FeramonD Публикувано Април 5, 2006 Публикувано Април 5, 2006 Четох четох и никъде не намерих тема за моя случей. Значи в момента съм със 9-тки и свиря във стандартен строй, купих си вчера Хибридни от 10 до 52 и искам да си сменя струните но и да мина в по нисък строй примерно дропнато С. Видях много теми как точно се сменят струните но трябва ли да правя промени в тръст род-а а и как да направя така че флойда да ми връща хубаво защото мисля че в по нисък строй опъна 6те е по малък и флойда ще се изправи. Мерси много на всички и сори за досадната тема! Цитирай
hypermusic Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 първо се настрой в drop c, щото това положение може да се окаже точно, предвид че тва е с 1 тон по ниско първите 5 струни и 2- последната (т.е. може да се неутрализира ефекта от по-дебелите струни). Ако не стане така си изправяш floyd-а до нормално положение с помощта на винтовете при пружините. И в двата случая, обаче, трябва след това да си настроиш октавите. Иначе промени в род-а- само ако сегашното състояние на грифа ти го налага. При такава настройка после може да ти се налага по-честичко да го корегираш, отколкото в стандартната, предвид напрежението на струните, но засега ако няма кривина, го остави както си е. Цитирай
black_waltz Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 и преди да базикаш винтовете отзад(с който се регулира опъна на флойда) разхлабваш струните на макс и махаш пружинити, защото както не веднъж е коментирано, ако има напрежение и въртиш винтовете рискуваш да преебеш резбата и от там стават неприятни неща Успех Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 Продай си новите струни и не се занимавай с глупости. Аз направих точно същия трик, но не останах изобщо очарован от резултата. Да не говорим, че 10-52 са много дебели струни за китара с такъв бридж. На моята се наложи да й навия болтовете с по 1 см!!! И не ми звучеше много добре... Сега со сложих едни Еликсирки 9-42, с каквито се продават всички Айбънец дрънкала от Престиж и РГ сериите и направо си се чудя как съм я търпял с ония телове толкоз месеци... Цитирай
hypermusic Отговорено Април 5, 2006 Отговорено Април 5, 2006 Baby Thomas Публикувано на Apr 5 2006, 05:33 PM Продай си новите струни и не се занимавай с глупости. Аз направих точно същия трик, но не останах изобщо очарован от резултата. Да не говорим, че 10-52 са много дебели струни за китара с такъв бридж. На моята се наложи да й навия болтовете с по 1 см!!! И не ми звучеше много добре... Сега со сложих едни Еликсирки 9-42, с каквито се продават всички Айбънец дрънкала от Престиж и РГ сериите и направо си се чудя как съм я търпял с ония телове толкоз месеци... eusa_snooty.gif Що бе, за drop c тоя комплект е перфектен. Вярно е, че има много занимавка, но като иска такъв строй-що не. Аз съм с JEM555 и по едно време се бях хванал да свиря с едни пичове, които бяха в drop b. С малко setup се получаваше не лошо. Цитирай
Recommended Posts