Cangasero Публикувано Февруари 26, 2011 Публикувано Февруари 26, 2011 Здравейте ! Предполагам, че съм попаднал в правилния форум и се надявам да получа сведения "от извора" ))) Както е видно от заглавието на темата, търся отзиви за продукти на M-Audio, и в частност - за MIDI кийборд Keystation 88es. Интересуват ме всякакви мнения и препоръки. От известно време насам преравям нета на тема синтезатори и кийборди и предвид множество съображения (вкл. и чисто финансови такива) се спрях на гореспоменатата клавиатура. Очаквам Вашите публикации, за което ви благодаря ! Още веднъж - всякакви мнения и съвети ще ми бъдат от полза. Мерси ! Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Аз имах такава, но се наложи да я продам поради финансови затруднения. Единствения недостатък, който аз лично намирам е, че няма контролери. Във всяко друго отношение е едно от най-добрите неща в тоя ценови клас, според мен. Отначало, преди да я включа, клавиатурата ми изглеждаше странна на пипане, но после се оказа, че може изключително добре да се борави с динамиката на свирене. Цитирай
Cangasero Отговорено Февруари 27, 2011 Автор Отговорено Февруари 27, 2011 Аз имах такава, но се наложи да я продам поради финансови затруднения. Единствения недостатък, който аз лично намирам е, че няма контролери. Във всяко друго отношение е едно от най-добрите неща в тоя ценови клас, според мен. Отначало, преди да я включа, клавиатурата ми изглеждаше странна на пипане, но после се оказа, че може изключително добре да се борави с динамиката на свирене. Благодаря, BlueZone! Фактът, че кийборда няма контролери не ме притеснява особено за настоящите ми цели. Оценката ти за динамиката на свирене ми е по-интересна. Вероятно иде реч за т.нар. semi-weighted клавиши, доближаващи усещането при свирене до истинската пиано клавиатура. (Yamaha го наричат hammer-graded, но аз не схващам разликата. Както и да е.) Още един въпрос: към кийборда върви ли Ableton Live Lite софтуер и ако да - имаш ли впечатления от него ? Благодаря ти още веднъж ! Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 27, 2011 Отговорено Февруари 27, 2011 Клавишите изобщо не се доближават до тези на истинско пиано, освен като размер. На допир са меки като на синтезатор, вътре няма никаква хамър механика и ако човек ще ги ползва за свирене на софтуерни пиана, по-добре да избере нещо друго. Това semi-weighted е подвеждащо, защото на тежест клавишите са същите като на всички останалите синтезатори. Аз лично имам Keystation 61ES, който има същите клавиши, но са 61 на брой. За пиано - забрави. Ориентирай се към евтино стейдж пиано като Casio CDP-100 или Korg SP-170 и го ползвай като контролер със софтуерни пиана. Аз примерно освен дигиталното си пиано, което има механика с дървени клавиши, имам и Yamaha KX8, който е МИДИ-контролер с хамър механика и е доста приятен, но вече е спрян от производство и се намира само на старо за около 700лв. Цитирай
Recommended Posts