Jump to content
Българският форум за музиканти

Custom оберфреза - Diy


Recommended Posts

Преди два-три месеца се обзаведох с инструменти и сега, когато се затопли времето, реших да ги тествам. Пробвах шлайфа, пробвах и новото зеге Black & Decker (неотдавна прехваленото Sparky изгоря геройски :cheers:) и стигнах до оберфрезата.

Тя, разбира се, е ментак от METRO - некъф Budget.

Машинката яде всякъкъв вид дърво с много хъс и без да раздърпва ръба на среза. Засега съм доволен - яка е, агресивна е и учудващо не изгоря при тестовете. ;)

Но ме изнерви бутонът за пускане - трябва непрекъснато да го държиш натиснат с палец, за да работи фрезата, а това е неудобно и може да се окаже фатално при деликатни операции, защото кривенето на ръката, с цел непрекъснато натискане на бутона води до гафове в работата.

Та съм се надъхал да сменям гадния бутон с такъв, който се фиксира. Един вид, ше си праим custom оберфреза.

Предполагам, че и други са се подразнили от оригиналния бутон, та питането ми е дали някой вече му е правил ъпгрейд и дали се намират подходящи фиксиращи се бутони, с които да се замени оригиналният.

Фсекфи идеи за custom-изиране на инструментите, с цел по-доброто им използване за дялане на талпи са добре дошли.

Мерсаж! :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че и други са се подразнили от оригиналния бутон, та питането ми е дали някой вече му е правил ъпгрейд и дали се намират подходящи фиксиращи се бутони, с които да се замени оригиналният.

Мхм, отдааавна е сменен (старият така или иначе сдаде багажа..) с един от тези ключове, които се намират по ел. радиаторите- червени с ламБа вътре. Отворът трябва леко да се изпили отстрани, иначе пасва идеално. Единственият проблем е , че трябва да проверяваш дали копчето е на "0", преди да го хакнеш в контакта - аз така се изненадах неприятно на няколко пъти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, и аз се канех да го заменя с нещо ала печка "Елва" или "Диана". :cheers:

Пакмане, то било голема зарибявка с тез фрези - почти съм горд с надялканата дъска за хляб в къщи. Ще почвам секцията. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственият проблем е , че трябва да проверяваш дали копчето е на "0", преди да го хакнеш в контакта - аз така се изненадах неприятно на няколко пъти :cheers:

Човече,запази си бутона и вържи към него един контактор KV-0.......така като цъкнеш бутона ще заработи без да го държиш, а като го изключиш от мрежата той се изключва така , че като боцнеш щепсела да не тръгва без да си натиснал пак бутона ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе заеби тез тиксота-миксота и KV-та.

Май ще послушам Пакмана аз и ще сложа нещо българско и родно - я прекъсвач от калорифер, я от печка, я от бойлер... :no:

Пък и си спомням, че съм виждал едноконтактни прекъсвачи с ексцентрик вътре, дето работят като KV-то, но без всичките му бобини и намотки.

Проста механика.

Само да видим дали има такива наоколо. :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почти съм горд с надялканата дъска за хляб в къщи. Ще почвам секцията. :D

искаме сниимки :(

 

 

аз лично за копчето бих ползвал следния вариант: отварям и шунтирам оригиналното. :D дотук кратко и ясно. От тук на татък два варианта:

 

вариант едно - ако ми трябва просто да я включа и по някое време да я изключа, мушвам я в расклонитела ми, с червеното копченце, скачам на копчето (така че да светне, а не да се счупи) и правя там каквото правя, докато ми останат доволно малко пръсти по ръцете и не реша че е време да я изключа, след което отново скачам на копчето за да изгасне.

 

вариант две: ако искам да си го държа включено и при пускане да се изключва, каквато е оригиналната идея на прозиводителя, отивам до магазина до нас и си купувам една кутийка (ползват се ако искаш да си направиш одължител, контактите за стена пасват в нея. Също и за вграждане в стена се ползва) и един ключ като за стълбищното осветление, италиански, 3 лева парчето. Сглабям си го, като зеносвам оригиналния кабел на фрезата :( скачам отгоре му и.... :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то и аз мислех да я направя с включване с педал - малко като дисторшън, ама много кабелак щеше да се натрупа из краката ми и току-виж съм се спънал и полетял със все фреза (одялквайки всичко по пътя си). :singer:

Май на първо време ще послушам Baby Thomas и ще лепя копчето с тиксо докато работя. :cheers:

Шегата настрана - ше взема да сложа бутон от една вехта печка "Диана", а на нея самата ще сложа бутона от фрезата. И на който му се наложи да се отоплява с Дианата, ще трябва да стои до нея и да държи копчето непрекъснато натиснато. :singer::singer::singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.