Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Ситуацията е следната - искам да чуя как звучи въпросната програма, но повечето от вас знаят, че е доста старичка, все по-трудно се намира и все по-трудно тръгва. Или поне при мен е така. Намерих версия, чиято инсталация тръгва, но в един момент, когато си мислиш, че всичко е ОК и ти излиза следния напдис: Can not find VxD file fot test. И всичко приключва тук.

Знам, че софта е стар, но съм доста любопитен да го пробвам, въпреки, че за целта имам Ketron SD2 и Midi Optimizer 7, а след 3 месеца ще си взема и SC-88Pro . Aма к'во да пра'иш, любопитство! :greenangel:

Редактирано от Мартин87
Отговорено

на какъв уиндоус си? може да е безнадеждно остаряла.

иначе препоръчвам synthfont + хубави soundfont-ове, или отделни vsti-та на всеки канал според възможностите на компютъра. у нас, където всичкият софт е "безплатен" е по-добре да се инвестира в по-добър компютър, с който да се пускат виртуални инструменти и банки със семпли, отколкото да добавиш към компютъра си външен саунд модул.

Отговорено

С Win 7 съм. С лаптоп съм, а не с настолен, за това избрах варианта с модулите. Пък и при една преинсталация, всичко на ново... За мен те са по-добрият вариант, а и могат да се ползват на живо. Дълга и широка е, по-добре да говорим по темата.

Отговорено

щом като си с КЕтрон, мога да ти кажа просто да не пробваш саундканваса. ТОй си е приемлив, особено на фона на MS звуците. По добър вариант е Hypersonic, и също поддържа GM.

ТОва с виртуалните инструменти е добър съвет, но основната идея на Саундканваса и ХИперсоника е да са GM съвместими. Друга алтернатива е NI Bandstand. Лично аз предпочитам Хиперсоника. Добри отзиви има и от новия Халион соник, ама още не съм го разцъквал....

Поздрави!

Отговорено

щом като си с КЕтрон, мога да ти кажа просто да не пробваш саундканваса. ТОй си е приемлив, особено на фона на MS звуците. По добър вариант е Hypersonic, и също поддържа GM.

ТОва с виртуалните инструменти е добър съвет, но основната идея на Саундканваса и ХИперсоника е да са GM съвместими. Друга алтернатива е NI Bandstand. Лично аз предпочитам Хиперсоника. Добри отзиви има и от новия Халион соник, ама още не съм го разцъквал....

Поздрави!

Предполагам имаш предвид, че няма смисъл да пробвам VSC, а не SC-88Pro. Защото самия модул е световно признат и с покупката му, целя автентичен саунд на парчетата от 80-те и 90-те години. А относно Кетрона, който имам от 2 месеца - страхотен звук (най-добрите барабани, които съм чувал някога от какъвто и да било клавир или модул), но не може да покрие всички жанрове, които са ми необходими и именно за това SC-88Pro чука на вратата.

Все пак някакъв съвет относно подкарването на VSC...?

Отговорено

Ако използваш Сонар като DAW, то вградения в него TTS синтезатор си е SC. Но и според мен Hypersonic2 звучи доста по-приемливо. А за "винтидж" звуци си има специализирани (и в много случаи - безплатни) синтита. Звука на 80-те и 90-те в никакъв случай не е GM на SC.