alexnous Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 Преди 4 или 5 години ..не помня ...отидох в студио "Фактор". Тогавашния тонрежисьор Йордан Владев ме покани да чуя новия албум на Боян. Пуснаха ми някакво парче - не бяха записали солото (или ме излъгаха), и Боянски ми го изсвири наживо. Първото, което ми хрумна е че тоя пич свири мега яко в определен стил (рок с мизризма на кънтри)...тогава ми се стори че не му е мястото тук...ей на обаче..копелето завърши Бъркли Колидж ъф Мюзик (нелепо е на кирилица) и сега е тук в бг. Основно очаквам от него да ни разкаже защо в бг. толкова зациклят нещата : И ТАКА !!!...Тъкътъдъъъъм !!! На горещия стол: Бо-ян Цитирай
Bo Yan Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Благодаря! Благодаря на Алекс за хубавите думи! В БГ съм от август миналата година, с малки прекъсвания. Скоро се връщам в Щатите. Цикъл няма, напротив. Последните 5 години се местя напред назад много често и е трудно да се каже изобщо къде съм. очакват ме още поне едно преместване след като се върна в Щатите, с което се надявам да започне "цикъл". В смисъл да се застоя повече на едно място, където да ми харесва, и където да мога да бера плодовете на дълги години труд. Да живееш от куфар не е от най-лесните неща... но пък е интересно и се срещам с много готини хора Албума за който Алекс говори е албума на "Змей". Сега като го слушам не ме кефи, но какво да се прави - за тогава ставаше. Линка седи в подписа ми към зип файл с музиката и текстовете на албума - безплатен е, заповядайте. Цитирай
alexnous Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 ...дано не си ме разбрал погрешно за зациклянето ! Нямах предвид за тебе, а в България изобщо в музикалния псевдо "бизнес"...? Цитирай
Bo Yan Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Грешно съм разбрал, извинявай. Малко гузен, негонен бяга се получи. От няколко месеца съм в БГ и нищо не се случва, добре че ходих до Дания да свиря един месец... Иначе от бизнес много не разбирам, макар че се интересувам и се уча. В БГ се правят пари от музика по-лесно отколкото на другите места, където съм бил. Имаме и много добри музиканти. Може би аз не съм достатъчно добър за българската сцена. Има една стара поговорка "Никой не е апостол в собствената си родина" или нещо подобно... На мен навън ми е по-лесно да живея от музика отколкото в БГ. Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 14, 2011 Отговорено Януари 14, 2011 Албума за който Алекс говори е албума на "Змей". Сега като го слушам не ме кефи, но какво да се прави - за тогава ставаше. Какво не ти харесва...Мен си ме кефи. Какво става със Змей ? Свирите ли? Правите ли нещо ново? Цитирай
alexnous Отговорено Януари 15, 2011 Автор Отговорено Януари 15, 2011 Боянчо, исках да те питам как точно преподават импровизацията в Бъркли. Аз ползвам много от учебниците от там, но на учениците са им МЕГА скучни. Как протичат тези занимания ? Цитирай
ПаТоК рИсУвА рАкЕтА Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 Ти ли си човека с "патагонския език" и автор на парчето "Във въздуха", май само то ми хареса от песните, нищо че е с вкусa на The Beatles? Цитирай
Bo Yan Отговорено Януари 15, 2011 Отговорено Януари 15, 2011 Албума за който Алекс говори е албума на "Змей". Сега като го слушам не ме кефи, но какво да се прави - за тогава ставаше. Какво не ти харесва...Мен си ме кефи. Какво става със Змей ? Свирите ли? Правите ли нещо ново? Много време мина оттогава и просто съм на друг акъл. За времето си беше ок. Радвам се че ти харесва. Не сме свирили от 2005. Алекс, не съм сигурен че разбрах въпроса ти. В Бъркли има сигурно над 60 преподавателя по китара, не съм учил при всички и знам само за тези, при които съм бил. Импровизация преподават още повече хора. Всеки има индивидуален подход. Музиката не е счетоводство и всеки клас е различен, колкото заради учителя, толкова и заради и учениците. Не разбрах на кои ученици точно им е мега скучно? В Бъркли не видях да им е скучно, напротив. Може би ако им е скучно са сбъркали заниманието си. Паток, мерси за комплимента - радвам се че нещо все пак ти харесва, макар и с вкуса на The Beatles . Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 Размина ли се леко? (ти знаеш за кое) ...и изисквам кратък отговор - да, не, духай! Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 Разкажи как стигна до Бъркли, обогати ли те престоя там, срещна ли яки музиканти, кои ти преподаваха. Цитирай
alexnous Отговорено Януари 19, 2011 Автор Отговорено Януари 19, 2011 Алекс, не съм сигурен че разбрах въпроса ти. В Бъркли има сигурно над 60 преподавателя по китара, не съм учил при всички и знам само за тези, при които съм бил. Импровизация преподават още повече хора. Всеки има индивидуален подход. Музиката не е счетоводство и всеки клас е различен, колкото заради учителя, толкова и заради и учениците. Не разбрах на кои ученици точно им е мега скучно? В Бъркли не видях да им е скучно, напротив. Може би ако им е скучно са сбъркали заниманието си. ...абе колега :-)...ти все нещо не ме разбираш !!!...скучно им е на мойте фарфалаци, когато им преподавам от учебниците на Бъркли...а не на колегите ти :-))))..затова те питах...но явно трябва да си отговоря сам : а именно че като попаднеш вече там на място се предполага че тези неща те интересуват...и въпреки това очаквах да ме зарадваш с някакво по-конкретно приключение....малко ти вадя думите с ченгел :-)))))))))....а пък съм сигурен че на много хора от форума им е мега интересно за АТМОСФЕРАТА ...там.....именно там.... Цитирай
johniebgood Отговорено Януари 20, 2011 Отговорено Януари 20, 2011 ^ Не разбрах, този отговор за тази тема ли е? Цитирай
Лими Отговорено Януари 21, 2011 Отговорено Януари 21, 2011 От няколко месеца съм в БГ и нищо не се случва,... В БГ се правят пари от музика по-лесно отколкото на другите места, където съм бил. ... На мен навън ми е по-лесно да живея от музика отколкото в БГ. Много ме обърква този противоречив отговор - хем в БГ по-лесно се правят пари, хем на вън ти е по-лесно да живееш от музика отколкото в БГ!? Познавам Боян - китарист, учил в Щатите блу грас, който се върна миналото лято в БГ и си посвирихме с китари в Докторската градинка през август 2010г, но май не си ти? Цитирай
Bo Yan Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 Алекс, не знам за кои учебници точно говориш. не познавам и учениците ти. вероятно причината да им е скучно е от части, че БГ е на 7000км от културата, която роди музиката, която се преподава в Бъркли и от България е трудно да се разберат някои неща. а също така е трудно да се видят, чуят и усетят. учениците ти искат ли да свирят джаз? може би са прекалено малки за тежка музикална литература? има страхотна техническа литереатура, която се занимава с "нотите".. има литература, която разглежда чисто креативният/мисловен/естетически процес... има литература, която ти казва как са го правили разните майстори преди нас. има и литература от която ти идва да си отрежеш... а за атмосферата... ех... защо не съм настроен поетично тази вечер... може би недоразуменията покрай новия интерфейс на форума ми изядоха нервите преди малко като се опитвах да направя един пост в "Продавам" атмосферата в бъркли е уникална. съвсем просто - няма друго място на света, което да е с такава концентрация на количество и качество в музиката. представи си 4500 човека, за които музиката е най-важното в живота и си представи, че всички те са на едно място и имат материалната и физическата възможност да общуват (разбирай свирят) през цялото време. бъркли никога не спи. атмосферата е позитивна, творческа, братска. да, казах "братска" и е така. освен това не забравяй, че в бостън има още 3 много сериозни музикални училища... трудно е да ти го опиша тук и сега по този начин. Цитирай
Recommended Posts