Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Хм, не съм съгласен с горното мнение. Познавам доста хора, които се отказаха от китарата, точно защото не си бяха избрали подходяща. За 300 лева могат да се купят всякакъв род талпи, ама може и да се вземе китарка, която да се окаже дългосрочна инвестиция. Има по-леки, има по-тежки има с тесен гриф има с широк и т.н. Това не са неща без значение, когато човек се учи.

съгласен съм с теб, че има купища с различни китари и е некоректно да сравняваме flyng V със Страт например, Но не съм съгласен, че кофти инструмент може да те откаже от свиренето, аз на свой ред помня не един и два случая на приятели и познати отказали се от музиката, па макар екипирани с доста по-качествени инструменти от споменатите кремона и орфей. не бих искал да го превръщаме в спор, но музиката е 100% желание, всичко друго е оправдание.

поздрави,

м.

• Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз бих ти препоръчал моята първа електрическа китара:

http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_6072/YAMAHA_GUITARS_EG112_UP_BL.html

Купувах я преди много луни по цвят и форма, но за парите си се оказа доволно прилична. Преди 2 или повече (не помня вече) години я носих на Валери Градинарски за смяна на нът и сетъп и като я пусна, коментара му беше: "Е..си тая смотана китара къв звук извадИ". Може да го е казал, за да се почувствам добре, но все пак го каза...пък и се позаигра да си дрънка :thumbs_up:

Отговорено

А има ли голямо значение разликата между HSS и SSS ? Четох, че с HSS се постигат по-плътни тонове ... Извинете за питането, което ще се стори елементарно за истинските китаристи, но все пак ... метъл звучи ли по-хубаво на SSS, отколкото на HSS ? За рок предполагам, че няма толкова голямо значение?

Отговорено

А има ли голямо значение разликата между HSS и SSS ? Четох, че с HSS се постигат по-плътни тонове ... Извинете за питането, което ще се стори елементарно за истинските китаристи, но все пак ... метъл звучи ли по-хубаво на SSS, отколкото на HSS ? За рок предполагам, че няма толкова голямо значение?

Не е зле за такива неща да попрочетеш малко предни теми в раздела. Двойния адаптер на бриджа ти дава по висок изходен сигнал за свирене с дисторшън, както и по не вкарва шумове в сигнала, нещо което сингъл адаптерите правят доста при свирене в среда с повечко електромагнитни смущения. Гледам те искаш да свириш и по тежки неща от рода на Металика, затова ще трябва да си вземеш китара с хъмбъкър на бридж позицията. Иначе със 3 сингъла е доста по лош резултата, а не е чак толкова голямо предимство на 3-тия сингъл при положение, че искаш да свириш и по-тежки неща с повечко дист.

На кратко - метъл звучи доста по хубаво на HSS, а рок няма чаааак толкова голямо значение, въпреки че не е баш така.

Отговорено

как досега никой не е казал - потърси на старо в раздел "продавам" на форума.

На старо купувам неща само от много близки приятели.

Отговорено

^ ВРЕМЕТО, я пак си прочети първия подпис и после си ... отговори сам, а тъпия въпрос е : Аджеба тая тема що още съществува! ("О"дивителната накрая е за мерудия)

Герги

Отговорено

^ ВРЕМЕТО, я пак си прочети първия подпис и после си ... отговори сам, а тъпия въпрос е : Аджеба тая тема що още съществува! ("О"дивителната накрая е за мерудия)

Герги

Щом питаш - ще ти кажа, Герги. 33,333% от темата се отнася за китарите Tyme. Досега никой не е написал мнение за тях.

P.S. Като не ти харесва темата, спри да влизаш в нея и използвай времето си, за да пишеш гениалните си аналогии за жените и китарите в някоя друга тема ... =)

Отговорено

Последана полюция по темата и я закривам, имам си и друга работа

КОЛЕГА ... КУПИ СИ "TYME" ... няма да сгрешиш велика марка са, лично аз съм опипвал (без мръсни мисли), точно 0 от тях и даже ся ги чувам, ма .... искаш мнение - на ти .... писна ми от ..., които (не)знаят аджеба к'фо искат ...

Със здраве да си трошиш китарата (дано не е "у" главата)

Герги

Отговорено

Колега, имаш някакъв сериозен проблем ( може би свързан с нещастно детство или несподелена любов, не знам ) това е форум за музика, а не за психоанализа на хора с проблеми с жените, полюциите и т.н. Дано скоро се оправиш :thumbs_up:

Отговорено

Взех си Squire-a днес. :) Всичко хубаво, дрънкам си през PC-то, но има един малък проблем ... най-дебелата струна нещо не е в ред ... "Е" си е точно с тунера направено, НО след него вместо чисто "F", излиза с 30-35% по-висока нота. :( И като цяло на тази струна, освен отворена, всичко друго звучи неточно...както и на следващата "А", но в по-малка степен. Тънките струни са си точни ... Ако дам пари за хубави струни, дали ще се оправи работата ? Не ми се вярва да е от самата китара, защото грешните ноти си ги дава през и без усилвател...

Отговорено (Редактирано)

Премести си прагчето при 6-та струна с 30-35% продължи с другите "назад" с разлика от 0,1% и нещата ще заспят ... :hysterical:

Пита, пита и пак се прееба ... колко пъти да повтарям, че китарата е като жената, колкото и хубаво да изглежда, накрая я 6-та, я 5-та струна ще се окажат дефектните ...

И пак не ме разбра колега, дето ме обвини в нещо дето не съм направил ...

Ай ся и със здраве да си я трошиш у главата!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено (Редактирано)

Поздравления!

Това със струната може да е от сет ъп на китарата...лошото е,че немога да ти помогна.Разгледай назад темите и 100% ще намериш отговор на въпроса си.

Редактирано от kkch
Отговорено

Хе-хей, Герги само е чакал да се "прееба", че да злорадства и да сипе пак лафове за жени. :hysterical:

На мен не ми е проблем да дам 20лв за нови струни, стига с това да се наредят нещата. Много съм доволен от китарката иначе.

P.S. Герги, понеже съм в добро настроение, ще те черпя с още един повод да злорадстваш - не мога да си наглася да ми тръгне Guitar Rig, заради някакви тъпи драйвери и много ме е яд. :dance:

Отговорено

^ Еми ... питай в подфорум "Софтуер" там със сигурност ще ти помогнат!

А и само за протокола: Не злорадствам, дразня се! Защото тая китара след 6-12 месеца ще е в подраздел "Продавам", а ти така или иначе няма да разбереш за какво ти говория!

Поздрави!

Герги