Evtim Djerekarov Публикувано Април 3, 2006 Публикувано Април 3, 2006 Понеже с метълхамер преди време говорихме за шасита, се замислих по следния въпрос - нужно ли е да се правят метални кутиите на всичко. Според мен е малко прекалено, въпреки че много хора, веднага ще кажат, как трябва да са много здрави кутиите. Най-големия недостатък на металните кутии е, че са много тежки. Една хубава пластмасова кутия, от подходящия полимер, би могла да олекоти устройството в пъти, а отвътре може да е екранирана с фолио или проводима боя. Така, дори при рак модул, устройството би могло да е достатъчно леко, за да няма нужда предната му планка да е метална. Друго - захранването може да е импулсно, вместо трансформатор. Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 (Редактирано) Ами моето виждане е ,освен че си газиш по ефектите,понякога и ги посритваш.Като се замисля,предпочитам като си ритна ефекта,да мръдне 20 см,а не около метър.Мисля ,че това се постига с тежката кутия.А гумените крачета от долу не помагат кои знае колко в такава ситуация. П.П.Освен всичко друго никои по-евтин от метала полимер няма необходимата износоустойчивост(легла за педали,осички).Това ти го обяснявам от инжинерна гледна точка,не от музикантска Редактирано Април 3, 2006 от Sad But True Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 3, 2006 Автор Отговорено Април 3, 2006 (Редактирано) ДА, за педалчетата см съгласен(до някъде), но не може да се отрече, че теглото е сериозен проблем(трябва да се използва транспорт, което в нашите клубни условия, изхарчва почти всички приходи, и не остават пари дори за по една бира/безалкохолно. Освен това, на педалчетата обикновено точно превключвателя им е пластмасов. Редактирано Април 3, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Glacierise Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Издръжливост и здравина. Точно за клубно свирене, когато ше се носят, изпускат, ритат, падат и бутат тия неща много пъти - триаа си да е жеуезо Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Така е,но забележи,педалчетата са пластмасови,но леглото им е метално,много по-лесно е да сменисх педалче отколкото цяла кутия,нали.А аз съм си решил проблема радикално,всичко ми се събира в калъфа(сложих допълнителни джобове отстрани),доста тежко ,но мога да ползвам гр(адския) транспорт.А и малко гимнастика не е излишна. Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Издръжливост и здравина. Точно за клубно свирене, когато ше се носят, изпускат, ритат, падат и бутат тия неща много пъти - триаа си да е жеуезо Псилутну си прав колега Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 3, 2006 Автор Отговорено Април 3, 2006 гр(адския) транспорт. Аз пък правя пластмасови камиончета, с метален превключвател. Така мисля, че също е оферта. Тежат 150-ина грама, пък ако не скачаш върху тях, си бачкат. Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 (Редактирано) Ми супер, но след време опита ти ще покаже друго.... А ако решиш да правиш ефекти с метални кутиики,обади се мога да ти помогна за отливките. И още нещо,на едно наше свирене (сцената е висока само 10 см)стана едно пого и някакъв малоумник такова хоро ми игра върху процесора....приплака ми се.А и ми се случвало да се ядосам,и да му забия един шут(на процесора де)последния път отлетя на 3 метра и се удари в стената...и така...сещай се. Редактирано Април 3, 2006 от Sad But True Цитирай
f1_sound Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 За камьончетата съм съгласен обаче за студийна техника мисля, че е абсолютно излишно да бъде всичко от метал Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Ами като се замислиш,повечето от хората във форума разполагат само с техника походен образец. Цитирай
f1_sound Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Ами като се замислиш,повечето от хората във форума разполагат само с техника походен образец. Верно верно Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 Ами като се замислиш,повечето от хората във форума разполагат само с техника походен образец. Верно верно Sad But Trueeeeeeee Цитирай
stratocaster Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 е за каква тежест говорим? дали камиончето ще е пластмасово или метално едва ли ще има голяма разлика в тежестта. за по-големите неща - примерно някой лампов амп.....не е задължително да е метално и да е толкова тежко. ако се направи от лека ламаринаняма да е проблем Цитирай
Sad But True Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 е за каква тежест говорим? дали камиончето ще е пластмасово или метално едва ли ще има голяма разлика в тежестта. за по-големите неща - примерно някой лампов амп.....не е задължително да е метално и да е толкова тежко. ако се направи от лека ламаринаняма да е проблем Е да де,ама ламповия амп не го подритваш нали Освен това ,там вече има други изисквания свързани с транспортирането ,а когато амп-а върви в комплект с колона ...вибрациите не са много желано явление за лампите(не съм спец в тази област),но ги има и в двата случая. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 именно. аз имам и метални и пластмасови камиончета и няма разлика в теглото. а за ампа - като ше е амп да е амп Цитирай
Recommended Posts