Jump to content
Българският форум за музиканти

BEWARE- китайците полудяха


cecob

Recommended Posts

Днес погледнах някакъв линк от форума за китайски трейд сайт и установих колко са напреднали с копията жълтите човечета и колко много неща са взели да бълват:

Маркъс Милър: Цък

Джаз бас: Цък

Gibson EB2: Цък

Hagstrom Beluga(ужас- много добре са го докарали): Цък

Пак джаз: Цък

Рик(ок, много е гаден, но все пак): Цък

Gibson/Gretsch: Цък

 

И всичко това е само от този сайт, бедна ми е фантазията колко още има. Разликите са видими, но ако свириш от година и не се интересувая толкова като нищо някой да те нахака с такава летва. Лятото в Германия ми продаваха един такъв "американски" precison за 850EUR, а и в БГ има такива готини типове.

 

Един съвет- ако ще купувате нещо и се съмнявайте, че е истинско пуснете една снимка в раздела- във форума има достатъчно запознати колеги, който както съм забелязал никога не отказват съвет.

Редактирано от cecob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жълтите човечета са голяма работа , какво ли не правят :) ... май всичко .

Поне дават възможност на нискобюджетни музиканти да си вземат инструмент,който ще е копие на желаният оригинал. :)

Ако не произвеждаха и не внасяха , как щяхме да събираме по 1500$ - 3000$ за китара в БГ. ? :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва с ментетата наистина се превръща в проблем. През последните месеци, станахме свидетели на няколко опита за продажба на такива летви, като оригинални инструменти във форума.

За всеки, който е виждал отблизо оригинала (дори и да не е свирил на него) разликата е очевидна.

Не съм съгласен със ste1977, че това е полезно по какъвто и да е начин за някого. Има голям асортимент от оригинални, бюджетни инструменти, да не говорим, че добре известните ни марки си имат бюджетни брандове. При всички случаи един Squier или Epiphone е по-добро решение от китайско менте на Fender или Gibson.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да съгласен съм,че е проблем с Китайските ментета. Евала на колегата cecob за съвета ако ще купувате нещо и се съмнявайте, че е истинско пуснете една снимка в раздела . Явно има мошеници във форума.

Аз моя бас преди година си го взех от Аталанта USA.Американска марка китари , бас ... сериен номер, сертификат и пр.И най интересното - произведен в INDONESIA хахаха не е ли "яко"

Че жълтите човечета ще си правят ментетата и ще продължават да заливат пазара с гадости.Лошото е че явно има "търговци",които се възползват от незнанието на част от клиентите.

пс.Работих на товарен кораб,и преди 2 год.товарим от Китай машини за полагане на асфалт.Имаше около 30 машини Валяк и разни такива,всичките чисто нови от завода в Китай.И на всяка машина,метална пластина номер,килограми,дължина,широчина,кубици и др. ..... и на края made in Italy никаде не се споменаваше ,че Китай има нещо общо с производството.........Стоката беше за Италия. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианците много отдавна си шият костюмите Гучи ,Мучи, Галиано, Версаче и други такива в Китай, докато не разбраха ,че наште шивачи по-добре работят..., а сигурно и по -малко получават ,а китайските валяци после са влезли в Евросъюза и вече могат да ги въртят по цял свят като европейска стока!

Иначе за ментетата при инструментите имаше доста теми преди тази!Все пак има фирми ,които имат официални производства със съответния контрол базирани в Китай.Аз специално съм фен на по-старите инструменти произведени в Щатите , Япония, Европа, Корея,но рано или късно стоките от Китай може би ще подобрят качеството си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най интерестното е , чe ?

Продукт произведен в Китай с качествени материали,цената му също така е висока - както при костюмите Гучи, Галиано, Версаче .

Не е далеч времето,когато музикалните инструменти произведени в Китай ще подобрят качеството си :) :) :)

ПС...

rockfire кога ще пием бира ???? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ви кажа ,направо е ужасия!!Няма да се изненадам даже и Fender-ите който се продават в щатите с надпис made in u.s.a.да се правят в Китай!Аз например искам да си взема Ampeg SVT classic, или SVT-VR,(няма да казвам от къде и как ,зада не засягам никой,магазините все пак не са виновни за това къде се произвеждат стоките..)и питам какво производство са, и двата варианта;made in Vietnam!!!шах и мат с пешка!точно така гледах!!А става въпрос за доста сериозна сума.По принцип нямам нищо против жълтите човечета, но за мен не е нормално едно нещо да струва едни и същи пари, при положение че в щатите вземат няколко хиляди долара заплата,а в Китай,Виетнам и т.н. незнам дали вземат и 200 долара на месец.Все едно Fender-made in Mexico ,и Fender made in u.s.a.(ако наистина е щатски) да струват едни и същи пари.За ментетата ,които даже и на картинка са ужасни си е личен избор на всеки който иска да се заблуждава че свири с Fender,Gipson и т.н.А доколкото до италианците ,те тия работи ги правят и с много други стоки... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената отдавна не се определя от заплатата на работниците.

Дори в България много неща са 2-3 пъти по-скъпи от тези в нормалните държави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, китайците не са за подценяване, щом като дори Слаш е използвал китайски китарки за студийни записи, като ето тази китарка например:

 

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2011/Mar/GALLERY_Slashs_Auction_Guitars_2011.aspx?Page=11gallery

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, китайците не са за подценяване, щом като дори Слаш е използвал китайски китарки за студийни записи, като ето тази китарка например:

 

http://www.premiergu...age=11

 

Да, призвеждат всичко от клечки за зъби до високи технологии.Аз като се огледам около мен всичко е Китайско...от електронната ми цигара до изкуствените цветя на майка ми :)

Аз лично не бих си взел ниско-качествена китара от Китай за 250$.Но и нямам нищо против да свиря с нещо качествено - Китайско :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.