Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ И аз съм с Херкулеси, но моите китари са с по-дебели грифове. И на мен ми хареса решението, дали е проблем е по-скоро лична преценка. Според мен.

• Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Да, това е причината, страх ме е че след време висенето ще доведе до някаква деформация. Допълнителния колан не се вижда (почти), със слагането/свалянето през колана се свиква бързо, в допълнение донякъде ограничава движението на китарата (клатенето) и опасността от удар в стената или друга китара. Може да съм параноик, но ми е по-спокойно така :)

Отговорено (Редактирано)

^Така вече съм съгласен,особено за клатенето и че може да се удари някъде,обаче няма никакъв шанс да се издължи китарата не бой се.Само стъклото е в постоянно движение,но и то е толкова бавно че няма да доживеем да видим разтекла се стъклена китара :)

Редактирано от Heartman
Отговорено

Вкарахте ме в размисъл в работно време :)

Добре че съм шефа и няма кой да ме критикува :)

Имам следния върпос:

Heartman, виждам че твоята батарея е изградена от чудесни Фендери.

Нямам късмета да притежавам Лес Пол, но съм свирил на няколко и

е ясно че особено Къстъма може да ти скърши врата.

NoOne след като е с китари с по-дебел гриф може би има нещо подобно.

И така, вярвате ли наистина че може да обесите един тежък махагонов Лес Пол

(или Епи или подобна китара..) за грифа с

години и това да не доведе но някаква деформация?

Аз не...

Отговорено (Редактирано)

jabs, нямам как да ти пратя снимки, че са ми на компа вкъщи, но аз лично съм бесил GB Zak Wylde (около 7,5 кила) и си е седял близо 1 година преди да замине без да бъде пипнат (просто не ме кефи LP формата) "обесен" и грифа му не беше мръднал .... Ако говорим от физична гледна точка като го "обесиш" напрежението в грифа е равно на теглото на китарата, а струните опъват средно с около 60 кила ... смятай :)

Поздрави!

Герги

П.П. : А и при "обесването" напрежението е по дължината на грифа и се "разсейва", а струните го напрягат еднопосочно, предполагам знаеш на къде и аджеба за какво е сложен "шиша" в грифа :)

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено (Редактирано)

^^ Според мен решението ти е правилно. Може да сме прави, но може и да не сме. А твоето решение със сигурност не добавя риск за китарата.

Аз ако се съмнявах бих постъпил точно като теб. Един колан и си доста по-спокоен.

Редактирано от NoOne
Отговорено

Извинявам се на Heartman, монитора ми е малък и не видях цялата снимка, сега забелязах че има в дъното и ЛП и СГ... но си седят на земята :))).

NoOne, Георги, аз обичам да си цитирам Мечо Пух:

"Колкото повече, толкова повече"

Наздраве и весели празници, че днес е "малък петък"

:)

Поздрав,

Явор

Отговорено

:offtopic-001: Мечо Пух е велик - "Щом някой казва, че няма никой, значи все пак има някой" :) Приятно изкарване на празниците Явка, и на другите включили се в темата повече дерзайте, вместо да "бесите" :)

Поздрави!

Герги

Отговорено

Ехе не са мои тези китари просто намерих снимката в нета,за да онагледя това което мисля.Китарките стоят разкошно както и да ги сложиш и ще ти радват окото,ама те са предназначени за използване така че пожелавам повече свирене и по-малко висене на стената!

Отговорено

Що си мисля, че си искал да напишеш 4.5 кила, щото 7-цата е над 4-ката, а? (бонус)

Честит празник и честитата баба Марта...вързала, на всички мартенички вързала, ама само

на февруари и април не вързала.

Щото февруари изодзадзе й бил къс, а отпреде й мек :hysterical: