Steff Публикувано Март 23, 2006 Публикувано Март 23, 2006 Та значи... искам да се обърна към хората, които са по техническата част. Вчера се сдобих с две лампови радиа, които не знам в какво състояние са, но не забелязвам нищо счупено или липсващо по тях. Двете са различни. Въпросът ми е следния: дали някой би се наел да ги прегледа, и ако всичко е ОК, да ми каже дали може да ми свали от тях само усилвателите, като идеята ми е да ги ползвам за захранване на домашните си колони? Ако е възможно, естествено ще си говорим и за някакво възнаграждение на труда на човека, който ще се наеме да го направи . Цитирай
Fender_str Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Какви са радиата? Или поне кажи с какви лампи са. Иначе трябва да може. Цитирай
Steff Отговорено Март 23, 2006 Автор Отговорено Март 23, 2006 Едното е АКОРД, другото- INGELEN. Не мога точно да разбера какви са лампите, защото надписите им са се поизтрили, на едното са по-малки от ЕЛ34, на другото са подобни на ЕЛ34 по големина, но като че ли са малко по-тумбести... Цитирай
ditronix Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Възможно е,но намери още един АКОРД.ИНГЕЛЕН-а си го остави за музея.Не си струва да го прахосваш.А на АКОРД-ите усилвателите ще се нуждаят от смяна на ВСИЧКИ кондензатори(което не е проблем!) и евентуално от ремонт на захранванията.Разбира се,и от нови крайни лампи-EL 84.А бе добре ще е да се сменят и потенциометрите.Но най-важното-трафовете-могат да се ползват и ще имаш наистина добра музика у дома. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 М, да. За стерео ще е добре да имаш еднакви усилватели Цитирай
Fender_str Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 Да или да преправиш тия! При положение, че са SE това не би трябвало да е голям проблем. Цитирай
Recommended Posts