Jump to content
Българският форум за музиканти

Електро-акустична китара


vlad0

Recommended Posts

Здравейте, търсих много в Google за нещо по този въпрос, но нищо точно не намерих и затова реших да питам тук. Може да ви се стори много глупав въпросът ми, но понеже още съм новак и не разбирам много от техника. Ситуацията е следната: Казаха ми да пробвам да свържа моята електро-акустична китара (с активен EQ) директно към говорителите на моя компютър (без компютър), а те са UNITEK SP-622, като използвам само преходник. Днес го пробвах това, но от колоните не се чува звука на китарата, а само като натисна копчето за проверка на батерията, тогава се чува пукване от говорителите. Възможен ли е изобщо подобен вид свързване, или ще трябва да мина и през смесителен пулт (имам и микрофон за пеене ;) ), като нямам намерение да си купувам отделно кубе за китарата. Благодаря предварително и още веднъж се извинявам за тъпите въпроси ;):offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане без пулт - електроакустичната китара си включва захранването на активната електроника през "масата" на мъжкия жак. Когато включваш стерео жака на компютърните колонки не се включва електрониката, и, като резултат, няма звук. А като натиснеш копчето за проверка, то заобикаля въпросното включване, но подава напрежение само на светодиода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.