Sir Alfred Публикувано Февруари 7, 2011 Публикувано Февруари 7, 2011 Здравейте, преди време попитах за инфо относно боядисване на китара. Благодаря на всички за полезните съвети ето резултата: http://www.easysite.com/Shunud Шарките са от автомобилно фолио което ми казаха че може да се лакира отгоре но нещо се усъмних тази сутрин като видях теста от снощи! На места където е неравна повърхноста се беше сбръчкало фолиото много малко но си личи все пак. Пръснах доста дебел слой от първия път може и това да е оказало влияние Моля ако някой е лакирал с автомобилен лак въпросното фолио да сподели дали има риск да се набръчка Лака който използвам е: Rally clear lacquer на DUPLI-COLOR А фолиото е стандартно купувано от магазин за авточасти Благодаря Поздрави! Цитирай
BassTraffic Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Шарките са от автомобилно фолио което ми казаха че може да се лакира отгоре но нещо се усъмних тази сутрин като видях теста от снощи! На места където е неравна повърхноста се беше сбръчкало фолиото много малко но си личи все пак.... Това с фолиото е голяма грешка! Няма как да се задържи стабилно лак в/у фолиото, поради редица причини независимо, какъв лак използваш! Сега е мястото и момента да зададеш въпроса си директно към онзи, който ти е дал този съвет. К. Димитров Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 7, 2011 Автор Отговорено Февруари 7, 2011 Това с фолиото е голяма грешка! Няма как да се задържи стабилно лак в/у фолиото, поради редица причини независимо, какъв лак използваш! Сега е мястото и момента да зададеш въпроса си директно към онзи, който ти е дал този съвет. К. Димитров Фолиото мога да го разлепя но все пак виждам че лака си държи добре на тестера а и не е толкова голямо покритието с фолиото по китарата Искаш да кажеш че след време лака ще се отлюспи предполагам? Поздрави Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 7, 2011 Автор Отговорено Февруари 7, 2011 И още един въпрос! С какво може да се рисува върху боя и след това да се лакира без да се разяде рисунката? Знам че става с молив за очи но не става прецизно и добро покритието Помагайте че се увъртях съвсем в тестове бои,лакове и какво ли не Ако има нещо като маркер или подобно с което да се рисува и да може да се лакира с авто лак ще ми спести много ядове помагайте! Позрави Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Рисува се с четчица и боя(примерно авто емайл лак).Съхнене и след това лак. Цитирай
rdg_design Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 В/у фолиото се лакира стабилно с всички авто лакове, без отлюспване.Има определена технология.Ако разполагаш с още ленти от фолиото,следкато го залепиш,изтеглиш въздуха,се нанася тънък слой лак и след 24ч,търкаш на вода с най-ситния скочбрайт /леко и финно/ до матиране на лака и след това нанасяш колкото искаш.Най-добре е първо да видиш как става! Успех RDG Цитирай
pioneer 306c Отговорено Февруари 7, 2011 Отговорено Февруари 7, 2011 Фолиото за да ти се задържи и да нямаш проблеми е хубаво да се лепи на гланцирана повърхност Освен това този лак който ползваш не става за тая цел Много е тънък като филм и трябва доста ръце да нанесеш за да получиш някакъв задоволителен резултат Не е добър за полиране Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 Благодаря ви за съветите! И аз забелязах че с този лак е много тънък слоя Просто ще пръсна повече ръце то така и става най-добро покритие Ако този лак който използвам не е много подходящ какъв тогава да взема евентуално и има ли на спрей? Поздрави Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 8, 2011 Автор Отговорено Февруари 8, 2011 (Редактирано) Теста с фолиото беше успешен! А и успях да се свържа с един приятел който се занимава с боядисване на автомобили и той ме увери че няма проблем да лакирам с този лак който имам авто лепенки Все пак човека е боядисвал автобусите и тировете на 'Биомет' така че си е мнение на професионалист И най малкото тестовете показаха че няма никакъв проблем Благодаря още веднъж на всички! Поздрави Редактирано Февруари 8, 2011 от Sir Alfred Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 13, 2011 Автор Отговорено Февруари 13, 2011 Ето докъде я докарах: http://www.easysite.com/Shunud Цитирай
tatkoogi Отговорено Февруари 13, 2011 Отговорено Февруари 13, 2011 Постарал си се! Поздравления за което, но сега това фолио като тръгне да се отлепя отнякъде /неизбежно е с времето/ всичкия ти труд ще отиде по дяволите! Все пак изглежда добре! Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 13, 2011 Автор Отговорено Февруари 13, 2011 (Редактирано) но сега това фолио като тръгне да се отлепя отнякъде /неизбежно е с времето/ всичкия ти труд ще отиде по дяволите! Все пак изглежда добре! Благодаря! За фолиото не се притеснявам защото знам че пак ще ме хванат лудите и ще я пребоядиасам отново Доста се рових за информация за това фолио и разбрах че му дават 5 години гаранция залепено върху автомобила изложено на всякакви атмосферни влияния без дори да е запечатано с лак с времето ще се разбере какво ще стане Пък и го има този момент че можеш да го нагряваш за да прилепне по-добре както и да промениш формата му става също и с разтегляне нарочно е направено така Видях авто маниаци които са си облепили целия автомобил с фолио ама не бричка от 80-те а нови модели мерцедеси Е, не с това фолио точно те са доста вида но с моя вариант видях как са направили резервоари на мотори и то от човек който с това си се занимава Както и да е времето ще покаже Поздрави! Редактирано Февруари 13, 2011 от Sir Alfred Цитирай
ivansky Отговорено Февруари 14, 2011 Отговорено Февруари 14, 2011 поздравления. справил си се добре п.с. шахматната дъска се поставя така, че крайното дясно поле е бяло, а не черно Цитирай
Sir Alfred Отговорено Февруари 14, 2011 Автор Отговорено Февруари 14, 2011 поздравления. справил си се добре п.с. шахматната дъска се поставя така, че крайното дясно поле е бяло, а не черно Благодаря и мерси за уточнението да направя шахматна дъска а да наредя фигурите по този начин Цитирай
Recommended Posts