patman Публикувано Декември 27, 2010 Публикувано Декември 27, 2010 Става въпрос за Valve King 112 Когато го поусиля се чува някакво странно звънене на моменти и мисля че е от лампите някак си. Пуснах един лууп и ги пипнах една по една и леко понамаля като натиснах едната но още се чува от време на време. Ако някой има идеи къде да гледам още и каква е точно причината нека сподели. Благодаря предварително Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 Някои крайни лампи имат тази склонност, когато са усилени. Нищо необичайно (ако говорим за тихо, почти приятно звучащо звънене, а не резониращи на някаква честота от скапани предусилвателни лампи) Цитирай
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 Микрофония от лампа. Изолираш я и я слагаш да свири някъде на по-тихо място. Цитирай
patman Отговорено Декември 27, 2010 Автор Отговорено Декември 27, 2010 Какво ще рече изолирам я и я слагам да свири на по-тихо място? Иначе от предусилвателните е звънтенето май. Крайните не съм ги докосвал. Цитирай
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Отговорено Декември 27, 2010 Какво ще рече изолирам я и я слагам да свири на по-тихо място? Иначе от предусилвателните е звънтенето май. Крайните не съм ги докосвал. Вадиш лампата, слагаш я в една кутийка и я надписваш. На нейно място в кубето слагаш читава лампа. Лампата, дето дрънчи и отлежава в кутийката, можеш да ползваш в апаратура, която не е подложена директно на звуково налягане - ефектче, преампче в рак, някоя усилвателна главица, дето не седи върху кабинета, радиоапарат и каквото се сетиш. Цитирай
Recommended Posts