www.4shared.c..._Exercises.html дано бъдат на някого от полза Разбира се,че ще са от полза Във форума има колеги на различно ниво . Аз от време на време си тегля от тук разни работи , но се плаща 1,20 Малко или много има полза Цитирай
BLj Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 Благодарско на колегите ^ .За начинаещите има матрял за 1 година да чагъртат . Цитирай
ste1977 Отговорено Март 29, 2011 Автор Отговорено Март 29, 2011 Благодарско на колегите ^ .За начинаещите има матрял за 1 година да чагъртат . Е нали това е идеята на форума ... Успех Цитирай
Recommended Posts