Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Това, което правихме с учителя ми по джаз китара за всяка пиеса, беше да анализираме хармонията и да определим как ще е най-добре да се напише хорус по нея. Независимо дали е някой джаз-стандарт или лично авторска музика.

звучи интересно :yes: ще следя :)

Отговорено

Аз съм навита, освен да отпочнем с теб, а ако има други, дето ги интересува да се включат :).

С удоволствие. Това ще е хубав начин да се занимавам с теория.

Може би с тема в раздела "Теория и композиране"? Не мисля, че трябва да се ограничаваме само до китара, както предполага тази тема.

Когато има подходяща песен за целта - да почваме. Пък каквото стане - такова. ;)

• 13 years later...
Отговорено

По случай 8 март искаме да направим песента Мамо - Соня Иванова. Не съм толкова опитен че да си изкарам акордите , така че търся помощ.
https://www.youtube.com/watch?v=VFzwjt1BJgg песен
https://textove.com/sonya-ivanova-mamo-tekst текст

В акордите ком не можах да ги намеря, писах и там пост, но много бавно отговарят !

Благодаря за вниманието.

Отговорено (Редактирано)

Надали ще мога да бъда полезен кой знае колко, понеже темата е "Акорди за китара" и тъй като не съм китарист, не се оправям много в таблатурите и позициите по струните, но ако ти трябват само хармоничните акорди, бих могъл да ти ги изкарам, а после някой от съфорумците-китаристи да ти ги преобразува в таблатури. Песента не е сложна, има една модулация и доста обръщения на акордите, но като цяло си е стандартна.

Off/ Сега се сещам, че Соня записваше преди доста години при мен и още й пазя някъде из архивите нейните песни...беше родом от Първомай ако не се лъжа...

Редактирано от yamaha
Отговорено
18 hours ago, yamaha said:

Надали ще мога да бъда полезен кой знае колко, понеже темата е "Акорди за китара" и тъй като не съм китарист, не се оправям много в таблатурите и позициите по струните, но ако ти трябват само хармоничните акорди, бих могъл да ти ги изкарам, а после някой от съфорумците-китаристи да ти ги преобразува в таблатури. Песента не е сложна, има една модулация и доста обръщения на акордите, но като цяло си е стандартна..

Off/ Сега се сещам, че Соня записваше преди доста години при мен и още й пазя някъде из архивите нейните песни...беше родом от Първомай ако не се лъжа...

Благодаря за вниманието, предни години правихме песен на Росица Кирилова със съпровод на китара, но тази година решихме да сменим песента. На тази текста е супер, има караоке. Идеята ми е да я направим, както предни години в съпровод с китара. За съжаление не съм толкова добър да си изкарам сам акордите, затова търся съдействие.