Jump to content
Българският форум за музиканти

Кремона Vs. Puldin


кое е по-добро?  

85 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Айде и аз да пусна една глупава тема за майтап. Даже, като се замисля, в тази тема може да се излезе със по-смислени аргументи, отколкото в темите за Ибанец вс. ЕСП, и ФЕНДЕР жс. ИБАНЕЦ, и др. Цял форум може да се направи за VS. . И могат да се организират боеве с китари всяка седмица. Според мен Пълдина е по-добър, заради по-прецизната си изработка.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз ей с тази Пълдинка започнах! :(

pyldin2vw.jpgpyldin12fh.jpg

И мода га ви кажа, че по нищо не отстъпва на различните нови китари, които се продават в магазините за по 200-300 лв. Само грифът е малко по-дебел, но не толкова че да е неудобен за свирене! И както виждате, въпросната китара е ходила и на концерт! Е, вече не като мое притежание, но е факт! Аз лично я купих на старо едно време за 80 лв, дал съм само 20 лв за нови, покрити ключове. Това е. Може би предишния собственик е сменял адапторите, но звука е убийствен. След някой и друг ден може да я взема на заем и да запиша сампълчета, да чуете! Китарата КЪРТИ!

 

А Кремонките...Ми..Пълдин са като че ли по-солидни и от по-хубаво дърво, а и по-удобни за свирене. От няколкото кремони, които съм хващал ми направиха впечатление изключително дебелите грифове и някак кухия звук...

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

д, наистина дръвцата са им по-добри. Аз сега на един пълдин му промених формата на главата, и ще му слагам двупосочно тремоло :( .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то това вече няма да е Пълдин, колега :) А и до колкото си спомням на въпросната китара й беше сложил и някакво "custom made" адапторче? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като горд притежател на две кремони ще заложа на марката. За електрическата мога да я пофаля: калпави адаптери, каплави ключове, калпава електроника, леко и меко дърво. :) За сметка на това грифа, можеби модифициран от предишния и собственик е доста тъничък, струните са свалени много ниско и никъде не жужат ;) което си е невероятно постижение просто.

 

Виж акустичната кремона е друго нещо. Много добра акустика има. Плюс това за класическа китара, оборудвана с метални струни издържа доста време :) А и с високите се справя отлично... падала е от дървета, скали и колелета и все още нищо и няма :D чудесна е просто :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам 2 Кремони и са добри. Едната е ак. и с много добър звук а другата е ел. и с тунинг. :) Смених адаптерите, превклювателите, (врътките) vol. и tone и свалих струните. Сега я използвам за спец. сола. Абе направо нов инструмент. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пълдин не съм свирил. Имам една кремона и тя не е толкова лоша - трябва само лек тунинг, който ще бъде направен веднага щом е възможно :) Като изключим електрониката (която ще бъде оправена) проблем са само кофти ключовете и дебелината на грифа. Адаптерите вадят сравнително готин и мек звук и са си ок за пишман китарджийстване. Прави впечатление, че китарата е изключително тежка. Мисля, че беше около 5 кила, като я мерих. Виждал съм по-леки басове.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

д, наистина дръвцата са им по-добри. Аз сега на един пълдин му промених формата на главата, и ще му слагам двупосочно тремоло :) .

Пълдина на Евтим е бахти животното !! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

niki123bg, евала! :godbless: Само че, пак казвам, че с толкова "тунинг" и ремонти просто китарите вече не са същите :virtuoz: Би било хубаво да се гледа от гледна точка на оригинала :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В края на краищата,една китара се състои от едно дърво разглобяемо на части или не.Има и други неща,които помагат на на това дърво да издава звук.Тези неща(части)могат да бъдат подменяни по-всяко време(някои - задължително)с цел да да се подобри оказваната на дървото помощ.Но ако няма основна промяна при дървената част - напр. друг гриф(и то не от същият модел),друго тяло или премахване на половината дърво,то е редно да се смята,че инструментът е сещият.

 

P.S. Опитай се да промениш жена си с козметични,хирургични или други методи и тя да не е същата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята кремонка на времето беше много удобна за свирене

... вярно грифчето беше дебело, но струните бяха залепени за грифа :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам акустична Кремона и електрик Пълдин - страхотни китари. особено електрика има към 50тина свирения на сцена :cheers: и е доста удобна китара между другото, малко по-дебел гриф, но пък много удобен. а кухарката за съжаление с времето малко и се изметна грифа откъм тялото обаче. здраве да е :)

 

поздрави

 

петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам две Кремони. Един бас и една кухарка. За 20 30 годишната има възраст са достойни за почитание. А баса след малко тунинг направо реже глави :):cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам и полуакустична китара, която си направих по поръчка при главния майстор на завод Кремона в Казанлък

... с найлонови струни, 24 прагчета, и пиезо ... че и куфар ми направих в завода :)

китарката е много яка :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.