Jump to content
Българският форум за музиканти

Батериите При Басовете С Активни Адаптери


vinis

Recommended Posts

^^^

 

Не знам дали разбрах правилно, но ето ти една кутийка:

 

http://www.thomann.de/de/goeldo_gotoh_snapin_batteriefach.htm

 

Ако имаш слаба връзка, то смяната на кутийката не е ключът към успеха; по-скоро презапояване/смяна на съмнителните кабели.

Редактирано от yordaniy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен жака изключва само електрониката, но тъй като и адаптерите са ми активни те винаги си дърпат ток, дори и в пасивен режим.Мисля, че даже и жака да е изключен активните адаптери дърпат от батерията, понеже ми се е случвало да оставям баса в калъфа по 2 седмици и след това батерията е паднала до край.Поправете ме ако греша, но според мен ако си с активни адаптори и искаш да си запазиш батерията не стига само да извадиш жака, ами и да махнеш самата батерия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен има някаква слаба връзка и понякога като натисна капачето на кутииката за батерията и изключва цалата история защото и на моя бас включването на активната електроника става когато се вкара жака. Та бих искал да попитам има ли различни модели кутийки за батерии - да взема да я сменя тази направо и такива при които ваденето на батерията е по-лесно. Някъде из нета май бях виждал такива при които батериите се поставят в някаква рамака на капака ... Уф ама че ми е трудно да го обясня...

Ако съм разбрал правилно...

Най-общо кутиите за батерии са 2 вида

31FD1BMTFNL._SL500_AA280_.jpg

и

SR500BM_Battery_Box.jpg

Аз предпочитам втория вариант, защото е по-елементарен. Имам обаче един Ибанец със първия вариант и съм имал подобен проблем. В този случай (ако кутията за батерията е такава), извади батерията и виж къде контактува, те са 2 пластинки, които с времето потъват. Опитай да ги повдигнеш с отвертка или друг инструмент за да "изпъкнат" и направят по-добър контакт с батерията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Abbath, няма логика да ти пада батерията, дори и при активни адаптери. При стандартната схема, която се прилага при повечето басове, минуса на батерията физически се разединява от останалите вериги в баса. Няма как да се изтощи при тая схема, защото все едно е свързана само с единия си полюс. Имаше една пословичн серия на Yamaha RBX, които бяха с объркана схема и ядяха батериите за по 2 седмици. Ти за кой бас говориш? За Thumb-a ли? Той ли е с активни адаптери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за thumb-a.Странното е, че няколко пъти ми се е случвало да пада батерията така и затова си направих тоя извод.Трябва да го отворя и да проследя жака къде прекъсва веригата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@johniebgood

Моята кутийка е от втория тип. И проблема мисля е вече установен - да няма как да е от самата кутийка буксата където се слага батерията е с накъсана изолация и предполагам че има и лоша спойка или счупена такава. Трудно ми е да махам този тип батерии без отверка и си мислех че една кутийка от първия тип ще е по-добрия вариант ама като казваш може и да не е. Ще взема да сменя буксата за батерията: bat1095.jpg

 

@Abbath

И аз не мисля, че трябва да черпи от батерията дори при активни адаптери. Сигурно може да се провери дали няма грешка при реализирането на схемата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ разглабяш една стара батерия от 9 волта и й взимаш капачето, запояваш го на мястото на това в баса и си готов :greenball:А можеш и да си удължиш жиците към буксата за батерията, за да я вадиш по-лесно.Иначе първия вариант е по-гъзарски, ама до там...освен това батерията контактува надолу, не както е показано на снимката, което допълнително сговнява нещата.

Редактирано от johniebgood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Abbath

 

възможно е да окъсява някъде на самия жак или кабела на минуса на батерията да е запоен на масата и да не прекъсва веригата въобще и си работи постоянно мога да го погледна ако искаш на моя бас изкарва близо 6-7 месеца с активни адаптери имам няколко баса с EMG адаптери и с MEC също seymour dunkan всички карат поне 6-7 месеца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.