Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Абе исках да ви питам.. оферта ли е да се купи китара от чужбина... в сми, че има такъв шанс един приятел да ми докара китара... но не знам дали е високо митото ... говорим за китара за около 400 долара ...и дали в крайна сметка излиза по-добре да се вземе китара от чужбина или от България за тези пари.. ( в този случай под чужбина разбирайте САЩ )

Отговорено

какво мито? ако ще ти я кара приятел кой ще ми уска мито по дяволите? :)

абе купува я там агента, слага я в един калъф и минава през граница без проблем. зависи от китарата. ако конкретната се продава и тук - няма смисъл да се влачи отвън

Отговорено (Редактирано)

Разбира се че си заслужава. От личен опит ти казвам че мито не се иска, опакова ти я в кутията и никой не те пита какво е :headbang: А за тея пари които си приготвил специално от САЩ може да се внесе нещо наистина много добро. Това дето ще го вземеш там за 400$ тука ще си го купиш за много повече, ако въобще го има :D Аз примерно си зех поръчков Ибанец от САЩ за около 350$ тука за да ми докарат такова нещо ми искат над 1500 лв.

Редактирано от Jeff Beck
Отговорено (Редактирано)

А да и още един съвет. Много да внимава с превоза защото тея от самолетните компании са големи глупаци :headbang: Ако може да я земе като ръчен багаж защото моята беше в багажното и дойде с 20см дупка в кашона, ама беше здрава :D

Редактирано от Jeff Beck
Отговорено (Редактирано)

Това ако някой я донесе или ако я изпрати без фактура.

Иначе поръчана от магазин чинопочтенно си идва и си плащаш цената умножена по 1.25 (5% мито + 20% Де'есе) + транспорта ъв'корс.

Цените в БГ на китари за марките, които се внасят в сравнение с немските например вече не са толкова по-високи, а в сравнение с щатските и всички европейски са много високи... Просто пазара там е доста по-голям.

Дюд, без да се засягаш ама или Ибанез са открили благотворителна линия китари или съвсем са изпаднали, което ми е трудно да го повярвам.

На къстъм шоп (демек "поръчкова", освен ако под това не разбираш "поръчана на приятел да ми я купи от магазина" или поръчана от Ибанез да я сделат в Корея) китара само хардуера - адаптери, евентуално тремоло или фиксиран бридж & ключове струват горе долу 350$. Така че оста'и тези басни...

Редактирано от synchu
Отговорено

Не не се засягам а и ти си прав. Ама сега ще ти обясня моя случай. Имам роднини музиканти в САЩ и те се занимават професионално и на тях поради множеството закупени инструменти им дават големи отстъпки, та моята е такава. Инче щеше да ми излезе златна сигурно. А преди това си докарах пак оттам отново ибанец само че по-слаб клас (Grg170dx) който тогава струваше 280 $ а тука ми искаха 900 лв

Отговорено

Т'ва е било в дивните времена преди само няколко години :godbless: От може би година/две цените доста се нормализираха, бтв.

Все таки къстъм-шоп китара означава, че ти си си поръчал какво искаш и те са ти я направили, както ти си я поискал и поръчал, а това не е евтино ама никак даже с отстъпките бил биля няма как да излезе 350$, освен ако не си Джо Сатриани, дето без пари му излизат :godbless: Но е също така истина, че къстъм шоповете пускат и "серийни" модели - т.е. серийни модели китари изработени в къстъм шопа.

Но намира ми се една поръчкова наоколо та горе долу знам как се движат цифрите :virtuoz:

Отговорено

Ми аз скоро сравнявах цени на Ибанци в УК и тука и тука даже са и по-евтини.

Сега - няма да се очудя ако за БГ докарват тея правени от мексиканци с най-криви пръсти или най-мургавите индийци :hello:

Отговорено

моята си я донесох от щатите, не беше и ръчен багаж даже, казах че е изключено да се вози в багажното и си я взех - с превоза няма проблем, иначе за цена определено има много изгодни неща. особено втора упортеба, така че ако имаш възможност ВЗИМАЙ!!!!

Отговорено

Е моята е точно сериен модел правен в custom shop но има и доста корекции по нея това имах предвид като поръчкова, а за цените тука от доста време не съм гледал как вървят добрите марки но ако са се нормализирали това може само да ме радва