Jump to content
Българският форум за музиканти

Set за начинаещ


Ronnie

Recommended Posts

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Свирил съм на класическа китара повече от година, наясно съм с постановката. Но там никаква тежест не ти пада върху ръката. Както и да е това са си мои впечатления, аз за себе си съм убеден, на някой пък може да му е удобно, кой знаe :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом смятате, че king v не става за 1ва китара, тогава кой друг Jackson от JS серията бихте ми предложили? Примерно моделът Kelly съм чувал че е доста удобен..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Абе, пич, иди в РФ, - там би трябвало да имат JS32 модели, пък и да нямат, пробвай различните форми и си прецени, коя ти е най-удобна. На спецификации всички JS32 китари са еднакви, така че няма препоръчване като модел, може само за конкретна китара, на която се знае какво може да й е наред и какво да не й е наред, защото при ниския клас се случва понякога някои неща да не са много наред.

 

П.П.: Аз навремето бих пръснал от кеф ако първата ми китара беше с 2 хъмбъкера, 24 прага, флойд, яки форма и гриф. Айде тичай да тестваш китари! :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ а да това съм го гледал.. иначе за тва със РФ, ходих за първи и за последен път през юни 2010 и си купих една акустична.. нямах време да пробвам или разгледам китари.. айде вие да сте на 14 и да отидете от Троян до София за да разгледате китари да ви видя :\

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми, има лесно бе, пич! Вземи им телефона и им се обади, за да ги питаш какви китари имат в наличност. Кажи им, че си от Троян, и ги питай дали могат да ти доставят нещо, което си си харесал, но го няма в магазина. Примерно - не ти е харесало King V и искаш Dinky, ама го нямат точно тоя модел в София, имат JS32 в друг град - ти им искаш да ти го доставят у вас и се разбирате за платежа. Айде щом имаш желание, бъди малко по-инициативен, ние ли да ти избираме китара, че и да ти даваме акъл как да си я търсиш? :topicsux:

 

BTW Вечерта след Sonisphere се бях забутал някъде из София и се запознах с 1 пич от Троян, който ме упъти, та ако искаш да ти го кажа, за да го потърсиш за гид - знае София като дланта си. :angry::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами честно казано брат ми е в София и аз бях в РФ точно преди Сонисфиър, изпуснах половината Антракс заради тва :D брат ми живее в София от близо 6 години и след концерта аз се върнах в Троян той си остана там :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако не държиш точно на Джаксън, преди 2 седмици си взех Cort X6

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_20651/Cort_X_6_BK.html

 

От тогава не съм я пускал китарата и мнението ми е че е изключително прилична, а я дават за без пари. Не съм свирил на джаксъни, въпреки че и аз бях надъхан преди да си вземам джаксън, но не мисля че JS серията може да има нещо по добро от Cort-a. Можеш да погледнеш и други модели ако не държиш на флойд примерно и така. А ако имаш някакви въпроси можеш да ми драснеш на ЛС, малко рядко влизам но ще се радвам да отговоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, VERSUS, не е среден клас, но е поне малко над ниския. :offtopic-001: Абе, пич, ако разполагаш със 600-700лв. за китара що не си вземеш Schecter Omen-Extreme 6 FR. Уникална китара. С махагоново тяло, кленов гриф и палисандроф фретборд. А в магазина от, който ще си купиш Шектера (ако го купиш) внасят и Peavey. Аз от там си купих моя Вайпър. :rolleyes: А най-добре отиваш в София с парите, които имаш, обикаляш всичките магазини за китари, харесваш си някоя, купуваш, прибираш се у вас и :rocker::Piano::drummer::virtuoz::punk_guitar::band1: А после, след 4-5 години като се замислиш за друга китара, тогава ще му мислиш. Хем ще разбираш повече, хем ще знаеш к'во искаш. :greenangel:

 

Поздрави!

Иван "ВанКо" Пашов

 

P.S: Относно покупката на Вайпъра. Подкрепям напълно.

P.P.S: Макар, че наистина малко трудно се докарва читав clean sound. Но с малко зор и т'ва става. :dance:

P.P.P.S: Наистина се замисли за Schecter-а.

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм и кой е този магазин? Пийвита доколкото знам докарват предимно в MCI-то... що се отнася до китарата аз съм фен на по-ръбатите китарки, но ще помисля и за този вариант. Иначе изобщо ще си взимам най-рано през април, за сега си правя сметките само :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си забелязал горе се върти един банер на Analgin и Wartime, които ще представят на 6.02 китари Schecter, спонсорирано от Technosound - единственият магазин в България дистрибутор на Schecter. Иди и там, китарите определено са много качествени, а специално тази, която колегата по-горе спомена е много красива и в момента е с намаление. Вече не е като преди години, т.е. за твоите пари има какво добро да се предложи, зависи вече ти какво конкретно търсиш. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

^Само една поправка TELEsound, не TECHNOsound. :greenangel: Иначе китарата наистина е много готина. :thumbs_up:

 

Поздрави!

Иван "Ванко" Пашов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jackson King V е велика китара, за мен от нея по-удобна няма.

На King V свирят много добри китаристи ,например за създателя й(Робин Кросби от Ratt) не вярвам да каже някой нещо лошо.

Истината е че единственият който може да каже дали е добра китара си ти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.