resistor Публикувано Февруари 22, 2011 Публикувано Февруари 22, 2011 Здрасти, Свиря със струни 10-46 и забелязах че като си настроя китарата и бриджа леко се повдига и стои леко надигнат - не са достатъчно силни пружините му. Да не ви говоря кво стана като пробвах с 10-52 струни - невъзможно за настройване и бриджа нагоре все едно тремолото е свалено на макс ... Та - също така е кофти и при bending note примерно на 4-5-6 струна направо се навдига супер много целия бридж. Явно пружинките са му слабички - Исках да питам ако някой има оригинал фендер страт дали и при него е такава ситуацията или само на скуаиър ефтинжоса се получава така. То от моя скуайър оригиналната електроника отдавна я няма и сега е H-H къстъм изпълнение с готЯни адаптери ама пък тва ми пречи много ако трябва да докарам само полутон нагоре супер много трябва да се бенд-ва струната защото навдига бриджа и така пада тона...Та да знам дали да търся нови пружини Цитирай
resistor Отговорено Февруари 22, 2011 Автор Отговорено Февруари 22, 2011 Мдааа открих разно инфо с търсачката. Явно трябва да сложа още пружини. В момента е с 3. Ако модовете счетат може да изтрият или заключат тази тема... Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Тия скуайър толкова ли са зле деа,натегни винтовете ,които държат планката на която се закачат пружините.Ако си ги завъртял до крайно положение и тремолото не опира плътно (до тялото) пружините са за кофата. На оригинален страт няма такива проблеми със струни 10-ки в стандартен строй,пък дори и да е на 36 години,като моята талпа. Ако си от СФ пиши едно лично,търкалят ми се някакви пружини из шкафа ,ще ти подаря 2. Цитирай
Twang Zombie Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Аз съм с Squier CV и 10-46. При мен също бриджа е повдигнат но това е нормално. Дори мисля че от Фендер препоръчват около 3мм. Разбира се, това е въпрос на вкус, ако не използваш тремоло и предпочиташ плътно прилепнал към тялото... разрешено е. Но не е "бъг" да "плава" във въздуха. С по-големи струни не съм опитвал, но доколкото знам, три пружини би трябвало да носят 11ки. Виж дали пружините са сложени диагонално. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Аз съм с Squier CV и 10-46. При мен също бриджа е повдигнат но това е нормално. Дори мисля че от Фендер препоръчват около 3мм. Разбира се, това е въпрос на вкус, ако не използваш тремоло и предпочиташ плътно прилепнал към тялото... разрешено е. Но не е "бъг" да "плава" във въздуха. С по-големи струни не съм опитвал, но доколкото знам, три пружини би трябвало да носят 11ки. Виж дали пружините са сложени диагонално. От фендер препоръчват милиметър и половина макс.. абе,що не мога да си чета личните,не съм в час с новия форум или оплесках настройките..автора,ако имаш път към Арена запад звънни ми на 0899571354 да ти дам 2 пружини,само прах събират. Цитирай
Twang Zombie Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 (Редактирано) Ами всъщност 3.2 мм. Ето тук има тема http://www.fender.com/community/forums/viewtopic.php?p=381411&sid=d4f8ffafa92edfabd136355109af1bfc Тази препоръка съм я виждал на различни места, където се е дискутирало това. Освен ако аз нещо не съм доразбрал... ПС. При мен е по малко (на око), но никога не съм си играл с тази настройка. Редактирано Февруари 24, 2011 от Twang Zombie Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Тия скуайър толкова ли са зле деа,натегни винтовете ,които държат планката на която се закачат пружините.Ако си ги завъртял до крайно положение и тремолото не опира плътно (до тялото) пружините са за кофата. На оригинален страт няма такива проблеми със струни 10-ки в стандартен строй,пък дори и да е на 36 години,като моята талпа. Ако си от СФ пиши едно лично,търкалят ми се някакви пружини из шкафа ,ще ти подаря 2. Мдам трябва да си натегнеш болтовете. Цитирай
Recommended Posts