the_gorer Публикувано Април 9, 2006 Публикувано Април 9, 2006 Преди два-три месеца се обзаведох с инструменти и сега, когато се затопли времето, реших да ги тествам. Пробвах шлайфа, пробвах и новото зеге Black & Decker (неотдавна прехваленото Sparky изгоря геройски ) и стигнах до оберфрезата. Тя, разбира се, е ментак от METRO - некъф Budget. Машинката яде всякъкъв вид дърво с много хъс и без да раздърпва ръба на среза. Засега съм доволен - яка е, агресивна е и учудващо не изгоря при тестовете. Но ме изнерви бутонът за пускане - трябва непрекъснато да го държиш натиснат с палец, за да работи фрезата, а това е неудобно и може да се окаже фатално при деликатни операции, защото кривенето на ръката, с цел непрекъснато натискане на бутона води до гафове в работата. Та съм се надъхал да сменям гадния бутон с такъв, който се фиксира. Един вид, ше си праим custom оберфреза. Предполагам, че и други са се подразнили от оригиналния бутон, та питането ми е дали някой вече му е правил ъпгрейд и дали се намират подходящи фиксиращи се бутони, с които да се замени оригиналният. Фсекфи идеи за custom-изиране на инструментите, с цел по-доброто им използване за дялане на талпи са добре дошли. Мерсаж! :hello: Цитирай
pacman Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Предполагам, че и други са се подразнили от оригиналния бутон, та питането ми е дали някой вече му е правил ъпгрейд и дали се намират подходящи фиксиращи се бутони, с които да се замени оригиналният. Мхм, отдааавна е сменен (старият така или иначе сдаде багажа..) с един от тези ключове, които се намират по ел. радиаторите- червени с ламБа вътре. Отворът трябва леко да се изпили отстрани, иначе пасва идеално. Единственият проблем е , че трябва да проверяваш дали копчето е на "0", преди да го хакнеш в контакта - аз така се изненадах неприятно на няколко пъти Цитирай
the_gorer Отговорено Април 9, 2006 Автор Отговорено Април 9, 2006 Мерси, и аз се канех да го заменя с нещо ала печка "Елва" или "Диана". Пакмане, то било голема зарибявка с тез фрези - почти съм горд с надялканата дъска за хляб в къщи. Ще почвам секцията. Цитирай
Rocko Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Единственият проблем е , че трябва да проверяваш дали копчето е на "0", преди да го хакнеш в контакта - аз така се изненадах неприятно на няколко пъти Човече,запази си бутона и вържи към него един контактор KV-0.......така като цъкнеш бутона ще заработи без да го държиш, а като го изключиш от мрежата той се изключва така , че като боцнеш щепсела да не тръгва без да си натиснал пак бутона Цитирай
the_gorer Отговорено Април 9, 2006 Автор Отговорено Април 9, 2006 Тия KV-0 не са ли малко... големички? :think: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Действай с широко тиксо МК-42 :green: Цитирай
Rocko Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 Тия KV-0 не са ли малко... големички? :think: Ми няма да си го носиш в джоба бре..... Цитирай
the_gorer Отговорено Април 10, 2006 Автор Отговорено Април 10, 2006 Бе заеби тез тиксота-миксота и KV-та. Май ще послушам Пакмана аз и ще сложа нещо българско и родно - я прекъсвач от калорифер, я от печка, я от бойлер... Пък и си спомням, че съм виждал едноконтактни прекъсвачи с ексцентрик вътре, дето работят като KV-то, но без всичките му бобини и намотки. Проста механика. Само да видим дали има такива наоколо. :think: Цитирай
Elmo Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 почти съм горд с надялканата дъска за хляб в къщи. Ще почвам секцията. искаме сниимки аз лично за копчето бих ползвал следния вариант: отварям и шунтирам оригиналното. дотук кратко и ясно. От тук на татък два варианта: вариант едно - ако ми трябва просто да я включа и по някое време да я изключа, мушвам я в расклонитела ми, с червеното копченце, скачам на копчето (така че да светне, а не да се счупи) и правя там каквото правя, докато ми останат доволно малко пръсти по ръцете и не реша че е време да я изключа, след което отново скачам на копчето за да изгасне. вариант две: ако искам да си го държа включено и при пускане да се изключва, каквато е оригиналната идея на прозиводителя, отивам до магазина до нас и си купувам една кутийка (ползват се ако искаш да си направиш одължител, контактите за стена пасват в нея. Също и за вграждане в стена се ползва) и един ключ като за стълбищното осветление, италиански, 3 лева парчето. Сглабям си го, като зеносвам оригиналния кабел на фрезата скачам отгоре му и.... Цитирай
the_gorer Отговорено Април 10, 2006 Автор Отговорено Април 10, 2006 Бе то и аз мислех да я направя с включване с педал - малко като дисторшън, ама много кабелак щеше да се натрупа из краката ми и току-виж съм се спънал и полетял със все фреза (одялквайки всичко по пътя си). Май на първо време ще послушам Baby Thomas и ще лепя копчето с тиксо докато работя. Шегата настрана - ше взема да сложа бутон от една вехта печка "Диана", а на нея самата ще сложа бутона от фрезата. И на който му се наложи да се отоплява с Дианата, ще трябва да стои до нея и да държи копчето непрекъснато натиснато. Цитирай
Recommended Posts