Jump to content
Българският форум за музиканти

Бряг


Recommended Posts

Това е още едно парче в стил "Без Разписание" - мно'о-мно'о не мо'ем да свирим, но пък поне не копираме никой! :punk_guitar:

 

Бряг

 

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Ох, сега като гледам какво съм написал... да не се засегне някой - не, че всички други копират нещо, просто исках да кажа, че имаме автентичен стил, нищо повече! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да е сърдиш, ама... за мен лично е меко казано дразнещо звученето. Тая китара ми проби тъпанчетата. Вокала никакъв го няма, барабаните нещо ми се губят (като изключим края на парчето, там вече ума барабани). И стила не е никак оригинален, силно ми напомня на нещо, ама.. не мога да определя какво е. Имам усещането, че това съм го слушал някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като за мастеринг вкъщи това е - иначе китарите нямаше да са толкова силни, а барабаните да не се чуват - така е при демотата, нема пари за повече. А наистина не знам това парче на какво друго може да прилича, моля ако се сетиш да пратиш линк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едни прилични слушалки (40 кинта на берингер, в момента са ми на ушите) като за начало ще свършат добра работа вместо монитори, ако това е проблема на мастеринга. За линка - можеш да си сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, не сме открили топлата вода... то след Бийтълс каквито и да ги мислим, все ще приличат на нещо. :oops: Няма място за сърдене, нали затова съм пуснал тук парчето - да чуя (прочета) безпристрастни мнения. Ние си мислим, че имаме автентичен (което не значи точно оригинален) стил, но може и да грешим. То и всичко е доста относително. Като си почнал да даваш мнението си, ще те помоля да бъдеш малко по-конкретен - китарата не ти харесва като звук, силна ти е, или като хармонии не те кефи, щото "проби ми тъпанчетата" е малко несериозно... може би имаш в предвид, че е силна ли? За вокала пак така - "никакъв го няма" как да го разбирам, слаб е като сила ли, зле изпят ли е, ефект ли му трябва, не е удачен в хармонията на парчето ли?! Всяко мнение е добре дошло, но как ще ни бъде полезно, като не ми стана ясно какво не е наред според теб?! Сигурно някъде нещо аз бъркам в смесването и мастеринга... :) Слушам нещата на нелоши мониторни колони, но явно не слушам както трябва, едва ли слушалките ще ми помогнат. Благодаря за мнението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, ще опитам по-конкретно: китарата е много силна, звука е натрапващ се, избива над всичко останало. Може би ако я намалиш и коригираш с еквилайзера на някои места ще стане доста по-добре (може би областта при средни честоти - 1-2kHz ги мръдни леко надолу, 3-4 dB ще е добре според скромното ми любителско мнение, т.е. може и да греша). Чинелите също избиват над всичко, същото важи и за тях (без еквилайзер). Вокала е слаб, трудно се чува. Гласа никак не ми допада, но това е субективно и лично, просто не е мой тип, но е слаб като сила (волумето). И като цяло звучи нехармонично всичко, все едно инструментите са взети от различни места и просто са поставени. По-конкретно... май това е. И пак да кажа - може и да греша :thumbs_up: Запазвам си правото да съм убъркал рейса, пич .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, ето това е друго нещо! Ти си единствения, който си направи изобщо труда да напише нещо за нашите парчета, за което съм благодарен! Точно от такъв тип коментари имах нужда - свиря от много години, но по отношение на смесване и мастеринг съм пълен аматьор и имам нужда от точно такива съвети! Ще опитам да пооправя нещата, но по отношение на барабаните примерно - те са си добре записани, но аз нямам никаква идея как да ги смеся и мастерирам така, че да звукнат читаво и просто експериментирам... :thumbs_up: Всъщност това се отнася и за другите инструменти и точно затова исках да си по-конкретен, за да ми дадеш насока какво да опитам да подобря. А иначе - разбирам, че като стил и изпълнение не те кефи много и въпреки това си коментирал, което е похвално! Още веднъж Тенкю! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето си е хубаво,но интрото седи малко "залепено" ,по скоро обърнете внимание на ритмиката,че на моменти доста разминавки има - всеки си свири неговото,тоя фус на 1,30-1,40 някъде не е за там ,дилея е в повече на китарката..Трябва да се хванете ритъм секцията да посвирите заедно без другите,вокалите няма нужда да са толкова пре/нахъсани.

Та мое мнение,де - ся ще ме оплюете,ако не държите на критика. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив - благодарско за отделеното внимание! Относно ритъм секцията - записахме първо барабаните, но без метроном и след това сме записвали другите инструменти, ама то като си е "разклатено" и няма оправия... :) И другите неща са така... аз му пея на китариста тая песен за дилея от сума ти време, ама той си знае неговото... :thumbs_up: Все пак всичко което правим си го правим изключително за кеф и няма много да се юрнем да променяме тотално всичко, но можем да се опитаме да подобрим някои неща, нали това е основната идея! :hysterical: Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е затова съм на мнение,че трябва на живо да се пише - всички заедно,така остава настроението,с лепенки по пистите може да се оправи нещо,ако е много объркано,но живеца на рокендрола отива на кино..

Свирете на живо ако трябва и 20 пъти една песен ,докато не стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.