_darkness_ Публикувано Декември 26, 2010 Share Публикувано Декември 26, 2010 Здравейте, Аз съм съвсем нова във форума и изобщо във всичко свързано с китари... Въпросът е там, че за Коледа получих една класическа китара Sonora.. Исках да Ви попитам, дали знаете нещо за тези марки китари... Или още дали стават като начален инструмент... В смисъл такъв, чее ако започна да се занимавам сериозно със свирене на китара ще трябва ли да си купувам друга класическа китара или тази е надеждна и мога да си продължа с нея. Тя ее малка (за мен си ми е тамън де) ии първите три струни са й пластмасови, а другите три са метални. Ако е важно мога да постна и снимка. Иии пак Ви казвам, че съм още новобранец в тези работи тааа съм готово и критика да приема П.П Надявам се, че темата не се повтаря и че е в правилния раздел Очаквам отговорите Ви! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Декември 26, 2010 Share Отговорено Декември 26, 2010 Миии ... добре дошла, каквато и китара да си вземеш като за първа ... си е първа! След време ще почнеш да я усещаш повече и ще разбереш дали става или не. Относно струните ... класическите китари са с найлонови (пластомасови) струни, просто 4,5 и 6-та (понякога и трета) имат метална намотка, която влияе на басовите тонове! Поздрави! Герги Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar Freak Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Аз знам само едни китари Sonora, но една такава струва около 3000 долара, така че този който ти я е подарил трябва да е доста щедър. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepi01 Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 хмм..и аз се съмнявам да е ТАЗИ Sonora... Те са ръчна изработка за доста дебели суми... Дай снимка? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_darkness_ Отговорено Декември 27, 2010 Автор Share Отговорено Декември 27, 2010 my guitar... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar Freak Отговорено Декември 31, 2010 Share Отговорено Декември 31, 2010 Като я гледам на външнен вид става, но не е кой знае какво, обаче за начинаещи е добра. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pikata Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Здравейте ! и аз съм много нов във форума и начинаещ с китарите ! Ще ви задам много проста въпрос,но не ме обвинявайте в невежество, много съм нов! Когато се свири даден акорд през всички струни ли се минава ? От наи дебелата към най-тънката? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Да. Изключение прави D (минор и мажор) - там се удрят всички без най-дебелите две (пета и шеста струна). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Ъъ... Съвсем не.... Зависи кой акорд на коя позиция, в какво обращение, абе зависи от случая. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Пиката, 1. ЧНГ! 2. Пиши на кирилица. Винаги. Не си търси оправдания. 3. В този сайт са всички китарни акорди. С бутона Get ще видиш избрания акорд, на кои струни се свири и кои не се ползват. Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pikata Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Благодаря! много ми помогна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 (Редактирано) Да, извинявам се. Аз искам да попитам за акордите - каква е разликата между например F7 и Fmaj7? Редактирано Януари 1, 2011 от Yo The Real Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
checho Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Ъъ... Съвсем не.... Зависи кой акорд на коя позиция, в какво обращение, абе зависи от случая. Много дълго трябваше да се обяснява... не мисля, че ще види голяма разлика в Ла, ако свири и шеста струна. като не ти се обяснява - мълчиш и не заблуждаваш хората като НЕ МОЖЕШ да обясниш - мълчиш и не заблуждаваш хората на мен ми звучи логично, на теб? бтв колко акорда знаеш - пет? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Аз искам да попитам за акордите - каква е разликата между например F7 и Fmaj7? F7 - седмата степен е понижена и се пада ми бемол. При Fmaj7 седмата степен е нормална и се пада ми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 1, 2011 Share Отговорено Януари 1, 2011 Да, извинявам се. Аз искам да попитам за акордите - каква е разликата между например F7 и Fmaj7? В сайта, който съм посочил по-горе, ще видиш конкретната разлика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts