antisocial Публикувано Януари 4, 2011 Публикувано Януари 4, 2011 Това е още едно парче в стил "Без Разписание" - мно'о-мно'о не мо'ем да свирим, но пък поне не копираме никой! Бряг Поздрави! Цитирай
Николай Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Най-пристрастно ще кажа, че ми харесва Цитирай
antisocial Отговорено Януари 4, 2011 Автор Отговорено Януари 4, 2011 Ох, сега като гледам какво съм написал... да не се засегне някой - не, че всички други копират нещо, просто исках да кажа, че имаме автентичен стил, нищо повече! Цитирай
Synthy Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Без да е сърдиш, ама... за мен лично е меко казано дразнещо звученето. Тая китара ми проби тъпанчетата. Вокала никакъв го няма, барабаните нещо ми се губят (като изключим края на парчето, там вече ума барабани). И стила не е никак оригинален, силно ми напомня на нещо, ама.. не мога да определя какво е. Имам усещането, че това съм го слушал някъде. Цитирай
Николай Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Ами като за мастеринг вкъщи това е - иначе китарите нямаше да са толкова силни, а барабаните да не се чуват - така е при демотата, нема пари за повече. А наистина не знам това парче на какво друго може да прилича, моля ако се сетиш да пратиш линк. Цитирай
Synthy Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Едни прилични слушалки (40 кинта на берингер, в момента са ми на ушите) като за начало ще свършат добра работа вместо монитори, ако това е проблема на мастеринга. За линка - можеш да си сигурен. Цитирай
antisocial Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 Да, не сме открили топлата вода... то след Бийтълс каквито и да ги мислим, все ще приличат на нещо. Няма място за сърдене, нали затова съм пуснал тук парчето - да чуя (прочета) безпристрастни мнения. Ние си мислим, че имаме автентичен (което не значи точно оригинален) стил, но може и да грешим. То и всичко е доста относително. Като си почнал да даваш мнението си, ще те помоля да бъдеш малко по-конкретен - китарата не ти харесва като звук, силна ти е, или като хармонии не те кефи, щото "проби ми тъпанчетата" е малко несериозно... може би имаш в предвид, че е силна ли? За вокала пак така - "никакъв го няма" как да го разбирам, слаб е като сила ли, зле изпят ли е, ефект ли му трябва, не е удачен в хармонията на парчето ли?! Всяко мнение е добре дошло, но как ще ни бъде полезно, като не ми стана ясно какво не е наред според теб?! Сигурно някъде нещо аз бъркам в смесването и мастеринга... Слушам нещата на нелоши мониторни колони, но явно не слушам както трябва, едва ли слушалките ще ми помогнат. Благодаря за мнението! Цитирай
Synthy Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 ОК, ще опитам по-конкретно: китарата е много силна, звука е натрапващ се, избива над всичко останало. Може би ако я намалиш и коригираш с еквилайзера на някои места ще стане доста по-добре (може би областта при средни честоти - 1-2kHz ги мръдни леко надолу, 3-4 dB ще е добре според скромното ми любителско мнение, т.е. може и да греша). Чинелите също избиват над всичко, същото важи и за тях (без еквилайзер). Вокала е слаб, трудно се чува. Гласа никак не ми допада, но това е субективно и лично, просто не е мой тип, но е слаб като сила (волумето). И като цяло звучи нехармонично всичко, все едно инструментите са взети от различни места и просто са поставени. По-конкретно... май това е. И пак да кажа - може и да греша Запазвам си правото да съм убъркал рейса, пич . Цитирай
antisocial Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 Ааа, ето това е друго нещо! Ти си единствения, който си направи изобщо труда да напише нещо за нашите парчета, за което съм благодарен! Точно от такъв тип коментари имах нужда - свиря от много години, но по отношение на смесване и мастеринг съм пълен аматьор и имам нужда от точно такива съвети! Ще опитам да пооправя нещата, но по отношение на барабаните примерно - те са си добре записани, но аз нямам никаква идея как да ги смеся и мастерирам така, че да звукнат читаво и просто експериментирам... Всъщност това се отнася и за другите инструменти и точно затова исках да си по-конкретен, за да ми дадеш насока какво да опитам да подобря. А иначе - разбирам, че като стил и изпълнение не те кефи много и въпреки това си коментирал, което е похвално! Още веднъж Тенкю! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Парчето си е хубаво,но интрото седи малко "залепено" ,по скоро обърнете внимание на ритмиката,че на моменти доста разминавки има - всеки си свири неговото,тоя фус на 1,30-1,40 някъде не е за там ,дилея е в повече на китарката..Трябва да се хванете ритъм секцията да посвирите заедно без другите,вокалите няма нужда да са толкова пре/нахъсани. Та мое мнение,де - ся ще ме оплюете,ако не държите на критика. Цитирай
antisocial Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 Напротив - благодарско за отделеното внимание! Относно ритъм секцията - записахме първо барабаните, но без метроном и след това сме записвали другите инструменти, ама то като си е "разклатено" и няма оправия... И другите неща са така... аз му пея на китариста тая песен за дилея от сума ти време, ама той си знае неговото... Все пак всичко което правим си го правим изключително за кеф и няма много да се юрнем да променяме тотално всичко, но можем да се опитаме да подобрим някои неща, нали това е основната идея! Поздрави! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2011 Отговорено Януари 7, 2011 Е затова съм на мнение,че трябва на живо да се пише - всички заедно,така остава настроението,с лепенки по пистите може да се оправи нещо,ако е много объркано,но живеца на рокендрола отива на кино.. Свирете на живо ако трябва и 20 пъти една песен ,докато не стане. Цитирай
Recommended Posts