Jump to content
Българският форум за музиканти

Hammond


FRIEDRICH

Recommended Posts

Здр.

От скоро съм със синтезатор и се опитвам да намеря точната бленда за хамъмд орган. Смесих два инструмента и горе-долу става но самата свирка не позволява повече. Засега толкова (докато продуцентите не ми купят ХАММОНД)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най-добрият софт орган е В4 на Native instruments...Това е виртуален инструмент...ако знаеш как стават нещата, теглиш инсталираш и се радваш ;)

Ако обаче искаш да изкараш Хамон звук от Касиото...няма да стане :) Тия свирки са евтини и звуците им в голямата си част са много гадни...

Щом ще си купуваш синт избери си нещо хубаво и там ще можеш..примерно един Тритон, или Мотиф-че...ей такива работи ;)

 

П.С. В тоя раздел има доста теми "какъв синтезатор ще ми препоръчете" - разгледай и виж какво са писали хората, ако още не си си решил какво точно ще си купуваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако обаче искаш да изкараш Хамон звук от Касиото...няма да стане ;) Тия свирки са евтини и звуците им в голямата си част са много гадни...

Щом ще си купуваш синт избери си нещо хубаво и там ще можеш..примерно един Тритон, или Мотиф-че...ей такива работи :)

тук можем да поспорим.има модели на casio,които ако ги чуеш и щи паднат ушите!!!направили са такова пиано (не мога да се сетя какъв беше модела на casio),че просто можеш да се побъркаш.вече гледам да избягвам модели,които са касови,масови и т.н.заинтересувайте се от другите марки,не с готовите реплики.при "касовите" модели блендите са много добре направени,но има и изрудии,за които не сме чували и няма да чуем много скоро...примерно 25000 ойрета (евро) за модул с една бленда - на пиано...органите се докарват по-лесно,но да направиш хубаво пиано....?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топси, съгласен съм с теб...обаче тия модели на Касио ги няма в България, пък и те далеч не струват 300-400 лв.! :read:

Вярно е също, че има евтини свирки, които имат някой страхотни звуци, но като цяло не струват...Пример: ниските модели ПСР на Ямаха: имат някой наистина добри звуци...обаче нямаш грам контрол върху семплите, пачове или друго...Ама нищо-свириш с това което са ти направили... Такива са и повечето модели на Касиото, които предлагат тук за съжаление.

За мен лично е по-важно да мога да си бърничкам за по звуците и аз да си ги правя.

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо ново не ми казваш.пак говориш за тук,а не си се заинтересувал за там...

 

P.S.предимството на форумите е да се обменя някаква информация...по-добре е обаче човек да се понапъне малко и да събере информацията,а не да се превръща бавно в един инбисил....

 

P.S.S. приятелю Yiwigi,нищо лично,но не си прав.има магазини на близо в австрия да речем...не са много далече,пък и интернет имаме.можеш от ebay да си поръчаш каквото поискаш...за какво говорим и какво ми обясняваш неща, с които съм на ясно от години...плюс това пича иска да си купи "голям синт" и аз бих го посъветвал да си купи Yamaha S90 ES...много пиана,много готини бленди,готини органи,хамър механика,квот си поискаш....това е лесния вариант,щото го има тук...но може да си намери нещо много по-хубаво,по-евтино и качествено от другаде:unsure:

Редактирано от Topsun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ползам Касио wk-3500, поради простата причина че не мога да си позволя друго... взех го на скромната цена от около 1500 лв преди година и нещо и да ви кажа съм доста доволен точно поради възможността за контрол над звуците... в същност реално не ползвам почти нито един от готовите звуци... А и клавиатурата е супер... + това си има и пич бенд, модулация, миди и общо взето всичко дето ми трябва засега... интересно е и присъствието на drаwbar organ с възможност за контрол над клапите... според мен звучи доста реалистично.

Редактирано от JordanRudess
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана въпрос за drаwbar organ някой може ли да ми даде няква информация за тази функция понеже и на моят синтезатор я има обаче нищо не разбирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Топси - нещо май останах неразбран...аз съм на същото мнение като теб! Нямам нищо против Касио или друга марка, пък мисля, че всяка от фирмите си има предимства, а оттам нататък е лично предпочитание. Идеята ми беше, че от самосвирки тип детски занимавки не можеш да очакваш чудеса...

 

Мир :blink:

 

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.