Lucky The Donkey Публикувано Януари 8, 2011 Публикувано Януари 8, 2011 Общо взето искам да си променя вида на китарата... Тя изглежда така http://www.comparestoreprices.co.uk/images...strat-black.jpg Първо искам да попитам дали е възможно, защото не съм много запознат в тази област, и от къде мога да закупя друга лицева платка? Бях си харесал една в music123 мисля, но не могат да ми я доставят. Другия ми въпрос е-Как мога да пребоядисам тялото? Мога ли всъщност? С каква боя, трябва ли да внимавам с някоя част, и т.н. Не искам да я давам на някой който се занимава с това, искам аз да си го направя... Не за друго, ще ми е кеф. Ако някой може да ми даде някакви съвети или нещо, ще съм благодарен. Особено ако ми каже къде мога да намеря лицеви платки, ако мога ... Цитирай
golfabitch Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Боята можеш да я премахнеш с един препарат на Леко,Ремовал се казва и представлява ето това http://www.biznesa.com/modules/icontent/inPages/argos/images/orgachim/suputstvashti/removal.jpg С него свалих боята на автомобилни джанти и на един бас Орфей.Намазва се и се оставя според повърхността.Боята се премахва с шпатула или сама почва да се "набръчква".Струва около 7 лева. Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 (Редактирано) Това с химията не го прави дървото се скапва по този начин тва не дограма или входна врата. А за да я боядисаш сам са ти нужни малко условия трябва ти компресор с регулиране на въздуха и хубав пистолет.Някъде където не е прашно и не е -15 градуса студ. Ако боята не е наранена не знам защо ще я махаш ?..... Няма да я направиш по-добре ако не си го правил. Редактирано Януари 8, 2011 от Mark Avrelii Цитирай
golfabitch Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Аз не откривам разлика,дървото си в зе същото,нито е морко или нещо от тоя род. Цитирай
dandilov Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 Боята се маха със шкурка и шлайф - машина. Трябват ти различни размери шкурка. Първо с по-едра докато падне боята, а после с по-финна да загладиш дървото. После нанасяш задължително грунд за дърво преди боята! Прочети темите във форума как се прави това в раздел "изработка и ремонт", като например тази тема (има и други...): http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=12835 Успех! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 8, 2011 Отговорено Януари 8, 2011 (Редактирано) Да видимо разлика няма да откриеш имам колеги който се занимават с реставрация от тях знам че за такива неща не е добре да се използва.По прицип се вслушвам в хора които са се занимавали и имат опит с такива неща. Реставрират иконостаси, църкви,стенописи, икони, стари мебели такива неща и са добре запознати с химията.Виж за обща употреба това става ....опитахме на едни барабани да маха боята всчико но на места леко се разлепиха в краищата пластовете ако бяхме продължили по-настоятелно можеше да стане всичко на фурнир. Тялото на китарата все пак се лепи....нали знаеш... не че ще се разлепи но това е все пак китара. Редактирано Януари 8, 2011 от Mark Avrelii Цитирай
Valeri_pj Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 То по логичния въпрос е как точно искаш да изглежда тази китара че тогава да почнеш да я окипазяваш,защото повярвай с подръчни материали и без опит няма да стане като заводска такава.А ако се подготвиш както подобава ще ти коства колкото самата китара и тогава не се вижда смисъла от интервенцията.Все пак от Скуаер няма да стане Фендер нали?Най добрия вариант е да и лепнеш някакво тиксо цветно на черен фон ще е добре.Все пак китарата си е твоя и ти си решаваш. Успех! Цитирай
ultramega Отговорено Януари 9, 2011 Отговорено Януари 9, 2011 ^ Инвестициите в такива начинания наистина не са печеливши, но когато те човърка нещо да направиш сам и дори не си убеден в успеха си няма как да прескочиш етап , в който ще допуснеш много грешки, ще вложиш излишни средства, но няма да мирясаш докато не стане нещо Дори да не се получи с пребоядисването , процеса е обратим. Ще се изшкури и ще се пробва пак, докато стане или докато не се откажеш ... Цитирай
Recommended Posts