Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera Tri-Rec


KeRRANGKid

Recommended Posts

^^ "You get what you pay for". - Не съм съгласен напълно с този девиз. Всяко нещо си има изключения и понякога евтиното надминама скъпото по-качество - не говоря конкретно за Бугерата. Ще дам един конкретен пример - На работата си работя всеси ден с фреза(фрезовам най-често врати. Досега винаги сме купували скъпи фрезери на Фрезата - немски, шведски и т.н най-качествените марки един фрезер от 40 - 80лв. И въпреки това всеки след като мине 20-30 врати и започва да се изхабява и маже. Веднъж когато спешно ми трябваше нов, а нямаше кой да вземе в момента се сетих, че съм виждал някакви китайски по 4лв. в една железария наблизо. Е вярвате или не с този фрезер от 4лв. вече съм минал 100 врати и все още не маже. Лошо то е, че продавача незнаеше от къде ги е взел - стояли си така от години а имаше само още един наличен който взех естествено. Та идеята ми е, че всичко си има изключения.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да казвам нещо, което сигурно ще се приеме като fanboy-изъм без да съм пипал което и да е от двете лично, НО относно клипчетата и темата постнати от patient - пича съпоставя Бугерата с Маршала 2 години след другия, който казва потенциалните бъгове. На друго място, някъде тука из форума, някой твърдеше че Бугера били "вдигнали куолити контрола доста", може и да е истина. За 2 години много неща се случват, особено когато с малко усилия искат да изкарат много пари.

 

За мене си - като не особено претенциозен към звука си (щото съм толкова китарист колкото и негър), не свиря лайвове на китара, и който няма G.A.S. - Gear Aquisition Syndrome - бих си взел някаква Бугера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с MDFk !Какво му е толкова на усилвателчето?Разхлабило се някое друго болтче,лампи не дотолкова маркови и че бил от МДФ .Голям праз бих казал.Всеки би си ги оправил тези неща и ще си свири на хубав усилвател.Пък ако му смени и лампите както казаха ето го един още по-хубав усилвател.Е няма да е Меса разбира се ама пък защо му е на бедния български музикант както се казва - На гол гъз чифте пищови !И една Бугерка му стига :) Че и предостатъчна бих казал.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме кефи как си маркетират амповете като самостоятелни разработки. Всъщност са дословни копия на вече реализирани схеми, без елементарни подобрения по тях. Infinium-а не го броим, и без това е съвсем елементарна технология, украсена от лъскав маркетинг. Малко се отплесвам тук, но представете си да сте издали албум, и след половин година Bugerrica да пусне албум със същите песни, изпълнени от други музиканти, без една различна нота, и да си го рекламира като своя албум. Иначе за бюджетен гиър амповете са слънце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да защитавам и рекламирам конкретната марка, ще отговоря на последния пост така:

 

Marshal JMP = Bassman Clone

Peavey 5150 = Soldano Slo Clone

Mesa Boogie Mark Series = Modded Fender Princeton Reverb

Matchless = Vox Clones

 

Сигурен съм, че можете да допълните листа с още подобни неща. Дими преди време беше захванал една тема точно по въпроса кой от кого краде и май всички крадат от всички.

 

Относно последната част на предходното мнение - и това го има. Особено на родния "музикален пазар" си е доста честа практика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можем да добавим и Framus Cobra = нагрухан 5150 и Diezel VH4 - нагрухан Маршал. Обаче всеки от тези ампове е започнат по първообраз на някой амп, и след това е изменен от създателя си в посока на чувствително по-различно звучене от оригинала. 5150 не звучи като Солдано, Марко не звучи като Фендер, и така нататък. Това не е клонинг. Бугерите са клонинги - 6262 звучи едно към едно с 5150 и схемата е дословно прекопирана. На Magician-а, който е клонинг на Марк 4, дори не са се постарали да разделят контролите на Ryt 1 и 2. Нагличко си е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се изненадах на това за МДФ-а.Той е по-качествен и по-скъп.Не случайно скъпите студийни монитори за от МДФ а не шперплат.Този шперплат от който правят колоните на скъпите марки е с висока оценка за използване при "морски" условия.Значи влага-мага ,мъкнене насам-натам и т.н.Ако е с МДФ ще са доста по-скъпи и качествени,ноне съмсигурен дали МДФ-а ще издържи на много тормоз.Как мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Точно обратното е.МДФ-а е по-евтин от voidless marine grade baltic birch.Последния го няма в бг , а в уса е по 70-80 долара листа...

 

Иначе, всеки краде от нещо, но го доразвива.

5150 ама хич не е сло.Има много големи различия и в преампа и в крайното стъпало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.