master_gamgee Публикувано Март 2, 2011 Публикувано Март 2, 2011 някой да е брадясвал с въпросното "устройство" ? от мен ако зависи, бих забранил употребата на тази марка за ПРО цели, ама в случая не зависи от мен и се налага да поработя известно време с тази джаджа...за разлика от други firewire аудио интерфейси, които съм подкарвал за 2-3 минути (RME, M-AUDIO, E-MU...), тука хвърлих безуспешно 2 часа. Значи, според инструкцията първо инсталирах драйвера, после включик картата към нормалния FW порт на компютъра...нищо - индикацията на самата карта показва че не е вързана. После я вързах през друг порт - 4 пиновия (тези мъничките, сори не им знам имената) и тогава компютъра позна че има нещо вързано...ама след известно мислене каза че е намерено AVC устройство и поиска драйвер - това което ми е дадено с картата обаче не свърши работа, а там където подкарвам машината няма интернет. Вкъщи източих официален драйвер предлаган на сайта на Фоник, ама той е същия и не върши работа. Пробвах пак да вържа картата през нормалния порт - тогава позна че е вързана и пак почна да си търси драйвер и така...иначе контролния панел на картата който се инсталира с драйвера не показва да е намерил никакво устройство. Иначе отварям Nuendo-то - то вижда фоника в списъка с аудиоустройства, ама като реша да го сложа ми казва че не е намерено или не е свързано (нещо такова беше) Цитирай
presly Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Провери си контролера - най-често срещаната брада при FW устройствата идва от контролери на JMicron и VIA, понякога и от Agere. Затова (почти) всички производители на подобни устройства с пяна на уста препоръчват Texas Instruments чипсет на контролера. Успех! Цитирай
master_gamgee Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 контролера ми е TI Оказва се обаче че не това е драйвера (въпреки че официалния сайт на Фоник точно него ми дават да източа). Източих друг с който...уж познава картата и настройките и тръгват, обаче аудио софтуера не я харесва ...борбата продължава... Цитирай
master_gamgee Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 стана работата (със съдействието на един сисадмин и още двама човека) да споделя ако някой го интересува - значи първо пробвахме на някакъв firewire контролер, не знам точно какъв чипсет, ама не беше VIA. После сложих Texas Instruments, пак ядове - драйвера който ми предложи търсачката на Phonic (сайта им) се оказа че е за друг модел. Дръпнахме някакъв универсален за 808, обаче и с него не стана (впрочем той може и да става, ама...прочетете надолу). Накрая се намеси човек който е подкарвал тази джаджа на Фоник и каза че бил някакъв друг специален драйвер, който намерихме (друг човек го намери, не мога да кажа точно къде и как). Картата тръгна някак, ама не съвсем и накрая човек който се е главоболил с нея сподели че въпросния 1394 контролер който ползваме поддържал по високи скорости, а въпросния Фоник бил на други скорости и...не съм сигурен че е точно това, ама поне така разбрах. В края на краищата сложихме някакъв стар контролер Pinnacle, който при това трябваше да му търсим специален драйвер и всичко заспа. Та отново излиза извода че firewire контролера е критичен...макар че в случая е много странно че и с Texas Instruments имаше проблеми, макар че уж точно такива ползвали в аудио интерфейсите и затова ги препоръчват... Цитирай
presly Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Както го описваш, контролера ти е бил на 1394b чипсет, който има малко по-различна системна логика, а и досега читав драйвер за Уиндоуз за него комай няма. За аудио масово (с изключение на RME Fireface 800) се използва 1394а. Цитирай
master_gamgee Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 мхм...не е лошо човек да научи нещо ново. Иначе с въпросния Texas контролер дълго време бачкахме с едно RME (FireFace 800) без никакви ядове Цитирай
master_gamgee Отговорено Март 4, 2011 Автор Отговорено Март 4, 2011 (Редактирано) ...отдаде се възможност да сравня Фоника с M-Audio Delta 1010LT (един и същ компютър, един и същ аудио софтуер и звук, едни и същи монитори Genelec...абе всичко едно и също). Логично е да има разлика, ама не очаквах да е толкова ушевадна (в полза на M-Audio)...е***и! или е самовнушение? не знам да вярвам ли на ушите си (а по принцип им вярвам и с тях си вадя хляба)... Редактирано Март 4, 2011 от master_gamgee Цитирай
Recommended Posts