Norgoth Публикувано Март 27, 2006 Публикувано Март 27, 2006 Здравейте аз съм начинаещ китарист и искам да науча как се изпозват скалите :wall: ,кога и как да ги прилагам.Ще се радвам ако някой ми обясня или ми даде линкче да прочета някъде.Предварително благодаря. П.С. Извинявам се ало някой е пуснал такава тема някъде преди мен и аз я пускам пак,ама не ми се търси по сайта,пък и на първо време не открих подобна. Цитирай
bigjav Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 (Редактирано) www.ibreathemusic.com Пробвай. Успех! Тц,тц,тц ...Кирилица! Редактирано Март 28, 2006 от MDFk Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Първо наизустяваш по грифа (аз поне така правя и при мен действа) скалата и пробваш малко да я "повъртиш" без ритъм, само с метроном, за да свикнеш да не се запъваш. След това си намираш подходящ ритъм за нея (зависи Ми ли е, Фа ли е и т.н. ) и започваш да свириш с ритъма. Всяка скала си има тонове, на които се акцентира, посвири първо в диапазон от няколко прагчета, усети ги къде са тези тонове и след това започни лека по лека да разширяваш "разходките" по грифа... Когато свикнеш със скалата и започнеш да правиш (сравнително) дълги серии без прекъсване и повтаряне густото е голямо! Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 Пич никой няма да ти се разсърди ако пишеш заглавията на темите на български... билийв ми Айде успех и от мен. Цитирай
didopeshev Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 (Редактирано) Сайбъфрет на мене лично доста ми хареса тоя сайт Редактирано Март 28, 2006 от MDFk Цитирай
backinbizzness Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 аз лично почнах с минорните пентатоники като добавях блусарските и джаз тоновете. малко по малко се развива техника и можеш да импровизираш дето ти скимне. Успех! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 понеже пиша сичките си (2) песни в до съм научил тая скала в първите 4-5 прагчета.другите нямам намерение да ги уча, като се стигне до писане тогава-сега работя върху ''държането на китарата'' Пич , като няма какво смислено да кажеш по темата - защо се обаждаш ??? Иначе колегата SomeoneElse го каза най-важното . Също така (не знам споменахте ли го) скалата не трябва да се свири само в една посока , а и в двете . Ако искаш , мога да ти пратя само тази част от урока на John Petrucci , в която има разни упражнение за скали и други . Цитирай
SlipFly Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 аре стига с тея глупости уе тук се навъди ебати с сякви.. и вече никой нищо не им казва..преди имаше ред и дисциплина..) а ся ..на колене)) иначе по темата скалите са супер важни секи ден по 30 мин скали ина4е) истината е че както всяко друго нещо скалите си искат занимавката.. успех и дерзайте се нагоре Цитирай
Overdrive Отговорено Март 27, 2006 Отговорено Март 27, 2006 ЪЪ туй Guitaр Skalez шу знаиш е убуу нещо!! Цитирай
SlipFly Отговорено Март 28, 2006 Отговорено Март 28, 2006 айде ся за скалите пич ако искаш си свали в mysongbook.com има много яки неща свали ги и почвай Цитирай
Recommended Posts