yordaniy Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 (Редактирано) ^^^ Не знам дали разбрах правилно, но ето ти една кутийка: http://www.thomann.de/de/goeldo_gotoh_snapin_batteriefach.htm Ако имаш слаба връзка, то смяната на кутийката не е ключът към успеха; по-скоро презапояване/смяна на съмнителните кабели. Редактирано Февруари 4, 2011 от yordaniy Цитирай
Abbath Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 При мен жака изключва само електрониката, но тъй като и адаптерите са ми активни те винаги си дърпат ток, дори и в пасивен режим.Мисля, че даже и жака да е изключен активните адаптери дърпат от батерията, понеже ми се е случвало да оставям баса в калъфа по 2 седмици и след това батерията е паднала до край.Поправете ме ако греша, но според мен ако си с активни адаптори и искаш да си запазиш батерията не стига само да извадиш жака, ами и да махнеш самата батерия. Цитирай
blr Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 Това можеш лесно да го провериш ако имаш мултиметър. Цитирай
johniebgood Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 При мен има някаква слаба връзка и понякога като натисна капачето на кутииката за батерията и изключва цалата история защото и на моя бас включването на активната електроника става когато се вкара жака. Та бих искал да попитам има ли различни модели кутийки за батерии - да взема да я сменя тази направо и такива при които ваденето на батерията е по-лесно. Някъде из нета май бях виждал такива при които батериите се поставят в някаква рамака на капака ... Уф ама че ми е трудно да го обясня... Ако съм разбрал правилно... Най-общо кутиите за батерии са 2 вида и Аз предпочитам втория вариант, защото е по-елементарен. Имам обаче един Ибанец със първия вариант и съм имал подобен проблем. В този случай (ако кутията за батерията е такава), извади батерията и виж къде контактува, те са 2 пластинки, които с времето потъват. Опитай да ги повдигнеш с отвертка или друг инструмент за да "изпъкнат" и направят по-добър контакт с батерията. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 Abbath, няма логика да ти пада батерията, дори и при активни адаптери. При стандартната схема, която се прилага при повечето басове, минуса на батерията физически се разединява от останалите вериги в баса. Няма как да се изтощи при тая схема, защото все едно е свързана само с единия си полюс. Имаше една пословичн серия на Yamaha RBX, които бяха с объркана схема и ядяха батериите за по 2 седмици. Ти за кой бас говориш? За Thumb-a ли? Той ли е с активни адаптери? Цитирай
Abbath Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 Да, за thumb-a.Странното е, че няколко пъти ми се е случвало да пада батерията така и затова си направих тоя извод.Трябва да го отворя и да проследя жака къде прекъсва веригата... Цитирай
Vrnko Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 @johniebgood Моята кутийка е от втория тип. И проблема мисля е вече установен - да няма как да е от самата кутийка буксата където се слага батерията е с накъсана изолация и предполагам че има и лоша спойка или счупена такава. Трудно ми е да махам този тип батерии без отверка и си мислех че една кутийка от първия тип ще е по-добрия вариант ама като казваш може и да не е. Ще взема да сменя буксата за батерията: @Abbath И аз не мисля, че трябва да черпи от батерията дори при активни адаптери. Сигурно може да се провери дали няма грешка при реализирането на схемата. Цитирай
johniebgood Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 (Редактирано) ^ разглабяш една стара батерия от 9 волта и й взимаш капачето, запояваш го на мястото на това в баса и си готов А можеш и да си удължиш жиците към буксата за батерията, за да я вадиш по-лесно.Иначе първия вариант е по-гъзарски, ама до там...освен това батерията контактува надолу, не както е показано на снимката, което допълнително сговнява нещата. Редактирано Февруари 4, 2011 от johniebgood Цитирай
temerut Отговорено Февруари 4, 2011 Отговорено Февруари 4, 2011 @Abbath възможно е да окъсява някъде на самия жак или кабела на минуса на батерията да е запоен на масата и да не прекъсва веригата въобще и си работи постоянно мога да го погледна ако искаш на моя бас изкарва близо 6-7 месеца с активни адаптери имам няколко баса с EMG адаптери и с MEC също seymour dunkan всички карат поне 6-7 месеца Цитирай
Recommended Posts