samohvalko Публикувано Февруари 14, 2011 Публикувано Февруари 14, 2011 (Редактирано) Здравейте!!!! Минавам направо към темата. Имам от отоло 10 години синтезатор модел CASIO WK-1200 с 6 октави и до ден днешен е в перфектно състояние. Работата е там,че преди го използвах предимно като пиано, но от известно време композирам песни а паметта му е силно ограничена както и форматите които поддържа. тоест само миди. Та въпроса ми е-какво да правя? Да се опитам даго продам и да си взема нов ( препоръчайте по-добър оттози но не с по-малко от 6 октави) или да намеря начин да го свържа с компа и всяка мелодия да я изпращям за да мми се освобождава памет. Синтезаторът навремето беше наи-добрият на пазара, струваше 1200 лева и го взехме от професионален музикален магазин. Тогава той беше върха на синтезаторите. Оглеждам по разни сайтове новите, ама въпреки, че са нови ми се струват много по-слаби от него въпреки, че е толкова стар. Та, помагайте ( ако някой може да ми препоръча магазин или сайт където има висок клас синтезатори нека сподели) . Благодаря ви предварително . ))) Между другото видях че има нов звяр- CASIO WK-8000 иматели идея дали се продава у нас и къде ? Но това е страничен въпрос де. Редактирано Февруари 14, 2011 от samohvalko Цитирай
nb2002 Отговорено Февруари 14, 2011 Отговорено Февруари 14, 2011 (Редактирано) не знам за какви зверове говориш но както и да е аранжори с шест октави и "други формати" струват... четири пъти колкото чисто новото ти касио че и повече ето пример: http://www.korgpa.com/pa_root/en/products/pa2x.html?en и пак секуенсера му е само MIDI а ако можеш да си го позволиш тогава не е проблем просто да изхвърлиш върха на синтезаторите и да си вземеш горепосоченото примерно Редактирано Февруари 14, 2011 от nb2002 Цитирай
mrdds Отговорено Февруари 15, 2011 Отговорено Февруари 15, 2011 Casio никога не са били върха на синтезаторите.Най често правят синтезаторчета за деца.Аз поне не съм видял един професионалист да работи с Casio. A относно секвенсера...то и на най скъпия синт секвенсера му работи с миди файлове.Няма друг формат. Ако нямаш парички за ново включвай го в компа и да ти работи само като клавиатура.Има много софтуери за целите,за които го ползваш. Цитирай
samohvalko Отговорено Февруари 15, 2011 Автор Отговорено Февруари 15, 2011 (Редактирано) Благодаря ви много за съветите, но съм решил, че ще го продавам този моя, и ще си взема CASIO WK-7500, който намерих само за 1000 лева, има мемори памет до 32гб както и миксер и възможност за записване на глас върху инструментал.Освен това е с 76 клавиша. В линията на сегашния ми синтезатор е, само, че много по-висок клас защото е по-нов просто и има осъвременен софт и usb входове и изходи. Между другото ако някой е заинтересован от сегашното ми касио нека пише тук, ще кача и снимки, да се види състоянието му, а цената още я обмислям. Редактирано Февруари 15, 2011 от samohvalko Цитирай
Recommended Posts