SlipFly Публикувано Март 29, 2006 Публикувано Март 29, 2006 здрасти на всички които изпозвате в-ампове мисалта ми е да направим една яка тема в която всеки да поства каквоо го кефи от брутални ритам бленди до функ)) вчера си го взех и съм меко казано недоволен от вградените му шитни) може и линкове към сайтове ..абе въобще всичко полезно нужно ми е..пък и не само на мен Цитирай
DILETANT Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 Ами от вградените пресети и аз не бях кой знай колко впечатлен. За хай-гейн саунд най -харесвам модърн хай-гейн, което е симулация на Солдано амп, драйва е преместен от 0 на 1, гейн на и 10 часа, бас - и 15 часа, средни - без 5 часа, високи - и 10 часа, презънс и 5 часа, кабинет симулация № 15, нойз гейт -10, лек дилей и това е. За чист звук - някоя от симулациите на Фендър Туин или Меса Буги -чист канал на не си спомням точно кой амп. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 Аз от вградените пресети най-много се кефех на 4/D - Still Got The Blues - много яко звучи. От доста време вамп-а го ползвам само за ревърб в ефект луупа на пулта и не съм си играл да му качвам други пресети. Цитирай
ПРОФЕСОРА Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 В сайта www.behringer.com има специална тема за настройки на пресетите, където потребители от цял свят (между които и известни китаристи) дават идеи. Но добрият звук зависи и от китарата и настройките на адаптрите. При всеки нов пресет пробвай звука като превключваш всички положения на адаптрите. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 (Редактирано) В сайта www.behringer.com има специална тема за настройки на пресетите, където потребители от цял свят (между които и известни китаристи) дават идеи. Но добрият звук зависи и от китарата и настройките на адаптрите. При всеки нов пресет пробвай звука като превключваш всички положения на адаптрите. Ти пък къде ги видя тези известни музиканти. Единственият power user на vamp2 е никому неизвестният Dennis Hormes - признавам си не съм го чувал (това като с част от звездите в VIP Big Brother). пс. Ето един сайт, на който има пресети конвертирани от Line 6 POD към Behringer Vamp 2 - http://home.swbell.net/bfalch1/. Пробвал съм ги, не са лоши. Както обаче авторът признава, доста от пресетите звучат различно на ПОД и на ВАМП, заради възможностите за настройка - примерно разлика в степените на регулиране на различните параметри и т.н. Редактирано Март 29, 2006 от niki123bg Цитирай
bobalan Отговорено Март 29, 2006 Отговорено Март 29, 2006 аз се отказах от пресетите и процедирам по следния начин : 1. решавам с какъв усилвател ми се свири като въртя копчето за амповете, а честотните корекции и презенса са на средно положение 2. избирам го, винаги го оставям с фабрично назначения му кабинет. 3. Въртя корекциите и се опитвам да си направя китарата максимално жива в ръцете. Ако е жива но мътна или изцъклена и не ме кефи - почвам отначало. Когато продадох ВАМП-а и взех ВАМПИРЕ-то ми бяха необходими 10 минути за да си направя звука който искам от нулата по този начин. И отвреме навреме си правя някоя от банките ей така за кеф. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 30, 2006 Отговорено Март 30, 2006 Има един чист preset - Innocent Clean на 11 Е - супер як е. Продадох си В-Ампа преди доста време, но заради този preset ми липсва и мислех да си купувам пак В-Амп само заради него. Цитирай
Recommended Posts