Mafiozo Публикувано Март 25, 2006 Публикувано Март 25, 2006 (Редактирано) Искам да науча малко повече за тези педали с ефектите ( нов съм и не знам точно как се наричат ). Та значи днес ходих до магазина на Дина Корд в Пловдив и видях едни педали с дисторшън и с друфи ефекти. Та значи въпроса ми е такъв- дали може ако си купя един такъв педал с дисторшън например и като си вуржа китарата към него а педала към компа ( просто да ползвам тонколоните на компа) и дали ще изкарва звук (нормален като за дисторшъна). Щото нямам кубе, а пък и програмите за ефекти не се разбират с саунд картата на комомпа. Дали е вузможно такъв педал да замени софтуера. Китара>педал>Комп.( компа ще го ползвам само като усилвател за тонколона без никакви добавено ефекти софтуерно). Съжалявам за глупавият вупрос обаче съм нов и доста неща не са ми ясни и все от някъде трябжа да ги науча и се надявам да ги науча точно от вас. Благодаря на всички! Редактирано Март 25, 2006 от Mafiozo Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Става . Иначе какъв ефект си харесал - Behringer ??? Цитирай
Mafiozo Отговорено Март 25, 2006 Автор Отговорено Март 25, 2006 Еми чесно казано не му видях марката щото беше затжорен магазина Цитирай
motorbreath Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Дали е вузможно такъв педал да замени софтуера все съм си мислел че софтуера заменя педала а не педала софтуера сори за офф-а просто ми стана смешно а програмите ти как не се връзват с пс-то ползваш ли асио драйвери? може затова да не издава звук... Цитирай
Icarus Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 ако просто джитнеш диста в саунд картата ще е пръдня. ще се чува там нещо джррр/джишшшшш/грррррр ама не. не е яко. ако говориш за аналогови камиончета де. иначе процесорите нямат такъв проблем (май). Цитирай
stratocaster Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/index.php?act=Se...%F4%E5%EA%F2%E8 :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: :read: Бъгнат е линка! Редактирано Март 29, 2006 от MDFk Цитирай
niki123bg Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Най-общо казано - не няма да стане добре. Ако вземеш един нормален овърдрайв или дисторшън и го свържеш директно към лайн-ин на каквото и да е устройство - компютър, домашна хай-фи система и т.н. ефекта ще е доста неприятен - т.е. ще чуваш едно жужен, бръмчене и т.н в звука. Тези неприятни звуци не биха се чували с китарен усилвател/кубе, защото там честотната характеристика е такава, че тази част от спектъра не се чува. За да се чува добре, ще ти трябва симулация на говорители (speaker simulation). Тя ще направи така, че звукът да е нормален и да е подобен на това, което би се чувало ако свириш през китарен усилвател. Ето и един кратък пример с не особено харесваният босс метал зоне 2: Със спийкър симулация: Boss MT2 + Speaker Simulation Без спийкър симулация - директно в лайн ин: Boss MT2 - Pure Повечето процесори имат вградена спийкър симулация и затова звучат прилично. Има и някои камиончета/педалчета (както щете ги наричайте) които също имат вградена симулация, но педалчетата на Босс, както и техните копия (например на Берингер) нямат. Цитирай
Timestreamer Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Наздраве, честно казано си падам по Zoom ефектите(въпреки, че има много по-добри) Ако искаш можеш да се поровиш в нета за повече информация. От Zoom сериите най-яки са според мен от GFX-1 до GFX-8... ей туй са си машинки... Цитирай
DILETANT Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Педалчетата (камиончета) на Digitech имат спикър симулация. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Също така Tech 21 с техният СансАмп и всичките му клонинги от АМТ, Берингер, НАудио и т.н. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Не мога да разбера какво толкова не му харесвате на този Metal Zone...Ефектът си е много приличен и ако си поиграеш малко с него можеш да изкараш мнооого различни звуци. И може би хората не го харесват точно заради това - че не можеш лесно да изкараш от него желания звук, защото е много "чувствителен", малки врътвания водят до големи промени, но когато го уцелиш...кърти мивки. Така, сега по темата Аз съм с built-in звукова карта, на която по-"качествените" програми също не обичат да тръгват, но си имам една много хубава програмка за ефекти която за размера и "сложността" си е трепач. Sample-чета мога да пратя по пощата, защото нямам къде да ги кача, който иска да чуе - ЛС Цитирай
niki123bg Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Не мога да разбера какво толкова не му харесвате на този Metal Zone... Целта на темата е да помогнем в разбирането на проблема с директното свързване, а не да коментираме този или онзи ефект. Споменах Босс и дадох пример с такъв ефект, защото авторът на темата е гледал в Динакорд, а там се продават основно ефекти на Берингер, които са копия на ефектите на Босс. Ясно, че има ефекти с вградени спийкър симулации, но тези на Босс не са сред тях. Ако става на въпрос за копия на Босс, бих предпочел копието на Digitech. Хората са вкарали Boss DS1 и Boss Metal Zone 2, както и други култови ефектчета (Ibanez Tube Screamer, DOD Overdrive Preamp, Pro Co Rat, Digitech Metel Master и EH Big Muff) в едно единствено педалче. Digitech са осигурили както изход със спийкър симулация, така и изход без. Последното е особено важно, защото ефект със спийкър симулация вкаран в китарен усилвател звучи меко казано отвратително. Ефектчето се казва Dist Factory DF7 и можете да го разгледате на този адрес: http://www.digitech.com/products/DF7/DF7.htm. Аз лично предпочитам оригиналите на Boss, най-малкото защото имам съмнения за всичките тези копия/фалшификати, че не са аналогови, а са някаква форма на цифрова симулация. Преди да започна да посещавам този форум и на мен не ми бяха ясни тези неща и се чудех, защо дисторшънът ми звучи ужасно като го включа към уредбата или компютъра, а звучи що годе прилично с глупавото ми кубе Дейв Лариос. Целта ни тук е да споделим каквото знаем, колкото и малко да е то. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Получих запитване как е направен звукът на първият семпъл, затова ще обясня до колкото мога подробно. Значи схемата на свързване е изключително проста: Kитара (Yamaha RGX420, включена на бридж адаптер - Seymour Duncan JB) Дисторшън (Boss Metal Zone MT2) ДИ Бокс със спийкър симулация на 4 x 12" говорители (Behringer GI100 Ultra G) Микрофонен предусилвател (канал от миксер Yamaha MG 12/4) Линеен вход на звукова карта(Audiophile 192) Настройките на метал зона са следните: За тези които не са наясно с DI Box-овете, накратко това е нещо което позволява да се вкара директно китарата в микрофонен предусилвател. За повече информация потърсете из форума, доста сме я дъвкали тази тема. Цитирай
Mafiozo Отговорено Март 26, 2006 Автор Отговорено Март 26, 2006 Ясно начи направо си сабирам пари за кубе. А може ли някой да препоръча прилично кубе (ново) за около 100-150лв. Цитирай
jFog Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 по добре е да си пазаруваш някой процесор за тия пари,може и на старо,като за начало ще ти е достатъчно удобно и практично.Най малкото ако исакш да се запишеш с компа и да чуеш за кво иде реч. Цитирай
Recommended Posts