patzo Отговорено Март 10, 2011 Отговорено Март 10, 2011 (Редактирано) ^^ "You get what you pay for". - Не съм съгласен напълно с този девиз. Всяко нещо си има изключения и понякога евтиното надминама скъпото по-качество - не говоря конкретно за Бугерата. Ще дам един конкретен пример - На работата си работя всеси ден с фреза(фрезовам най-често врати. Досега винаги сме купували скъпи фрезери на Фрезата - немски, шведски и т.н най-качествените марки един фрезер от 40 - 80лв. И въпреки това всеки след като мине 20-30 врати и започва да се изхабява и маже. Веднъж когато спешно ми трябваше нов, а нямаше кой да вземе в момента се сетих, че съм виждал някакви китайски по 4лв. в една железария наблизо. Е вярвате или не с този фрезер от 4лв. вече съм минал 100 врати и все още не маже. Лошо то е, че продавача незнаеше от къде ги е взел - стояли си така от години а имаше само още един наличен който взех естествено. Та идеята ми е, че всичко си има изключения. Редактирано Март 10, 2011 от patzo Цитирай
MDFk Отговорено Март 10, 2011 Отговорено Март 10, 2011 Не искам да казвам нещо, което сигурно ще се приеме като fanboy-изъм без да съм пипал което и да е от двете лично, НО относно клипчетата и темата постнати от patient - пича съпоставя Бугерата с Маршала 2 години след другия, който казва потенциалните бъгове. На друго място, някъде тука из форума, някой твърдеше че Бугера били "вдигнали куолити контрола доста", може и да е истина. За 2 години много неща се случват, особено когато с малко усилия искат да изкарат много пари. За мене си - като не особено претенциозен към звука си (щото съм толкова китарист колкото и негър), не свиря лайвове на китара, и който няма G.A.S. - Gear Aquisition Syndrome - бих си взел някаква Бугера. 1 Цитирай
Valeri_pj Отговорено Март 12, 2011 Отговорено Март 12, 2011 Абсолютно съм съгласен с MDFk !Какво му е толкова на усилвателчето?Разхлабило се някое друго болтче,лампи не дотолкова маркови и че бил от МДФ .Голям праз бих казал.Всеки би си ги оправил тези неща и ще си свири на хубав усилвател.Пък ако му смени и лампите както казаха ето го един още по-хубав усилвател.Е няма да е Меса разбира се ама пък защо му е на бедния български музикант както се казва - На гол гъз чифте пищови !И една Бугерка му стига Че и предостатъчна бих казал. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 12, 2011 Автор Отговорено Март 12, 2011 Не ме кефи как си маркетират амповете като самостоятелни разработки. Всъщност са дословни копия на вече реализирани схеми, без елементарни подобрения по тях. Infinium-а не го броим, и без това е съвсем елементарна технология, украсена от лъскав маркетинг. Малко се отплесвам тук, но представете си да сте издали албум, и след половин година Bugerrica да пусне албум със същите песни, изпълнени от други музиканти, без една различна нота, и да си го рекламира като своя албум. Иначе за бюджетен гиър амповете са слънце. Цитирай
patient Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 Без да защитавам и рекламирам конкретната марка, ще отговоря на последния пост така: Marshal JMP = Bassman Clone Peavey 5150 = Soldano Slo Clone Mesa Boogie Mark Series = Modded Fender Princeton Reverb Matchless = Vox Clones Сигурен съм, че можете да допълните листа с още подобни неща. Дими преди време беше захванал една тема точно по въпроса кой от кого краде и май всички крадат от всички. Относно последната част на предходното мнение - и това го има. Особено на родния "музикален пазар" си е доста честа практика. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 13, 2011 Автор Отговорено Март 13, 2011 Можем да добавим и Framus Cobra = нагрухан 5150 и Diezel VH4 - нагрухан Маршал. Обаче всеки от тези ампове е започнат по първообраз на някой амп, и след това е изменен от създателя си в посока на чувствително по-различно звучене от оригинала. 5150 не звучи като Солдано, Марко не звучи като Фендер, и така нататък. Това не е клонинг. Бугерите са клонинги - 6262 звучи едно към едно с 5150 и схемата е дословно прекопирана. На Magician-а, който е клонинг на Марк 4, дори не са се постарали да разделят контролите на Ryt 1 и 2. Нагличко си е. Цитирай
NURI Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 И аз се изненадах на това за МДФ-а.Той е по-качествен и по-скъп.Не случайно скъпите студийни монитори за от МДФ а не шперплат.Този шперплат от който правят колоните на скъпите марки е с висока оценка за използване при "морски" условия.Значи влага-мага ,мъкнене насам-натам и т.н.Ако е с МДФ ще са доста по-скъпи и качествени,ноне съмсигурен дали МДФ-а ще издържи на много тормоз.Как мислите? Цитирай
liquid_death Отговорено Март 13, 2011 Отговорено Март 13, 2011 ^Точно обратното е.МДФ-а е по-евтин от voidless marine grade baltic birch.Последния го няма в бг , а в уса е по 70-80 долара листа... Иначе, всеки краде от нещо, но го доразвива. 5150 ама хич не е сло.Има много големи различия и в преампа и в крайното стъпало. Цитирай
Recommended Posts