THE_BEST_CHOPPER Публикувано Март 23, 2006 Публикувано Март 23, 2006 Здравейте, Вярно ли е че имало нещо което ти правело дърварката Електрическа китара ? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Здравейте, Вярно ли е че имало нещо което ти правело дърварката Електрическа китара ? да, нарича се лютиер Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Мисля , че човека има в предвид Акустична > Електрическа . Еми ... в предната тема пишеше - да я включиш към озвучителна система - пиезо адаптер . Иначе да я прекарваш през ефекти като дист и разни други , специфични за ел.китарата - не ... Цитирай
black_waltz Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 можеш да я прекараш през усилвател посредством адаптер(бил пиезо или обикновен) както ти обясниха хората, но тя пак ще звучи като акустична само че по-силно ако искаш да звукне така, както ти е представата за ел китарата, т.е. "стържещо" - ми нема да стане, за таа цел хората са измислили ел. китарите П.С. шъ стане ама ще звучи отвратително Цитирай
stratocaster Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 абе момче, осъзнай се! отвори гугъл, почети малко и после пускай глупави теми Цитирай
bratmito Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Аз преди да си купя електрическата китара,имах(и още имам) от онея кремони с двете дупки.В горната малка дупка пъхах обикновен микорофон и свирех.Правех звука да минава през Guitar FXBOX 2.6 и слагах дистове,нойс гейтове ала бала.Предполагам няма нужда да ти казвам,че звука е меко казано гаден,като силата ан звуак е винаги ан ръба на микрофонията,за да чуваш диста,ама за дигане на шум(и нерви) или за някъв дърт пънк може да се направи такъв компромис. :killyou: :guitar: Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 Абре жули си на кухарката и ич да не ти пука Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 24, 2006 Отговорено Март 24, 2006 Абре малчик ти треа се кръстиш ДИ УЛТИМЕЙТ ЧОПЪР и да задаваш повече вЪпроси и по-малко вАпроси за да получаваш смислени отгУвУри. Цитирай
yuli Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 най-простия и евтин начин..... Отиваш в железарски магазин търсиш "пиезо пластина"- 1 лев намираш си кабел за да вържеш пластината,и го праскаш било то и към уредбата,а пластината я лепиш към кухарката,с каквото ти дойде на акъла,може и с дъвка Цитирай
Timestreamer Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 Здравейте, Вярно ли е че имало нещо което ти правело дърварката Електрическа китара ? здрасти, еми вярно е. това нещо се нарича Пари... Цитирай
niki123bg Отговорено Март 25, 2006 Отговорено Март 25, 2006 (Редактирано) Аз лично съм пробвал да си направя ел. китара от акустична. Това беше първата ми китара - мисля че се водеше 3/4 и имаше ужасна акустика (основно предимство ако си правиш ел. китара от акустична). Та сложих един български адаптер - монтираше се като го завиеш със самонарязващи винтчета към дървото - да драги дами и господа - не адаптер който се монтира във отвора, а адаптер монтиран като бридж адаптер, точно до магаренцето. Пробих и китарата от страни така че да монтирам букса 5-ца (те тва беше актуалният стандарт по него време) и после с едно оригинално руско кабелче 5-ца -> 5-ца (направо Planet Waves на руската индустрия) вкарах невероятната китара в един невероятен руски магнетофон. Пуска се на запис, дава му се пауза и се усилва до край потенциометъра за входящото ниво - ето ти и усилвател за китарата. Цялта тази операция мисля че ми струваше под 10 днешни левчета. Минусите са следните: за целта е необходимо да се сложат метални струни - като резултат китарата тотално се прецаква от към интонация - т.е. започва да звучи фалшиво - това трудно се корегира на акустична китара без издевателства върху магаренцето крайният резултат е в общи линии плачевен - просто не си заслужава По добре събери малко пари и си купи някаква евтина ел. китара - например някой Скуаер или Стагг. Редактирано Март 25, 2006 от niki123bg Цитирай
vlex Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 най-простия и евтин начин..... Отиваш в железарски магазин търсиш "пиезо пластина"- 1 лев намираш си кабел за да вържеш пластината,и го праскаш било то и към уредбата,а пластината я лепиш към кухарката,с каквото ти дойде на акъла,може и с дъвка А би ли пояснил кво точно чини тая "пиезо пластина" Цитирай
Overdrive Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 еми тая пиезо пластина преобразува механичните трептения на корпуса в електрически сигнал, само че е добре да се залепи под моста с тънък слой лепило (не дъвка). Звука не е лош, но лесно става микрофония, да не говорим, че не става за квато и да е форма на дисторшън Цитирай
Recommended Posts