NoOne Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 ^ И аз съм с Херкулеси, но моите китари са с по-дебели грифове. И на мен ми хареса решението, дали е проблем е по-скоро лична преценка. Според мен. Цитирай
NoOne Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Heartman от тази снимка ме нападна напълно неблагородна, зла, буйна завист Цитирай
jabs Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 Да, това е причината, страх ме е че след време висенето ще доведе до някаква деформация. Допълнителния колан не се вижда (почти), със слагането/свалянето през колана се свиква бързо, в допълнение донякъде ограничава движението на китарата (клатенето) и опасността от удар в стената или друга китара. Може да съм параноик, но ми е по-спокойно така Цитирай
Heartman Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 (Редактирано) ^Така вече съм съгласен,особено за клатенето и че може да се удари някъде,обаче няма никакъв шанс да се издължи китарата не бой се.Само стъклото е в постоянно движение,но и то е толкова бавно че няма да доживеем да видим разтекла се стъклена китара Редактирано Март 2, 2011 от Heartman Цитирай
jabs Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 Вкарахте ме в размисъл в работно време Добре че съм шефа и няма кой да ме критикува Имам следния върпос: Heartman, виждам че твоята батарея е изградена от чудесни Фендери. Нямам късмета да притежавам Лес Пол, но съм свирил на няколко и е ясно че особено Къстъма може да ти скърши врата. NoOne след като е с китари с по-дебел гриф може би има нещо подобно. И така, вярвате ли наистина че може да обесите един тежък махагонов Лес Пол (или Епи или подобна китара..) за грифа с години и това да не доведе но някаква деформация? Аз не... Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 (Редактирано) jabs, нямам как да ти пратя снимки, че са ми на компа вкъщи, но аз лично съм бесил GB Zak Wylde (около 7,5 кила) и си е седял близо 1 година преди да замине без да бъде пипнат (просто не ме кефи LP формата) "обесен" и грифа му не беше мръднал .... Ако говорим от физична гледна точка като го "обесиш" напрежението в грифа е равно на теглото на китарата, а струните опъват средно с около 60 кила ... смятай Поздрави! Герги П.П. : А и при "обесването" напрежението е по дължината на грифа и се "разсейва", а струните го напрягат еднопосочно, предполагам знаеш на къде и аджеба за какво е сложен "шиша" в грифа Редактирано Март 2, 2011 от Георги Тотев 1 Цитирай
NoOne Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 (Редактирано) ^^ Според мен решението ти е правилно. Може да сме прави, но може и да не сме. А твоето решение със сигурност не добавя риск за китарата. Аз ако се съмнявах бих постъпил точно като теб. Един колан и си доста по-спокоен. Редактирано Март 2, 2011 от NoOne Цитирай
jabs Отговорено Март 2, 2011 Автор Отговорено Март 2, 2011 Извинявам се на Heartman, монитора ми е малък и не видях цялата снимка, сега забелязах че има в дъното и ЛП и СГ... но си седят на земята )). NoOne, Георги, аз обичам да си цитирам Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече" Наздраве и весели празници, че днес е "малък петък" Поздрав, Явор Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Мечо Пух е велик - "Щом някой казва, че няма никой, значи все пак има някой" Приятно изкарване на празниците Явка, и на другите включили се в темата повече дерзайте, вместо да "бесите" Поздрави! Герги Цитирай
Heartman Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Ехе не са мои тези китари просто намерих снимката в нета,за да онагледя това което мисля.Китарките стоят разкошно както и да ги сложиш и ще ти радват окото,ама те са предназначени за използване така че пожелавам повече свирене и по-малко висене на стената! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 GB Zak Wylde (около 7,5 кила) Колкооооо ???? Айде бе! Ма ти с кейса ли го беси? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 ^ Грешка при писането 5,5 кила исках да напиша! Ей ама си орлово око бре Прометее Поздрави! Герги П.П. : А честити Ви и 3-ти март българи Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 Що си мисля, че си искал да напишеш 4.5 кила, щото 7-цата е над 4-ката, а? (бонус) Честит празник и честитата баба Марта...вързала, на всички мартенички вързала, ама само на февруари и април не вързала. Щото февруари изодзадзе й бил къс, а отпреде й мек Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 В сайта за тази дето беше в мене пише, че е 12 lbs, което разделено на 2.2 за кг. става 5,45, ама може и да се бъркам. Ти ги знаеш повече тия гадове Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 3, 2011 Отговорено Март 3, 2011 (Редактирано) Е те тука пише колко е и аз мисля, че е толкус +/-100-ина грама - ZW Bullseye Редактирано Март 3, 2011 от EAmechaniX Цитирай
Recommended Posts