Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос За Аранжор


MysticalPianoPlayer

Recommended Posts

Здравейте, какъв клавир ще ме посъветвате да си купя, от евтиния клас, който освен да просвирва MIDI файлове да работи и със стилове с нерадвноделни тактове. В музикален магазин ми предложиха Yamaha PRS-500, но въпроса ми е дали може той да просвирва стилове от друга марка клавири като Korg, Roland или от по-висок клас Yamahа, или работи само със стиловете, които са заложени в него ? Интересува ме докато държа акорди да се сменя акомпанимента на стила в неравноделни тактове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От никъде , нищо не можеш да свалиш или да качиш на този синтезатор.

PSR-500 има 4 страници, на които може да се "изчука" някакъв ритъм-потребителски.Значи общо четири, ако разделиш "Нормал" и Бридж"-8, с преходи към всеки стил, ритъм, както го наречеш.

Аз съм работил с такова нещо, страшна мъка.

Избираш един от готовите ритми и върху него твориш, той ще е номер 99 -потребителският.

Неравноделните трябва да направиш като се абстрахираш от метронома и включиш квантайзера на последната, най-висока стойност, когато всъщност той поставя всичко както си го "чукнал"

Няма магазин ,който да ти предложи такава антика.

Струва 40-50 лв, и то за хлапета ако обучаваш.

Моят си стои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като чета какво си писал си мисля,че ти трябва кръчмарска самосвирка със секвенсер за малко пари.Единственото ,за което се сещам е KORG PA50SD

Разликата със по стария модел РА50 е ,че са заменили флопито с Sequre digital(SD)мемори карта.Няма вече дискети,флопита,зъгър-мъгър ерори и проблеми.Купуваш си една мемори карта за 10лв и пълниш доживот мидита и стилове.Има 16 траков секвенсер на който лесно ще си направиш стилове,вариации и аранжименти ,достатъчно бленди и то точно такива,каквито се свирят в чалгата и балканската музика и струва само 1500лв чисто нов.Ако имаш повече мангизи за даване- KORG PA2X,PA3X ...

 

Зарежи ямаха(я не маха).Немат клавири за кръчма. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип за кръчмарска музика се използват най-често Korg и Roland. Препоръчвам ти Korg защото е по-лесен за ползване, а и новите им модели са по-добри от на Roland. Иначе ако не ти се дават много пари ти препоръчвам Roland G-600 изключително интересна свирка, и хард звучене (като за кръчма) има супер много информация за него (бленди и ритми). Цената на роландчето варира от 400 до 700 лева горе долу. Други евтини модели както спомена колегата по-горе Korg PA50, PA60 (вече няма чисто нови но втора ръка вървят към 800-1000лв.), PA55TR, Korg i3, Roland Em2000,E66, G1000, VA7 (въпреки че не ме кефи на външен вид са много яки). Модели колкото си искаш. Това са моделите на които бих се спрял аз. Все пак "Различни хора - различен вкус"

Редактирано от elfish
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.