Георги К. Костадинов Публикувано Март 6, 2011 Публикувано Март 6, 2011 (Редактирано) Здравейте, Баща ми свири на гъдулка от повече от 30 години, макар че в последните 15 беше изоставил гъдулката си напълно да събира прах Струните и вече са тъмни, остарели и нямат много тон в тях, освен че и два от десетте подгласника се скъсаха наскоро Ползвах търсачката и през гугъл търсих, но не намирам някъде където да се продават комплекти Питам ви къде да се насоча, или да събирам от китарен комплект (основните) и такива за бозуки/тамбура (подгласниците), въпросните 13 струни След малко премерване на струните (приблизително) основните струни бяха сходни с 3,4 и 5 с тези от комплект 11-52 за китара. Подгласниците бяха 2-3 пъти по-тънки. Благодаря предварително, Георги п.с. от Казанлък съм, но уча в София, приемам идеи за двете места Редактирано Март 6, 2011 от Георги К. Костадинов Цитирай
g_vayov Отговорено Март 7, 2011 Отговорено Март 7, 2011 Ателие Гашевска Чувал съм че правят за гъдулка. Цитирай
Recommended Posts