The_Final_Cut Публикувано Февруари 11, 2011 Публикувано Февруари 11, 2011 Първо се започна, като единия клавиш си изгуби динамиката и независимо колко силно или слабо го натискам, винаги е с максимална динамика. След това дефектът започна да се разпространява и по другите клавиши, вляво и в дясно от него. Четох за проблем като моя в други теми от форума. Пише, че е свързано с някакви гумички под клавишите. Незнам колко ще ми излезе ремонта и искам да попитам - как се казват на английски тези гумички, мога ли да си ги поръчам от Еbay и сам да си ги сменя, защото нямам излишни пари - ама никак! А синтезатора тепърва ще ми трябва и то много. Ако не може, колко ще струва ремонта? Модеълт е Yamaha AN1x. Благодаря предварително! Цитирай
elfish Отговорено Февруари 11, 2011 Отговорено Февруари 11, 2011 Гумичките не са много скъпи. Мисля че бяха 10 лева октавата, но може и да са по-малко. За смяната няма да ти вземат повече от 20 лева, така че според мен по-добре да не рискуваш сам да си отваряш синтезаторчето Цитирай
mosho79 Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Приятелю , няма нужда от майстори ! Смяна на гумичките е нещо , което може да направиш сам ! Това е при положение , че проблема ти е в гумичките ! Клавира се отваря лесно , но си записвай какво правиш , за да не се объркаш ако не си го правил друг път и се маха страта и се слага на нейно място новата ! Това е Цитирай
Teiton Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Ако гумата е цяла,струва 100 лева в динакорд.Казвам го в смисъл,че не си отварял клавира и да не се чудиш,ако е така.Само за информация,успех! Цитирай
Recommended Posts