Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender - Jazz Bass - Питане


w6344

Recommended Posts

Колеги, имам нужда от помощ за разпознаване на един инструмент-Бас китара... Fender- Jazz Bass. Не мога да намеря информация за този модел в нета и все пак вярвам, че ще има достатъчно компетентни колеги от Вас, които да ми разяснят и кажат модела и категорията на инструмента. Бих казал , че китарата звучи добре, всичко по нея си е оригинално. Ето и малко снимки... :)

 

 

 

http://w6344.snimka.bg/arts/fender-jazz-bass.556858

 

Предварително Ви благодаря за информацията. :)

Редактирано от w6344
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво имаш предвид под "разпознаване"? Доколкото виждам моделът е American Deluxe Jazz Bass V, произведен през 2009 година. Работи с 2х9 В батерии. Ключовете и системата за заключване на колана са на Шалер. С баса, би трябвало да получиш и заключалките, коитото се монтират на колана. Ако не си, ще трябва да си купиш един комплект. Друго не се сещам, със здраве да се ползва.

 

Опс, видях, че са ме изпреварили.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този модел ми изглежда като произведен преди 2008. От 2008 насам Am. Deluxe са с друго лого, блокчета, ключове, електроника, кейс и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Серийният номер е от 2009. За другото не знам, но относно ключовете на тези модели изглежда Фендер сменят доставчика както им падне между Шалер и Хипшот. Моите са Шалер, виждал съм басове с Хипшот произведени, както преди, така и след моят бас. За логото, мисля, че тази година го смениха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам,басът е произведен 2009 година,тялото е alder,ключовете,адаптерите,куфарът са "нормалните" за произведените през тази година.Новите American Deluxe са с други адаптери,електроника,бридж,куфар,блок инлеи....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, Благодаря Ви много, за ценната информация... :thumbs_up: Наистина инструмента си е професионален, Радвам се за това, че имах късмет да го купя... Ще пием по бира... :thumbs_up::D

Редактирано от w6344
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си знаел какво купуваш ли?Или има и вариант 2: да си го взел евтино и да е китайско копие, със все серийния номер и всички франтифлюшки, но на живо се познава, да знаеш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: Не, просто не видях никъде в нета точно същата китара и се усъмних. Иначе китарата е донесена от Щатите има си документи. Въпросът беше дали моделът е "American Deluxe". И това се оказа така, след като "знаещите" го потвърдиха. Иначе наистина видях на едно-две скришни местенца пишеше "Made in China", но тихо да не се разчуе... :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oсвен на колана и евентуално някъде по куфара, не виждам къде може да пише "Made in China" Бих се изненадал ако са му сложили китайски потенциометри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.