Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Автор Отговорено Януари 4, 2005 Ама аз си казах - тя е за рамо - окачване си има, за да ти е по-удобно при свирене.И когато пиша - просто си махам ръцете от кожичката й и ги разхвърчавам по клавиатурата Цитирай
thurston Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 ебяти fun-a, яко flood, а снежанке... Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 Е т'ва за кожичката също беше интересно (ще си позволя днес за втори път вулгарност.. ) А иначе наистина - дали не е джембе в същност щото то май е дървено докато дарабуката е май или метална или глинена (аз имам такава). Имам и два рейн стика - един автентичен от кактус а другия - от бабмбук. Имам и едно чудо дето не му знам баш името - май ахоко стик се казва - с едни черупки като от орех ама по-сплеснати. И едни маракаси от кокос ми се подмятат. Абе лудница е - голям фен съм на всякакви перкусии. А иначе мечата ми е - табла, конги и бонгоси. На последната мини-среща дето я направихме в борисовата, барабаниста на Alxz донесе правени от него бонгоси и дарабуки - лудница са бонгосите. Айде приятно удряне на всички дето обичат да удрят Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 31, 2005 Отговорено Август 31, 2005 (Редактирано) Тарамбука е на български а иначе не е ли даже дарбука (аз в бързината бях му сложил още едно "а")? А маракасите ми никак не са тежки щото са предполагам шлайфани и са сигурно много тънки - не ми представлява проблем да свиря с тях. За таблата сигурно си прав - наистина има много удари (даже всеки си има едносрично име) ама аз пък мисля, че ми иде "отръки" та може и да се справя, кой знае, а и не съм казал, че ще ставам велик перкусионист - просто казах, че ме кефи. А това за сета от две табли не го разбрах баш - тя по принцип таблата си се състои от два барабана - единия е по-голям и тумбест и мисля, че се прави от метал, а другия е по-малък и май е дървен. Редактирано Август 31, 2005 от ecmjazz Цитирай
RonCarter Отговорено Август 31, 2005 Отговорено Август 31, 2005 Тарамбука е на български а иначе не е ли даже дарбука (аз в бързината бях му сложил още едно "а")? А маракасите ми никак не са тежки щото са предполагам шлайфани и са сигурно много тънки - не ми представлява проблем да свиря с тях. За таблата сигурно си прав - наистина има много удари (даже всеки си има едносрично име) ама аз пък мисля, че ми иде "отръки" та може и да се справя, кой знае, а и не съм казал, че ще ставам велик перкусионист - просто казах, че ме кефи. А това за сета от две табли не го разбрах баш - тя по принцип таблата си се състои от два барабана - единия е по-голям и тумбест и мисля, че се прави от метал, а другия е по-малък и май е дървен. Тъй е, тъй е. И аз имам кокосови маракаси - изобщо не са тежки. Водят се някакви ритуални от Африка. Отвън имат мрежа на която са закачени някакви много твърди сушени плодчета и маракаса дрънчи отвън и отвътре. Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 dade imenno tova imax predvid dve tabli /dva barabana/ emi poxvalno za teb ,no tozi vid marakasi se vodiat za edni ot nai tejkite osven tova vuv niakoi modeli slagat piasuk vutre i stavat oshte po tejki. RonCarter nebitriabvalo da imat nishto otgore ako imat zna4i sa niakakvi sheikari ot roda na Cabasa kato na tasi snimka li sa ti pokriti "marakasite" : www.farafinaritmi.org/img/djabara'.jpg Цитирай
Anakon Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 Защо има само :guitar: и :violin: ,а налагащо барабанки човече поне защо няма?!? И аз това питам?? Време е някой от шефчетата да се сети да пусне и човече-барабанистче щото голяма дискриминация така Пък и нали барабаниста е най-добрия приятел на музиканта, трябва респект Цитирай
mama Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 Защо има само :guitar: и :violin: ,а налагащо барабанки човече поне защо няма?!? И аз това питам?? Време е някой от шефчетата да се сети да пусне и човече-барабанистче щото голяма дискриминация така Пък и нали барабаниста е най-добрия приятел на музиканта, трябва респект еее анакон какво зна4и това 4е барабанистите неса музиканти ли? кръвно съм обидена Цитирай
RonCarter Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 dade imenno tova imax predvid dve tabli /dva barabana/ emi poxvalno za teb ,no tozi vid marakasi se vodiat za edni ot nai tejkite osven tova vuv niakoi modeli slagat piasuk vutre i stavat oshte po tejki. RonCarter nebitriabvalo da imat nishto otgore ako imat zna4i sa niakakvi sheikari ot roda na Cabasa kato na tasi snimka li sa ti pokriti "marakasite" : www.farafinaritmi.org/img/djabara'.jpg Да по същия начин. Само формата е различна. Цитирай
Recommended Posts