FRIEDRICH Публикувано Април 2, 2006 Публикувано Април 2, 2006 Здр. От скоро съм със синтезатор и се опитвам да намеря точната бленда за хамъмд орган. Смесих два инструмента и горе-долу става но самата свирка не позволява повече. Засега толкова (докато продуцентите не ми купят ХАММОНД) Цитирай
FRIEDRICH Отговорено Април 2, 2006 Автор Отговорено Април 2, 2006 Някакво CASIO,взех го от един приятел. Сега ще си търся голям синт. за мен но трябва първо да проуча нещата Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Ами най-добрият софт орган е В4 на Native instruments...Това е виртуален инструмент...ако знаеш как стават нещата, теглиш инсталираш и се радваш Ако обаче искаш да изкараш Хамон звук от Касиото...няма да стане Тия свирки са евтини и звуците им в голямата си част са много гадни... Щом ще си купуваш синт избери си нещо хубаво и там ще можеш..примерно един Тритон, или Мотиф-че...ей такива работи П.С. В тоя раздел има доста теми "какъв синтезатор ще ми препоръчете" - разгледай и виж какво са писали хората, ако още не си си решил какво точно ще си купуваш. Цитирай
Topsun Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Ако обаче искаш да изкараш Хамон звук от Касиото...няма да стане Тия свирки са евтини и звуците им в голямата си част са много гадни...Щом ще си купуваш синт избери си нещо хубаво и там ще можеш..примерно един Тритон, или Мотиф-че...ей такива работи тук можем да поспорим.има модели на casio,които ако ги чуеш и щи паднат ушите!!!направили са такова пиано (не мога да се сетя какъв беше модела на casio),че просто можеш да се побъркаш.вече гледам да избягвам модели,които са касови,масови и т.н.заинтересувайте се от другите марки,не с готовите реплики.при "касовите" модели блендите са много добре направени,но има и изрудии,за които не сме чували и няма да чуем много скоро...примерно 25000 ойрета (евро) за модул с една бленда - на пиано...органите се докарват по-лесно,но да направиш хубаво пиано....????? Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 2, 2006 Отговорено Април 2, 2006 Топси, съгласен съм с теб...обаче тия модели на Касио ги няма в България, пък и те далеч не струват 300-400 лв.! :read: Вярно е също, че има евтини свирки, които имат някой страхотни звуци, но като цяло не струват...Пример: ниските модели ПСР на Ямаха: имат някой наистина добри звуци...обаче нямаш грам контрол върху семплите, пачове или друго...Ама нищо-свириш с това което са ти направили... Такива са и повечето модели на Касиото, които предлагат тук за съжаление. За мен лично е по-важно да мога да си бърничкам за по звуците и аз да си ги правя. :hello: Цитирай
Topsun Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 (Редактирано) нищо ново не ми казваш.пак говориш за тук,а не си се заинтересувал за там... P.S.предимството на форумите е да се обменя някаква информация...по-добре е обаче човек да се понапъне малко и да събере информацията,а не да се превръща бавно в един инбисил.... P.S.S. приятелю Yiwigi,нищо лично,но не си прав.има магазини на близо в австрия да речем...не са много далече,пък и интернет имаме.можеш от ebay да си поръчаш каквото поискаш...за какво говорим и какво ми обясняваш неща, с които съм на ясно от години...плюс това пича иска да си купи "голям синт" и аз бих го посъветвал да си купи Yamaha S90 ES...много пиана,много готини бленди,готини органи,хамър механика,квот си поискаш....това е лесния вариант,щото го има тук...но може да си намери нещо много по-хубаво,по-евтино и качествено от другаде Редактирано Април 3, 2006 от Topsun Цитирай
JordanRudess Отговорено Април 3, 2006 Отговорено Април 3, 2006 (Редактирано) Аз лично ползам Касио wk-3500, поради простата причина че не мога да си позволя друго... взех го на скромната цена от около 1500 лв преди година и нещо и да ви кажа съм доста доволен точно поради възможността за контрол над звуците... в същност реално не ползвам почти нито един от готовите звуци... А и клавиатурата е супер... + това си има и пич бенд, модулация, миди и общо взето всичко дето ми трябва засега... интересно е и присъствието на drаwbar organ с възможност за контрол над клапите... според мен звучи доста реалистично. Редактирано Април 3, 2006 от JordanRudess Цитирай
Dogy9006 Отговорено Април 4, 2006 Отговорено Април 4, 2006 Като стана въпрос за drаwbar organ някой може ли да ми даде няква информация за тази функция понеже и на моят синтезатор я има обаче нищо не разбирам Цитирай
Yiwigi Отговорено Април 4, 2006 Отговорено Април 4, 2006 @Топси - нещо май останах неразбран...аз съм на същото мнение като теб! Нямам нищо против Касио или друга марка, пък мисля, че всяка от фирмите си има предимства, а оттам нататък е лично предпочитание. Идеята ми беше, че от самосвирки тип детски занимавки не можеш да очакваш чудеса... Мир :hello: Цитирай
nicky_p Отговорено Април 9, 2006 Отговорено Април 9, 2006 С твойто Касио неможеш ли да си вържеш :VK-8M: Organ Sound Module http://www.rolandus.com/products/productde...541&ParentId=80 Цитирай
Recommended Posts