Jump to content
Българският форум за музиканти

Кои струни късате най-често?


L.K.

Recommended Posts

Да не звучи като получително или никому неизвестно, но това си зависи както от струните, ПОТЕНЕТО, през пикингът с който свирите и не на последно място мостчето през което минават. Казвам го не случайно, другият китарист с който свиря удари рекорд, в който нямаше репетиция в продължение на 5-6месеца без да не скъса от 1 до 2 струни на репетиция предимно 4,5 или 6 (само заради задното мостче (магарето)), обилно му се потят ръцете и струните му раждясват, смени китарата, сега станат ли на две седмици струните от пикингът му пак се късат всичките. Аз пък грам не се потя и съм късал 2-3 струни в живота ми, една от която си я срязах с клещите докато я подрязвах :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Амигоси, видях ви темата и като голям шампион в тази област не издържах да не се включа.

Миналата година нямаше инциденти, но през 2009та скъсах 3 пъти Е 100" - 110", настроени в Ми бемол и Ре и една В 135" настроена в А (дъждовния червей, както и викам).

Само веднъж на репетиция, останалите случаи по участия.

При баса когато се смъкне строя струните омекват и се късат по-лесно. Освен това треа се вдигне задния бридж да не плякат по грифа като ги опъвам и както рече колегата Слаш от по-горния пост се получава лоша чупка. И елате гледайте шоу как се къса дъждовен червей.

Поздрави на всички!

Стария бохал шампион

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Късал съм всички струни освен 4-та.И това беше когато бях с Дадарио 9-ки.От както съм с Ernie Ball 10-ки не съм имал проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Късането има отношение дори от тока който протича м/у пръститени и струните (биополе), когато се повиши екстремнно една струна може да се скъса дори и без опън или бенд, тя просто се пръска от ел.напрежението, обикновенно се случва на 1 или 2 на комплексти 9ки, и най-често си казваме тия струни бяха дафектни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.