Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с шум.


Yo The Real

Recommended Posts

Здравейте!

 

Около 15 декември си купих VOX AD15VT-XL, като съм много доволен от всичко - за разлика от другите моделинг ампове има всичките врътки за ефектите (чрез комбинации на бутони + врътка :) ), страхотни дистъри и усещаща се мекост на лампата.

 

Но...

 

Проблем ми се явява шума. Когато не свиря, няма шум или е много малък. Но след като ударя заглушена струна (т.нар. палм мютинг) много ясно се чува как след самия удар като реакция се получава един много дразнещ шум. Работата е такава - удар -> тишина -> въздигащ се и падащ шум. Даже не толкова шум, а чисто пращене.

 

Работата става още по-лоша когато включа ефект - хорус, компресор или ревърб. При хоруса нивото на шума без да се пипа китарата се вдига, при компресора ако вдигна "sensitivity" шума става направо неконтролируем, да не говорим, че не ми помага на състейна, а ревърба го ползвам изключително леко, защото на големи нива шума отново скача до небето.

 

Китарата е Cort KX101, пробвал съм я на още 3 ампа - на нито един от тях няма такъв проблем. Когато пробвах ампа в МЦИ нямаше такива проблеми, може би беше от кабелите - там свирех с Еликсир. Смених кабелите с Planet Waves поради липса на пари за Еликсир, но ефект няма.

 

Моля за помощ, нямам идея от какво може да идва шума - при свирене без ефекти не е нищо особено, но съм голям фен на хоруса и играта с волюм пота при ривърб...

Редактирано от Yo The Real
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще запиша утре, ампа не е при мен в момента. Ако дотогава все пак дадете някакви догадки, няма да съм недоволен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ампа ти има noise gate? Пробвай да го иползваш. Предполагам свириш с доста гейн, така че шумът общо взето е нормално нещо при повечето ампове...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:slap::crying: Симптомите са за устройство от рода на Noise gate , Limiter , Сompressor , който реагира с по-голямо закъснение от необходимото и при затихването на сигнала от китарата закъснява с премахването на фоновия шум . Може да се пробва каква ще е реакцията при промяна на силата от потенциометара на китарата . :secret::rocker::secret::punk_guitar::secret:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре, а като свириш с по-малко гейн пак ли го има този проблем? или на чист примерно?

Еми при чист го няма пращенето от удара по струните, но при ефектите нещата са същите.

 

@KITARA, освен последното изречение, най-общо казано нищо не разбрах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може от доста неща да е всъщност... говорител например. Има доста видове шум, по описание е трудно. Ако те притеснява най-лесното е да го занесеш, за го погледнат в сервиз. Иначе може би наистина нойз гейт ще оправи нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми шума го нямаше в МЦИ, така че предполагам отпада версията с говорителя. Утре ще направя запис/видео, ако мога второто мисля, че ще е по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли DSP modeling amp? Ако е така шумът ти е от процесора вътре. Ако не се оправя с настройките почвай да свикваш. За тези пари - толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че парите не са малко. Аз го взех за малко, защото беше останала бройка от изтекла серия, но иначе Вокса вървеше към 450-500.

 

Предишния ми усилвател - Line6 Spider IV 30 беше същия клас, с ефекти, но шум нямаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.